04 / 10 / 2024

yer gösterme sözleşmeleri

yer gösterme sözleşmeleri

Emlakçılar, müşterilerine istedikleri kiralık daire veya iş yerini göstermeden önce, "Emlakçı yer gösterme sözleşmesi" hazırlıyor. Peki, yer gösterme sözleşmesi nedir? İşte yer gösterme sözleşmesi örneği..

Avantajları ve dezavantajlarıyla finansman modeline göre inşaat sözleşmeleri!

18,5 bin takipçili İnşaat Doktoru resmi X hesabı üzerinden finansman modeline göre inşaat sözleşmelerini paylaştı. İşte avantajları ve dezavantajlarıyla finansman modeline göre inşaat sözleşmeleri…

Ev sahipleri dikkat! E-devlet üzerinden yapılan kira sözleşmeleri yargıyı hızlandırır!

15 Eylül'de başlayacak yeni uygulama kapsamında kira sözleşmeleri e-devlet üzerinden yapılacak. Bu durumun kira anlaşmazlıklarında süreyi kısaltacağını söyleyen Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu, e-devlet üzerinden yapılan sözleşmelerin yargıyı hızlandıracağını belirtti.

Kiracıları yakından ilgilendiriyor! Kira sözleşmesinde sizleri neler bekliyor?

Kira sözleşmeleri, konut sahibinin sahip olduğu mülkü belirli bir dönem kullanmak amacıyla bir kiracıya verdiğini gösteren sözleşmeye deniliyor. Peki kira sözleşmesinde hangi maddeler yer alıyor? Kiracılar dikkat...

Ev sahibi mağdurları uyarıyor: Kiracınızın uyap geçmişini görmeden sözleşme yapmayın! Yanarsınız...

Ev sahibi ile kiracı arasında yargıya taşınan anlaşmazlıklar Sulh Hukuk mahkemelerini resmen kilitledi. Kiracı davalarının uzun sürmesi ise hem ev sahibini hem de kiracıları çileden çıkarırken ev sahiplerinden ''Kiracınızın uyap geçmişini görmeden sözleşme yapmayın'' uyarısı geldi. 

Yüzde 25 sınırı 4 gün sonra sona eriyor! Kira sözleşmeleri ve tespit davaları 1 Temmuz'u bekliyor!

Kiralardaki yüzde 25 zam sınırının Temmuz ayında sona ermesi beklenirken, kira sözleşmeleri ve tespit davalarının da Temmuz ayını beklediği belirtildi.

TOKİ Tuzla 100 bin konut projesinde hak sahibi olanlar dikkat! Tuzla TOKİ sözleşmeleri için son tarih ne zaman? 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İstanbul Tuzla projesinin sözleşme tarihi açıklandı. Peki TOKİ Tuzla projesinin sözleşmeleri ne zaman imzalanacak? TOKİ Tuzla projesi sözleşmeleri için son tarih ne zaman?

Yabancılara sahte kira sözleşmesi şoku: İkamet izni olmayanlara ev kiralamaya çalışan 6 şüpheli gözaltında!

Yasal olarak ikamet izni bulunmayan yabancı uyruklulara sahte kira sözleşmeleri hazırlayarak Ankara İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne ibraz eden 6 şüphelinin göz altına alındığı belirtildi. İşte detaylar...

Kira sözleşmeleri hangi gerekçeler ile feshedilebilir?

Kiracı ile ev sahipleri arasında yapılan kira sözleşmelerinin nasıl sona erdirilebileceği ve nasıl feshedildiği vatandaşlar arasında merak edilen konular arasında yer alıyor. Buna göre, ev sahibi kira sözleşmesini hangi gerekçe ile feshedebilir?

Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren kanun devrede! Kira sözleşmesinde yeni dönem başladı! 15 gün süreniz var...

Ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiren çok önemli kanun resmen devreye sokuldu. Arık kira sözleşmeleri kağıt üzerinde kalmayacak. İşte 15 gün içinde bunu yapmanız gerekiyor. Ev sahipleri ve kiracılar dikkat...

Evlilik sözleşmesi yapmak isteyenlere yeni dönem gelişmesi! Sözleşme detay ve şartları! 

Son dönemlerde evlilik sözleşmeleri alanında yaşanan yenilikler, bu alandaki düşünceleri ve uygulamaları değiştirecek gibi görünüyor. Evlilik sözleşmelerine gelen değişiklikleri özellikle de çiftleri ilgilendiren bir konu olarak gündemde yer aldı.

Kamu işçilerinin maaş zammı ne kadar olacak? 2023 kamuda 700 bin işçiye maaş zammında son dakika! Sözleşme ne zaman?

700 bini aşkın işçiyi ilgilendiren 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmeleri tüm hızıyla devam ediyor. Peki kamu işçilerinin maaş zammı ne kadar olacak?

Kamu işçilerine toplu sözleşme tarihi belli oldu mu? Bakan Bilgin’den beklenen açıklama!

Kamu işçileri toplu zam görüşmelerinin bitip bitmediği konusu araştırılan konular arasında yer alıyor. 2023-2025 dönemi kamu toplu iş sözleşmeleri görüşmeleri ocak ayında resmen start alırken, Kamu Çerçeve Protokolü ortak talep metni Türk-İş ve Hak-İş tarafından TUHİS'e iletildi.

Yenilenmeyen kira sözleşmesi kaç yıl geçerli?

Kira sözleşmeleri, ev sahipleri ile kiracıların haklarını güvence altına alan resmi bir belgedir. Peki Yenilenmeyen kira sözleşmesi kaç yıl geçerli? İşte detaylar!

yer gösterme sözleşmeleri Haberi

yer gösterme sözleşmeleri

Yer gösterme sözleşmesi nedir?

Taşınmaz mal kiralamak veya satın almak isteyenler, aradığı özelliklere sahip taşınmazları daha hızlı bulmak için emlakçılara müracaat edebiliyor.


Emlakçılar, müşterilerine istedikleri kiralık daire veya işyerini göstermeden önce, "Emlakçı yer gösterme sözleşmesi" hazırlıyor. Peki, yer gösterme sözleşmesi nedir? 


Emlak yer gösterme formu nun düzenlenme amacı, hangi müşteriye, hangi daire veya işyerinin gösterildiğinin kaydını tutmak ve ileride çıkabilecek problemlere karşı önlem almak olarak ifade ediliyor. Bu şekilde hazırlanan sözleşmeler, emlak yer gösterme sözleşmesi olarak da ifade ediliyor.


Emlakçı yer gösterme formu nda kiralık olarak talep edilen gayrimenkulün özelliklerinin ve talep eden müşterinin bilgilerine yer veriliyor. Yer gösterme sözleşmesi örneği aşağıda yer alıyor:


Yer gösterme sözleşmesi örneği..

Kiralık Daire

Kiralık İşyeri

Kiralık olarak talep edilen emlağın özellikleri;


İstenilen Alan (m2, oda, salon, vs.) :...