03 / 05 / 2024

Yenişehir rant vergisi

Yenişehir rant vergisi

Kanal İstanbul'un çevresinde inşa edilecek olan Yenişehir'den 6-7 milyar dolar rant vergisinin alınmasının öngörüldüğü gündeme geldi. CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Nadir Ataman, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kanal İstanbul'da son dakika! Rant vergisi alınacak iddiası!

Kanal İstanbul'un çevresinde inşa edilecek olan Yenişehir'den 6-7 milyar dolar rant vergisinin alınmasının öngörüldüğü gündeme geldi. CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Nadir Ataman, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

10 soruda imarda yeni rant vergisi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 4 yıl önce hazırladığı taslakta yer alan rant vergisi tekrar gündeme geldi. Peki, arsada meydana gelen değer artışı için vergi ne kadar, nasıl ne zaman ödenecek? İşte 10 soruda imarda yeni rant vergisi...

Rant vergisi oranları 2017!

Kentle ilgili, kentte yaşamaktan kaynaklanan veya şehir ekonomisinin oluşturduğu rantların tamamını kapsayan vergi rant vergisi oluyor. Rant vergisi Belediyeler Yasa Taslağında yer alıyor..

Rant Vergisi neden yasalaşmalı?

Yeni Şafak Gazetesi yazarlarından Kerem Alkin, Şeffaflık için, 'Rant Vergisi' yasalaşmalı başlıklı yazısında Rant Vergisi'nin neden yasalaşması gerektiğinden bahsetti. İşte o yazı..

Şeffaflık için, 'Rant Vergisi' yasalaşmalı!

Yeni Şafak Gazetesi'nin köşe yazarı Kerem Alkin bugün köşesinde " Şeffaflık için, 'Rant Vergisi' yasalaşmalı " başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının tüm detayları...

Rant vergisi için yeni öneri: Emsali kullanan parayı ödesin!

Kamunun imar atışından pay almasını sağlayan ve rant vergisi olarak anılan vergi için inşaat sektöründen yeni bir öneri geldi. Sektör temsilcileri Maliye Bakanlığı’na ilettikleri önerilerinde ‘Tercihli uygulama olsun’ dedi.

Rant vergisi tercihli uygulama mı olacak?

KAMUNUN imar artışından pay almasını sağlayan ve rant vergisi olarak anılan vergi için inşaat sektöründen yeni bir öneri geldi...

İnşaatçılardan rant vergisi için yeni öneri!

İnşaat sektörü son bir aydır rant vergisini konuşuyor. Sistemle ilgili belirsizlik sürerken, inşaatçılardan Maliye Bakanlığı’na rant vergisi için yeni öneri geldi: Emsali kullanan parayı ödesin

Rant vergisi detayları!

Yeni Şafak Gazetesi yazarlarından Ünsal Ban bugünkü köşe yazısında imar rant vergisi konusuna değindi. Ban; " Bilindiği üzere, şehirlerde imar değişikliklerinden kaynaklanan rantlar söz konusu oluyor." dedi..

Rant vergisi zam getirmeyecek!

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Kamuda Şeffaflık Paketi kapsamında, belediyelerin imar planı değişikliklerinde pay alacağını açıkladı. Rant vergisi olarak adlandırılan yeni vergilendirmede, değer artışı belediye meclisi bütçe komisyonunca belirlenecek.

Rant vergisi imarda 'sorun' çözecek!

Gayrimenkul sektörü ‘rant vergisi’ olarak tanımlanan yeni düzenlemenin projelerin sorunsuz yükselmesine yol açacağını düşünüyor. Sektör temsilcileri ise bu konuda kentsel dönüşümün düzenlemeden etkilenmemesine vurgu yaptı

Rant vergisi nasıl hesaplanacak?

Bakanlık değeri artan gayrimenkuller için yeni rant vergisi geliştiriyor. Rant vergisi, gayrimenkul değer artışlarından kamunun pay almasını amaçlıyor. Peki, gayrimenkuller için ödenmesi gereken rant vergisi nasıl hesaplanacak?

Yeni rant vergisi nasıl olacak?

Kentsel rant vergisi, gayrimenkul değer artışlarından kamunun pay almasını amaçlıyor. Mevzuat düzenlemeleri devam eden yeni rant vergisi nasıl olacak? İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri tarafından yapılan açıklamalar...

Yenişehir rant vergisi Haberi

Yenişehir rant vergisi

Kanal İstanbul projesine ilişkin dikkat çeken yeni bir iddia gündemde yerini aldı. Plan değişiklikleri yapılmasıyla değerlenen parsellerden kamunun rant vergisi almak amacıyla 2 sene önce yaptığı yasal düzenlemeyle devletin, projenin çevresinde inşa edilecek Yenişehir’den 6-7 milyar dolar rant vergisi almayı hedeflediği öngörüldü.

Konuyu gündeme getiren ve açıklamalarda bulunan CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Nadir Ataman, Yenişehir'den beklenen gelirle ilgili birkaç alternatif hesaplama modelinin olduğunu dile getirdi.  Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; Nadir Ataman, yaklaşık inşaat maliyetinin metrekare başına 500 dolar, bölgede bulunan toplu konut projelerinin metrekare satış fiyatlarının da 3 bin dolar olarak dikkate alınmasıyla gerçekleştirilen hesaplara göre, imar artışının oranı çerçevesinde 6-7 milyar dolar arasında kamuya aktarılacak imar rantı vergisi planlandığı idiasını dile getirdi.

‘VER PARAYI, YÜKSELT İMARI'

Ataman,...