18 / 05 / 2024

Yeni Şakran yat limanı

Yeni Şakran yat limanı

Hükümetin yaptığı birçok projeye karşı çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu geleneğini sürdürdü. Büyükşehir, Bayraklı Turan ve Yeni Şakran yat limanları projesine itiraz etti.

Dünyada otel yatırımı sadece Asya’da arttı! İşte rakamlarla yeni otel yatırımları!

Açıklanan resmi rakamlara göre yeni otel yatırımları başını Çin’in çektiği Asya kıtası dışında dünya genelinde azalma gösterdi. İşte rakamlarla yeni otel yatırımları...

'Yeni nesil sosyal arsa projeleri' konut yatırımının cazibesini sarsıyor!

Konut fiyatlarının yükselmesi yatırımcıları farklı alternatif eğilimlere yöneltiyor.   Sektörde ‘yeni nesil yatırım’ olarak bilinen sosyal arsa projelerine talebin artması konut yatırımının  cazibesini sarsıyor. 

Bakan Uraloğlu: 2028'e kadar 1006 kilometre yeni otoyol yatırımı gerçekleştireceğiz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu 2028'e kadar gerçekleştirecekleri projelere ilişkin bilgi verdi. Bakan Uraloğlu 2028 yılına kadar 1006 kilometre yeni otoyol yatırımı yapacaklarını söyledi.

İzmir Aliağa'da yeni yat üretim tesisi kuruluyor!

Türkiye'de yatçılık sektörü yeni bir yatırımla büyüyor. İzmir Aliağa'da Aurora Nautical Turizm Yatçılık şirketi tarafından kurulacak tesiste 5-24 metrelik yatlar üretilecek. 

Müteahhitler yeni yatırımlar için kredi faizlerinin düşmesini bekliyor!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık yaptığı açıklamada yeni yatırımlar için kredi faizlerinin düşmesini beklediklerini kaydederek, konut kredi faizlerinin düşmesiyle beraber yeni konut yatırımları için düğmeye basacaklarını söyledi.

İslam Memiş’ten büyük kâr ettirecek yeni yatırım tavsiyesi!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, çeyrek altın ve cumhuriyet altınındaki işçilik farklarına dikkat çekti. Gam altın yerine yeni bir yatırım aracını paylaşan Memiş, bunu arkadaşına önerdiğini söyledi.

Mesa Mesken'in yeni konut yatırımları yolda! 

Mesa Mesken Yönetim Kurulu Başkanı Mert Boysanoğlu, şirketin güncel yatırımlarına ve gelecek yatırımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki Mesa Mesken yeni projelere imza atacak mı? İşte ayrıntılar...

Hava Kent Konut Yapı Kooperatifi yeni konut yatırımlarını hızlandırdı!

Hava Kent Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çavuş, şirketin yeni yatırımlarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Yeni otel yatırımları pandemide katlandı!

Türkiye'de Kovid-19 salgını sürecinde 2020 yılında 137, 2021'in yedi aylık döneminde de 60 komple yeni otel yatırımına teşvik belgesi alındı. Türkiye'de 2023 yılına kadar da 20'si İstanbul'da, 14'ü Antalya'da olmak üzere toplam 99 yeni otel daha faaliyete geçecek. 

İçdaş'tan Çanakkale'ye yeni tesis yatırımı!

Çelik sektörünün önemli oyuncularından İçdaş yeni yatırıma hazırlanıyor. Firma ilk olarak Çanakkale'de 350 milyon dolarlık tesis kuracak. 

Bodrum'a yeni yat limanı yapılıyor!

Kovid-19 salgınının turizmdeki genel olumsuz etkisine karşılık Bodrum'da son 1.5 senede birçok yeni otel hayata geçirildi. Yeni oteller şu anda da yapılmaya devam ediyor. Bunun yanı sıra konut üretimi de rekor seviyeye ulaştı. Kentte yeni bir yat limanı için de adımlar atıldı.

Kilit Grup yeni otel yatırımları için düğmeye bastı!

Turizm sektörünün önde gelen firmaları arasında yer alan Kilit Grup, yeni otel yatırımları için start verdi.

Peker GYO yeni gayrimenkul yatırımlarına hazırlanıyor!

Çıkarılmış sermayesini 253 milyon TL’den 1 milyar 265 milyon TL’ye yükseltmek için SPK’dan onay alan Peker GYO, sermaye artırımından gelen geliri yeni yatırımlar için kullanacak.

Yeni Şakran yat limanı Haberi

Yeni Şakran yat limanı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın İzmir kıyılarına yapmayı planladığı yat limanı projelerine İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden itiraz geldi. Bayraklı Turan'da Nokta İnşaat tarafından gerçekleştirilecek 500 yat kapasiteli liman projesi, 1 ay süreyle kaldığı askıdan geçtiğimiz günlerde indirildi. Yasal süresi içinde planlara İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bayraklı Belediyesi'nden itiraz geldi. Büyükşehir belediyesi itiraza gerekçe olarak da daha önceki projede yer alan yerinden Bayraklı gökdelen bölgesine yaklaştırılan projenin yerinin uygun olmadığını gösterdi. Büyükşehir'in itirazları bununla da sınırlı kalmadı. Geçtiğimiz yıl Ulaştırma Bakanlığı tarafından Urla Çeşmealtı Mahallesi'nde yapımı öngörülen yat limanına da itiraz eden Büyükşehir, yine geçtiğimiz ocak ayında Bakanlığın yat limanı projeleri kapsamında askıya çıkardığı Aliağa Yeni Şakran Yat Limanı Projesi'ne de itiraz etti. Yeni Şakran Bozburun mevkiinde gerçekleşmesi planlanan yat limanının...