04 / 05 / 2024

Yenikapı miting alanına arıtma tesisi mi yapılacak

Yenikapı miting alanına arıtma tesisi mi yapılacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) 2 yıl önce, yaklaşık 40 milyon dolara (bugünkü kurla yaklaşık 120 milyon TL) denizi doldurarak düzenlediği Yenikapı Miting Alanı, 10 metre kazılarak biyolojik arıtma tesisi yapılacak.

Ev sahibi kiracının evden çıkmasını istedi, ortalık savaş alanına döndü!

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan olaylara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Esenyurt'ta bir ev sahibi kiracının evden çıkmasını istedi, ortalık savaş alanına döndü. İşte ayrıntılar...

Sancaktepe Sarıgazi'de askeri arazi ticaret alanına çevrildi! İBB dava açtı!

Sarıgazi'de rezerv alan ilan edilen 4 dönümlük askeri arsa imar planı değişikliğiyle ticaret alanına çevrildi, mahkeme planı iptal etti.

Bornova Anadolu Lisesi'nin koru alanının inşaat alanına çevrilmesine büyük tepki!

İzmir Bornova Anadolu Lisesi'nin koru alanının inşaat alanına çevrilmesine öğrencilerden büyük tepki geldi Söz konusu inşaat durduruldu fakat belirsizlik hala devam ediyor.

Antalya'da 106 dönümlük tarım alanına konut inşa edileceği iddia edildi! 

Antalya’nın Alanya ilçesi Kargıcak-Karagedik mevkisinde yer alan 106 dönümlük tarım alanının konut alanına çevrilmek üzere yapılaşmaya açılacağı kaydedildi. İşte konu ile ilgili detaylar...

İzmir Gaziemir'deki trafo alanın ticaret alanına çeviren imar planı askıda! 5 kata kadar yapılaşma izni bulunuyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gaziemir ilçesindeki Optimum Alışveriş Merkezi karşısında yer alan trafo alanını ticaret alanına çeviren imar planlarını askıya çıkardı.

Antalya'daki Haşim İşcan Kültür Merkezi ticaret alanına çevrilecek! 

Antalya'daki Haşim İşcan Kültür Merkezi’nin yaklaşık 10 bin metrekarelik kültür alanın ticaret alanına çevrileceği haberi gündeme bomba gibi düştü. İşte söz konusu çalışmalara ilişkin merak edilenler...

İnşaat yapanlar, yapacak olanlar dikkat! Otoparktan, konut alanına kadar birçok değişiklik yapıldı!

İnşaat yapanlar ve yapacak olanlar için çok önemli bir haber geldi. Yönetmelikte yapılan değişiklikle bodrum katlarına yapılacak zorunlu otoparktan, ofislerin konut alanına dönüştürülmesine kadar birçok değişiklik yapıldı.

Çatalca Kaleiçi Kentsel Sit Alanı 1/5000 ölçekli imar planına itiraz!

Çatalca ilçesi, Kaleiçi Kentsel Sit Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli 13.07.2022 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı itirazı askıya çıkarıldı.

Büyükyalı’da yaşayanlar 5 dakikada yaşamın her alanına dokunuyor!

‘İyi Yaşam’ mottosunu benimseyen Büyükyalı projesinde yaşayanlar ‘5 dakikada’ yaşamın her alanına dokunmanın avantajını yaşıyor.

Ankara'da Anıtkabir'in yakınındaki parselin ticaret alanına dönüştürülmesine tepki!

Ankara'da Anıtkabir'in hemen yakınındaki Hürriyet İlkokulu içindeki bir parsel ticaret alanına dönüştürüldü. Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı plan değişikliğine tepki gösterdi.

Samsun Gülsan Sanayi Sitesi yeni millet bahçesi alanına katılacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Gülsan Sanayi Sitesi'nin 2022'de yeni yapılacak modern sanayi sitesine taşınmasına ilişkin konuştu. Demir, mevcut alanın Millet Bahçesi ve Doğu Park içine katılacağını belirtti.

Bursa Yenişehir modern yaşam alanına kavuşuyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nce yaptırılacak olan ve bünyesinde 154 araçlık otopark, düğün salonu, bebek bakım odası, fuaye alanı ve bir de dükkan yer alan Yenişehir Pazar Yeri, Otopark ve Sosyal Yaşam Alanı projesinin inşaatına başlandı.

Çeşme'de sit alanına inşa edilen taş bina yıkıldı!

İzmir Çeşme'de deniz kenarı ve sit alanına yapılan taş bina yıkıldı.

Yenikapı miting alanına arıtma tesisi mi yapılacak Haberi

Yenikapı miting alanına arıtma tesisi mi yapılacak

Arıtma tesisi, doldurulan alanın 330 bin metrekarelik kısmı kazılıp yeraltına yapıldıktan sonra, üzeri eskisi gibi düzenlenecek. İBB, iki yıl önce denizin doldurulması işini 83 milyon 783 bin 218 TL’ye Nuhoğlu İnşaat firmasına ihale etmişti.


İBB’nin yan kuruluşu İSKİ, Yenikapı Miting Alanı’nın altına yapmayı planladığı, “Yenikapı Biyolojik Atıksu Arıtma ve Çamur Bertaraf Tesisi Projesi” için ÇED raporu hazırlattı. İSKİ tarafından, İstanbul Valiliği’ne sunulan söz konusu projenin ÇED raporu, 15 Aralık 2015 tarihinde İnceleme Değerlendirme Komisyonu’nda değerlendirilecek.


Arıtma tesisi, bölgede gerekli büyüklükte kamulaştırılabilecek arazi bulunamadığı için, Yenikapı dolgu alanının altına yapılacak. Yaklaşık 950 bin metrekare büyüklüğündeki dolgu alanının 330 bin metrekarelik bölümü kazılarak arıtma tesisi yapılacak. Arıtma tesisi yeraltına yapılacağı için, dolgu alanı 10 metre derinliğinde kazılacak. Tesis yapılıp tamamlandıktan sonra üzeri eskisi...