18 / 05 / 2024

YÖRSİAD

YÖRSİAD

Turizmde çıkış yolunun turisti ülkenin güvenilir olduğuna inandırmaktan geçtiğini ifade eden TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, "Türkiye'nin güvenli olduğunu, gelen misafirin güvenilir bir şekilde tatil yapmasını sağlamamız gerekiyor" dedi.

Başaran Ulusoy: Turist, güvenli tatil yapacağını bilmeli!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, YÖRSİAD toplantısındaki konuşmasında "Türkiye'nin güvenli olduğunu ve gelen misafirin güvenilir bir şekilde tatil yapmasını sağlamamız gerekiyor" dedi.

Emlakçı gibi evini satmaya çalışıyor! Dünyaca ünlü o isim lüks villasını 10 milyon dolar indirimle satıyor!

Hollywood’un son yıllarda adından en çok söz ettiren isimlerinden Alec Baldwin, Hamptons'daki evini 10 milyon dolar indirimle satmaya çalışıyor.

Yılın son sıfır araç kampanyaları! 2023 model sıfır araçlarda güncel fiyatlar...

2023 senesinin geride bırakarak yeni bir yıla adım atarken, otomobil dünyası da 2024 model sıfır araç modelleri ile yeni bir döneme girecek. Otomobil üreticileri, yeni modellerini tanıtarak müşterilerine sunuyor. İşte markalar ve fiyatları...

Koza Altın Gümüşhane Torul'a yeni maden ocağı açıyor!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmaya devam eden Koza Altın İşletmeleri Gümüşhane Torul'a açık ocak madenciliği yöntemi adı ile altın, gümüş, bakır, kurşun, çinko maden ocağı açıyor.

Koza altın Gümüşhane Kürtün'e yeni maden ocağı açıyor!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmaya devam eden Koza Altın İşletmeleri Gümüşhane Kürtün'e açık ocak madenciliği yöntemi adı ile altın, gümüş, bakır, kurşun, çinko maden ocağı açıyor. 

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi 400 baz puanın altına geriledi!

Yeni ekonomi yönetiminin fiyat istikrarını sağlamaya yönelik adımları kademeli olarak uygulamaya girerken, jeopolitik risklere rağmen Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 400 baz puanın altına düştü.

Kentsel dönüşümde büyük adım! Teklif,TBMM Genel Kurulu’nda!

Kentsel dönüşüme ilişkin düzenlemelerin olduğu Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi'nin tümü üzerindeki görüşmeler sona erdi.

Merkez Bankası’ndan piyasayı rahatlatacak adımlar geldi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bankacılık sisteminde Türk lirasının (TL) payını artırmaya yönelik adımlar atarken, sadeleşme kapsamında ihracat kredileri ve firmaların krediye erişimine yönelik uygulama kolaylıkları getirdi.

Kent Etiler: KİPTAŞ Karanfilköy projesinin adı belli oldu!

KİPTAŞ Karanfilköy projesinin adı belli oldu. Kent Etiler projesi, İstanbul Beşiktaş'ta MESA ASL ADİ Ortaklığı tarafından inşa edilecek. Peki Kent Etiler'de hangi konut tipleri var? İşte detaylar... 

Güler Concept satışta! Yeni proje!

Güler Concept tarafından  Bursa Balkan Mahallesi’nde yükselen adını firmanın kendisinden alan Güler Concept satışta...

Kırmızı et sanayicileri fiyatların dengelenmesini bekliyor!

Sultan Et Yönetim Kurulu Başkanı Bılıkçı, ESK'nin kırmızı et piyasasına yönelik adımları ile ilgili olarak 500 bin baş hayvanlık besilik ithalatı için izin verildiğini belirterek, onlarla beraber fiyatlar dengeye oturacağını söyledi.

Emlak Konut GYO Adıyaman’daki kalıcı konutlar için 10.5 milyar TL'lik sözleşme imzaladı! 

Emlak Konut GYO’nun 6 Şubat depremlerinin yıktığı Adıyaman’da inşa edilecek olan kalıcı konutlar için düzenlediği 3 ihalenin sonuçları açıklandı. Buna göre, Emlak Konut GYO Adıyaman’daki kalıcı konutlar için 10.5 milyar TL'lik sözleşme imzaladı. 

Gratis'te Mart'a özel indirim şöleni! Maskara 68 TL, Eyeliner 112,50 TL! Bu fiyatları duyan Gratis'e koşacak

''Kişisel Bakım ve Kozmetik'' kategorisinde başta Türkiye olmak üzere dünyada hatırı sayılır bir üne sahip GRATİS, ürünlerinde yüzde 50'ye varan indirim yaptı. Müşterilerini memnun etme yolunda büyük adım atan marka ziyaretçilerini bekliyor.

Teknoloji devinden büyük adım! Onlar geliyor

Samsung, EX1 yardımcı robotunu bu sene gün yüzüne çıkarmak istiyor. CES 2023'te konuşan Samsung CEO'su, günlük işleri yapacağını söyledi.

YÖRSİAD Haberi

YÖRSİAD

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, "Türkiye'nin güvenli olduğunu, gelen misafirin güvenilir bir şekilde tatil yapmasını sağlamamız gerekiyor" dedi. 

Ulusoy, Porto Bello Otel'de düzenlenen Yörük Sanayici ve iş Adamları Derneği'nin (YÖRSİAD) olağan toplantısında, ülkede turizmin gelişmesini anlattı. 


Turizmin 1980'lerde 2 milyon turist ve 400 milyon dolarla başladığını bildiren Ulusoy, "80'li yıllarda havayolu şirketlerinin koltuk kapasitesi 5 bin 200'dü. Bugün Türk Hava Yolları'nın 164, özel hava yollarının da 200 uçağı var. 

Koltuk kapasitemiz 95 binlere ulaştı. Türk Hava Yolları 108 ülkeye uçuyor ve yılda 14 milyon 500 bin yolcu taşıyor" diye konuştu. Ulusoy, Türkiye'de 38'i ulusal 13'ü uluslararası 51 havalimanı olduğunu belirterek, "Önceleri hiç yat limanımız yoktu. Bugün 52 yat limanımız var. Turizmde 1 milyon 360 bin yatak, 7 bin seyahat...