15 / 05 / 2024

Yerel Yönetimler Finans Zirvesi konusu

Yerel Yönetimler Finans Zirvesi konusu

Marmara Belediyeler Birliği tarafından 05 Mayıs 2016 tarihinde İstanbul Conrad Hotel'de Yerel Yönetimler Finans Zirvesi gerçekleştirilecektir. Şehirlerin finansman alternatiflerinin konuşulacağı zirve, Türkiye'de ilk olma özelliğini taşıyor.

Kentsel dönüşümde özel sektör müteahhitleri göreve hazır! Peki yerel yönetimlerden ne bekleniyor?

Son dönemlerde gündemden düşmeyen kentsel dönüşüm için özel sektör müteahhitlerinin göreve hazır olduğu belirtildi. Peki yerel yönetimlerden kentsel dönüşümle ilgili olarak  ne bekleniyor?

Yerel yönetim uzmanından emlak vergisi kayıpları uyarısı!

Yerel Yönetimler Uzmanı Mehmet Zeki Fidandal yaptığı açıklamada, belediyeleri Organize Sanayi Bölgelerindeki emlak vergisi kayıpları ile ilgili uyardı. İşte Yerel Yönetimler Uzmanı Mehmet Zeki Fidandal'ın açıklamaları...

Konut krizinden kurtulamayan Çin'de emlak geliştiricisi holdinglere yerel yönetim desteği!

Emlak krizinin gündemden düşmediği Çin'de bir son dakika gelişmesi daha yaşandı. Çinli emlak geliştiricileri Sunac China ve CIFI Holdings'in projeleri yerel yönetim desteği almaya hak kazandı. İşte detaylar...

İngiltere’nin iki büyük finans kuruluşu konut kredilerinde faizi düşürdü!

Barclays ve NatWest, konut almak isteyenler ve emlak yatırımcıları tarafından sevinçle karşılanacak bir gelişmeye imza attı. İngiltere’nin iki büyük finans kuruluşu, konut kredisi oranlarında önemli düşüşler yaptı.

Almanya'da ev kiraları uçtu! Eylemler başladı!

Almanya'da ev kiralarında fahiş artışlar yaşanırken yerel yönetimler sosyal konutlara önem vermiyor. Bu sebeple pek çok şehirde konut hakkı için eylemler gerçekleştirildi..

Tevfik Göksu: '100 bin konut vaadi verdi 492 konut yaptı'!

Avcılar AK Parti İlçe Örgütü tarafından düzenlenen 'Yerel Yönetimler' gündemli Danışma Meclisi toplantısına katılan Esenler Belediye Başkanı ve İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu açıklamalarda bulundu.

9 yılda 1 milyon 700 bin konut dönüştü!

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığınca Kızılcahamam Eliz Otel'de düzenlenen "Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı"nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kentsel dönüşüm  çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Büyükşehir belediyelerinin imar yetkilerine düzenleme!

Büyükşehir belediyelerinin imar yetkilerine yeni düzenleme mi geliyor? AK Parti’nin üzerinde çalışmalar sürdürdüğü yeni yerel yönetimler düzenlemesi kapsamında, büyükşehir belediyelerinin imar yetkileri yeniden düzenlenebilir...

Yerel yönetim düzenlemesinden flaş detaylar!

MYK toplantısında yerel yönetimlerde köklü değişikliklere yer verllen reform paketi masaya yatırıldı. İşte Yerel yönetim düzenlemesinden flaş detaylar...

İYİ Parti'den 1915 Çanakkale Köprüsü için hızlı tren önerisi! 

İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Danışmanı Dr. Suat Sarı, 1915 Çanakkale Köprüsü için iptal edilen hızlı tren planının yeniden gündeme alınması için öneride bulundu. 

İzmir Deprem Konutları ne zaman teslim edilecek?

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremin neden olduğu acılar, merkezi hükümet, yerel yönetimler ve vatandaşların el ele vermesiyle hafifletildi.

İLBANK'tan kentsel dönüşüm için yerel yönetimlere kredi desteği! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ilgili kuruluşu İller Bankası, 2020 yılında kentsel dönüşüm çalışmaları için yerel yönetime kredi desteğinde bulundu.

2021 için yeni hedef: 15 dakikalık kentler!

Artık hiç bir ülke, milyonlarca nüfusu olan, gökdelenlerin silüetini oluşturduğu, çılgın şehirlerle övünmüyor. Yerel yönetimler israfı artıran tüketim toplumlarını dizginlemeyi planlıyor...

Yerel Yönetimler Finans Zirvesi konusu Haberi

Yerel Yönetimler Finans Zirvesi konusu

Marmara Belediyeler Birliği  tarafından 05 Mayıs 2016 tarihinde İstanbul Conrad Hotel'de Yerel Yönetimler Finans Zirvesi gerçekleştirilecektir.


Zirvede belediyelerin uzun vadeli kredilere ve yurt dışı kredilerine ulaşma imkanları, reyting kuruluşları, altyapı yatırımlarının finansmanı, yatırımlar için alternatif mali kaynaklar, kentsel dönüşüm finansmanı ve finansal alanın serbest rekabete açılması gibi konular masaya yatırılacaktır.


Şehirlerin finansman alternatiflerinin konuşulacağı zirve, bu yönüyle de Türkiye'de bir ilk olma özelliğini taşımaktadır.


SPK, FITCH, EBRD, EIB, MOODY'S gibi uluslararası kuruluşlardan da konuşmacıların katılacağı Yerel Yönetimler Finans Zirvesi, kamu ve özel sektörün karar verici mercilerini bir araya getirecek!


Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi,...