25 / 07 / 2024

yeşil enerji için meslek lisesi

yeşil enerji için meslek lisesi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ’nin ortağı olduğu ALPER Projesi ’nin dördüncü toplantısı Yunanistan’ın Midilli Adası’nda gerçekleştirildi. Toplantıda projede yer alan öğretmenlere yenilenebilir enerji hakkında eğitim verildi.

TMSF Hedefevim'e ait otomobiller için yeniden ihaleye çıkıyor! Aralarında Porsche ve Bentley de var!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Hedefevim Gayrimenkul Otomotiv ve Ticaret AŞ'ye ait otomobiller için yeniden ihaleye çıkacağını açıkladı. Şirkete ait dokuz otomobilin arasında Bentley, Mercedes-Benz, Porsche, BMW ve Audi marka araçlar bulunuyor...

Depremde yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği o ilçe için kritik karar: Doğru zeminde doğru bina inşa edilmeli!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin etkilediği ve yaklaşık 500 kişinin hayatını kaybettiği Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesi için zemin incelemelerine başlandı. Uzmanlara göre, binanın güvenliği kadar zeminin de çok önemli olduğu belirtildi. İşte detaylar...

Atilla Yeşilada borsa için kötü haberi verdi! BİST-100 ağır kayıplar yaşayabilir!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 1,24 yükselişle 7.622,69 puandan başlarken Ekonomist Atilla Yeşilada borsa için kötü haberi verdi. 

Bu il için yüksek deprem riski uyarısı!

Samsun'un Atakum ilçesi için son dakika deprem uyarısı geldi. Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan uzmanlar, özellikle sahil bandının 1. ve 2. derecede yüksek deprem riski taşıdığını söyledi.

Türkiye'ye petrol ihracatı için tarih verildi

Irak Petrol Bakanı Hayyan Abdulgani, Irak’tan Türkiye’ye petrol ihracatının yeniden yapılması için Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), petrol firmaları ve Türkiye ile anlaşma sağlanacağını duyurdu. İşte haberin ayrıntıları...

ÇEDBİK Başkanı Mehmet Sami Kılıç: Kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binalar inşa edilmeli!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Başkanı Mehmet Sami Kılıç, her sene düzenlenen ‘Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Kılıç, kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binaların inşa edilmesine dikkati çekti.

Yeşil Group Yapı İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yeşil Group Yapı İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Sultangazi'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Çetin Yıldız, Hikmet Gökçe ve Yeşil D İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ortaklığında kuruldu.

İstanbul'un 4 ilçesinde kentsel dönüşüm için gaza basıldı!  Riskli binalar tek tek yıkılıyor

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları son gaz devam ederken, eski yapıların ağırlıklı olduğu 4 ilçe için çalışmalar hızlandırıldı. 

Milli Emlak Temmuz 2023 ihaleleri peş peşe yayımlandı! 10 bin TL'ye arazi almak için bu tarihi kaçırmayın!

Milli Emlak Temmuz 2023 ihaleleri peş peşe yayımlandı... 10 bin TL'ye arazi almak için bu tarihi kaçırmayın...

Milli Eğitim Bakanlığı LGS’ye girecek öğrenciler için yapılması gereken detayları paylaştı!

Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi kapsamında 4 Haziran Pazar günü merkezi sınava girecek öğrencilere yardımcı olmak için bir broşür hazırladı. 

Oxford: Yeşil enerji AB'de Rus gazının yerini alabilir!

Avrupa Birliği'nde (AB) yeşil enerjinin 2028 yılına kadar toplamda 811 milyar avro yatırımla Rus doğal gazını ikame edebileceği hesaplanıyor.

Prof. Dr. Okan Tüysüz'den İstanbul'daki 8 ilçe için uyarı: Deprem anında 'pik ivmesi' çok yüksek olacak!

Prof. Dr. Okan Tüysüz'den İstanbul'daki 8 ilçe için son dakika uyarısı geldi. İşte Okan Tüysüz'ün o açıklamaları...

TOKİ 81 il projesi için tarih belli oldu! 81 il için başvuru dönemi başlıyor! Ucuz konut arayanlar hemen buraya bakın!

Milyonlarca kişinin merak ettiği ve araştırdığı TOKİ sosyal konut projesi için tarih belli oldu. 81 il için başvuru dönemi başlıyor! Ucuz konut arayanlar hemen buraya bakın...

yeşil enerji için meslek lisesi Haberi

yeşil enerji için meslek lisesi



Rüzgar ve güneş enerjisi ile enerji verimliliği alanında Avrupa ülkelerinde uygulanmakta olan mesleki eğitim müfredatının ülkemize aktarılmasını amaçlayan proje sonunda Türkiye’nin ilk Enerji Meslek Lisesi Kocaeli’de kurulacak.


4 ÜLKE KATILDI


Yunanistan’da gerçekleşen toplantıya Türkiye, Litvanya, İspanya ve Yunanistan’dan yenilenebilir enerji konusunda çalışan mesleki eğitim kurumu, danışmanlık ve araştırma merkezi temsilcileri katıldı. Toplantıya Kocaeli’yi temsilen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Atatürk Teknik ve Meslek Lisesi idarecileri, Kartepe Fevziye Tezcan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi idarecileri ve Yalova Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği temsilcileri hazır bulundu.



MESLEKİ EĞİTİM KONFERANSI VE EĞİTİM PROGRAMI


Projenin ilerleyen bölümleri arasında Ekim ayı içerisinde Kocaeli’de ‘Mesleki Eğitim’de Yenilenebilir Enerji Kaynakları’ temalı konferans yer alıyor. Daha sonra projeden edinilen çıktıların Kocaeli ve...