23 / 12 / 2024

yeşil dönüşüm türkiye

yeşil dönüşüm türkiye

Nüfus yükselişi, insanların konfor arayışlarının gittikçe artması ve tüketimdeki yaşanan hızlanma, enerji talebinde de yükselişlere neden oluyor. Enerji tüketiminin yüzde 30’undan sorumlu olan binalar, enerji etkinleştirildiğinde enerji tüketimini yüzde 50’lere kadar düşürüyor.

Çimsa'ya 70 milyon dolarlık yeşil enerji kredisi

Afyon, Eskişehir ve Mersin’deki üretim tesislerinde sürdürdüğü kapsamlı sürdürülebilirlik projeleri ile çimento sektörünün yeşil dönüşümüne öncülük eden Çimsa, IFC’den 70 milyon dolarlık yeşil kredi (green loan) temin etti.

2024'te kentsel dönüşüm projeleri konut geliştiricilerinin gözdesi olacak!

Büyükşehirlerde sağlam ve güvenli konut ihtiyacının giderek artması, kentsel dönüşümü Türkiye’nin 2024’deki olmazsa olmazı haline getirdi. Bu kapsamda kentsel dönüşüm projeleri konut geliştiricilerinin yeni gözdesi haline gelecek.

Avcılar'da kentsel dönüşüm tüm mahallelere yayıldı: 2029'da riskli hiçbir yapı kalmayacak!

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili konuştu ve mahalle mahalle son durumları aktardı. Hançerli, 2029'da riskli hiçbir yapının kalmayacağını da söyledi. 

Kentsel dönüşüm tırları yarısı bizden kampanyası için İstanbul'da!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, "Yüzyılın Dönüşümü İstanbul" projesi ve "Yarısı Bizden" isimli dönüşüm kampanyasıyla ilgili olarak gezici tırlardaki uzmanları İstanbullulara ulaştırıyor.

Dünya Bankası, Türkiye'deki şirketlerin yeşil dönüşümü için 155 milyon dolarlık krediyi onayladı!

Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu, sermaye finansmanı sağlanması ve özel sektör sermayesinin harekete geçirilmesi yoluyla Türkiye'deki şirketlerin yeşil dönüşümün desteklenmesi için 155 milyon dolarlık krediyi onayladı. İşte ayrıntılar...

İzmir'in kentsel dönüşümü Türkiye'ye örnek olacaktı: 4.5 yılda sadece 930 konut teslim edildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, seçim öncesi İzmir'de 33 bin konutu dönüştüreceğini vaat etmişti. Ancak geçen 4,5 yılda bunun sadece 930 adedini teslim edebildi.

Bakan Kurum'dan son dakika açıklaması: 'Sanayide Yeşil Dönüşüm Belgesi' düzenliyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Tüm OSB'leri "Yeşil OSB"ye dönüştürmeyi istediklerini belirterek Sanayide Yeşil Dönüşüm Belgesi' düzenlediklerini açıkladı.

Yeşil dönüşüm için "Ulusal Emisyon Ticaret Sistemi" geliştirilecek

Orta Vadeli Programı kapsamında, Yeşil Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte Yeşil Endüstri Bölgesi Sertifikasyon Sistemi birlikte tamamlanarak, çevreye duyarlı, sürdürülebilir sanayi ve döngüsel ekonomi alanları oluşturulmasına hız verilecek. İşte haberin detayları..

İş Bankası’ndan yeşil dönüşüm ve sürdürülebilirlik için yepyeni kaynak

Türkiye İş Bankası, yurt dışı havale akımları ile ilgili olan seküritizasyon programı kapsamı dahilinde Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Uluslararası Finans Kurumu'ndan (IFC) toplam 227 milyon dolar civarında, beş sene nihai vadeli yeni kaynak sağladı. İşte detaylar…

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız'dan CHP'ye kentsel dönüşüm eleştirisi!

Merakla beklenen Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap Şelale Evleri'ndeki konutların tesliminde önemli açıklamalar yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, "CHP örgütü engellemek için her şeyi yapıyor" dedi.

Tunç Soyer'den Çiğli Güzeltepe'ye kentsel dönüşüm müjdesi!

Son iki yıldır kentsel dönüşüm projelerini hızlandırdıklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Güzeltepe kentsel dönüşüm Projesi hakkında açıklama yaptı. 

Mehmet Özhaseki'den İBB'ye kentsel dönüşüm eleştirisi! 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni kentsel dönüşüm çalışmaları nedeniyle eleştirdi. 

Gayrimenkul sektörünün önceliği yeşil dönüşüm!

9'uncu Gayrimenkul Liderler Zirvesi'nde konuşan Mehmet Kalyoncu, yeşil dönüşüm hakkında açıklamalarda bulundu. 

yeşil dönüşüm türkiye Haberi

yeşil dönüşüm türkiye

Nüfus yükselişi, insanların konfor arayışlarının gittikçe artması ve tüketimdeki hızı enerji talebinde de yükselişlere neden oluyor. Dünya Gazetesi'nden Gülseren Üst Polat'ın haberine göre; talep artıyor fakat dünyada yer altı ve yer üstü kaynaklar da gün geçtikçe azalıyor. 2 milyar insan temiz suya düzenli şekilde erişme imkanına sahip değil. Enerji gereksinimi yüzde 4-5 oranında yükselirken fosil yakıt rezervi gittikçe düşüyor. Dünya genelinde enerji tüketiminin yüzde 80’i şehirlerde yapılıyor. Şehirlerin karbondioksit salımına etkisi ise yüzde 75 olarak belirlendi. 

Araştırmalar, tüketilen toplam enerjinin yüzde 30’undan çoğunun binalar kaynaklı olduğuu ortaya koyuyor. Bu kapsamda binalarda enerji dönüşümü odaklı yaklaşımların çevre ve kaynaklar açısından ciddi farklara neden olması öngörülüyor. 

Karbon nötr hedefine ulaşmada 3’de 1 payı bulunan binaların enerji etkin, yeşil enerjili hale dönüşümünün ortalama enerji...