13 / 05 / 2024

yeniden kazı Fatih Sultan Mehmet ve Haliç

yeniden kazı Fatih Sultan Mehmet ve Haliç

Fatih Sultan Mehmet ve Haliç köprülerindeki çalışmalar yeniden başlıyor...

Fatih Altaylı'dan gayrimenkul piyasası yorumu: İşler karışacak, iyi niyetliler kazıklanacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in emlak vergisi ve tapu konusunda atacağı adımlarla ilgili açıklamalarda bulunan Fatih Altaylı ''İşler karışacak, iyi niyetliler kazıklanacak.'' dedi.

Fatih Erbakan'dan dikkat çeken asgari ücret açıklaması: ''15 bin liraya yükseltilmesi gerek'

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, bugün ara zam görüşmeleri başlayan asgari ücretle ilgili yaptığı açıklamada, işverene de destek verilerek asgari ücretin en az 15 bin TL'ye yükseltilmesi gerektiğini belirtti. İşte Fatih Erbakan'ın asgari ücret açıklamasının detayları...

Fatih'te iade edilen imar haklarıyla evler yenilenebilecek!

Fatih’te Suriçi bölgesinde yer alan ve 10 bin binayı etkileyen binaların hak sahipleri tarafından yıkılıp, herhangi kayıp olmadan yeniden inşa edilmesi sağlayan 142 plan uygulaması hayata geçiyor. 

Kaz Dağları imara mı açılıyor?

Balıkesir'e bağlı Edremit Belediyesi'nin Kaz Dağlarını yeniden imara açtığı ve tarım arazilerini doğrudan satış yoluyla satışa çıkarttığı iddia edildi. 

Keçiören Fatih Köprüsü yeniden inşa edilecek!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, Keçiören Fatih Köprüsü'nün inşaatının yeniden başlayacağını söyledi...

Yeniden Refah Partisinin Bartın İl Başkanlığı binası açıldı!

Yeniden Refah Partisinin Bartın İl Başkanlığı binası açıldı. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan açılış için geldiği şehirde vatandaşlara seslendi.

Fatih Erbakan'dan deprem uyarısı!

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, yetkililere, " İstanbul'daki depreme uygun olmayan binalar büyük bir depremde Allah vermesin toplu mezarlara dönüşürse mi aklınız başınıza gelecek?" diye seslendi...

Van'daki Urartu yapıları kerpiçlerle yeniden inşa ediliyor!

Van Kalesi'nin kuzeyinde yer alan höyükte yapılan kazı çalışmalarında ortaya çıkarılan Urartu yapıları, kerpiçlerle yeniden ayağa kaldırılıyor

Tarihi Cafer Paşa Camisi yeniden inşa ediliyor!

Adana'da 1648'de yapılan, 1950'li yıllarda yol çalışması sebebiyle yıkılıp üzeri kapatılan tarihi Cafer Paşa Camisi, kazı sonrası ortaya çıkarılan temeli üzerine yeniden inşa ediliyor.

Fatih Davut Paşa Camisi ibadete açıldı! 

İstanbul Fatih'te bulunan ve tadilat çalışmaları nedeniyle kapalı bulunan Davut Paşa Camisi bugün ibadete yeniden açıldı. 534 yıllık bir geçmişe sahip olan caminin açılışında Kur'an-ı Kerim okundu.

Fatih Erbakan'dan Saadet Partisi'nin tahliye açıklaması!

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Saadet Partisinin kiracı olarak bulunduğu genel merkez binasının tahliye edilmesiyle ilgili eleştirilere yanıt verdi.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yerleşkesi yeniden yapılandırılıyor!

AK Parti Fatih Belediye Başkan Adayı Ergün Turan, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin yeniden yapılandırılacağını söyledi. Turan, çalışmanın toplamda 1 milyon 300 bin metrekarelik bir alanda gerçekleştirileceğini söyledi.

Osmanlı Kışlası'nın yeniden inşası için girişimde bulunulacak!

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız, büyük oranda yıkılan Kerkük'teki Osmanlı Kışlası'nın yeniden imarı için çalışmaların başlatılması gerektiğini söyledi.

yeniden kazı Fatih Sultan Mehmet ve Haliç Haberi

yeniden kazı Fatih Sultan Mehmet ve Haliç

Fatih Sultan Mehmet ve Haliç köprülerindeki çalışmalar nedeniyle kâbus gibi bir 2 ay geçirdik, canımızdan bezdik, isyan ettik... Ve bütün bu hengâmede kaynayıp gitti ama aslında Ayamama Deresi’nin ıslahı nedeniyle Mahmutbey civarında da benzer bir eziyet yaşandı...


Mahmutbey gişelerine girişte yolun gidiş ve dönüş istikametinde birer şerit haftalar boyunca kapalı kaldı. Tabii trafik de karıştı. FSM ve Haliç’teki çile kadar öne çıkmasa da burada da ciddi sıkıntı yaşandı. Yolun her iki yönü de kilitlendi, araç kuyrukları kilometrelerce uzadı.


BU NEYİN KAZISI!

Hem de öyle sadece sabah- akşam değil, günün her saati... Ve geçtiğimiz günlerde nihayet çalışmalar tamamlandı, asfalt döküldü, kapalı şeritler açıldı. Bu yolu kullanan İstanbullular tam derin bir nefes alacaktı ki o da ne! Yine aynı şeritler kapatılmasın mı! Birkaç gün...