03 / 05 / 2024

yüksek katlı konut yapımı

yüksek katlı konut yapımı

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, şehirde yüksek katlı konut yapılmasına şiddetle karşı olduğunu söyledi. Sakarya'da yıkılacak olan stadyum arazisinin yerine 14 katlı bina yapılacak tartışmaları ise sürüyor..

Yüksek faiz konut kredilerini durma noktasına getirdi!

Konut kredileri sektörde yılsonuna göre yalnızca yüzde 1,3 yükselirken; kamuda yüzde 5 düştü. Yüksek faiz konut kredilerini durma noktasına getirdi. İşte o son dakika rakamlar...

Yüksek faizler konut satışlarını durma noktasına getirdi!

Yaptığı açıklamada Antalya'da Mart'ta konut satışında yüzde 7 oranında gerileme yaşandığını dile getiren  ATSO Başkanı Ali Bahar yüksek faizlerin konut satışlarını durma noktasına getirdiğini söyledi.

Müteahhitlerin yüksek kat sevgisi tehlike saçıyor! Mimar isyan etti!

Meydana gelen depremlerin ardından inşaat firmaları yatay mimariye geçiş yaptı. Buna nazaran bazı müteahhitler adeta depreme kafa tutarcasına yüksek katlı binalar inşa etmeye devam ediyor, üstelik kuralları hiçe sayarak... Sosyal medyandan paylaşılan bir binanın fotoğrafı görenleri korkuttu...

Amerikalıların hanehalkı borcunda en yüksek pay yine konut kredilerinin!

Fed'in New York şubesi tarafından hazırlanan geçen yılın dördüncü çeyreğine ilişkin Hanehalkı Borcu ve Kredi Raporu'na göre Amerikalıların hanehalkı borcunda en yüksek payı konut kredileri oluştururken, söz konusu borç kalemi 12,25 trilyon dolar şeklinde hesaplandı

Avrupa'da artan işsizlik ve yüksek enflasyon konut kredilerinin geri ödenmesini zorlaştırabilir!

Avrupa Merkez Bankasına bağlı Avrupa Sistemik Risk Kurulu (ESRB) tarafından hazırlanan rapora göre Avrupa'nın pek çok ülkesinde konut sektörüne ilişkin risklerin sürdüğü kaydedilirken, artan işsizlik ve yüksek enflasyonun konut kredilerinin geri ödenmesini zorlaştırabileceği belirtildi.

Konut kredisindeki yüksek faizler konut satışlarını düşürürken, fiyatlar durağanlaştı!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam, TUİK’in ekim ayı konut satış rakamlarını inceleyerek, konut kredisindeki yüksek faizlerin konut satışlarını düşürdüğünü, fiyatların ise durgunlaştığını açıkladı.

Malatya'da yüksek katlı 61 bina patlayıcı kullanılarak yıkıldı!

"Asrın felaketi" şeklinde belirtilen 6 Şubat tarihindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük hasar gören Malatya'da, yüksek katlı binaların patlayıcı kullanılarak yıkımı hız kesmeden sürüyor.

Amerikalıların hanehalkı borcunda en yüksek pay konut kredilerinin!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Amerikalıların hanehalkı borcunda en yüksek payı konut kredileri oluşturdu.

Düzce'de yatay kentleşme modeliyle yüksek katlı yapılaşmanın önüne geçildi!

17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 tarihlerinde meydana gelen depremle sarsılan Düzce'de yüksek katlı yapılaşmanın önüne geçildi...

Amerikalıların hanehalkı borcunda en yüksek payı konut kredileri aldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Amerikalıların 3. çeyrekte hanehalkı borcunda en yüksek payı konut kredileri aldı.

ABD'de konut başlangıçları 14 yılın en yüksek seviyesine çıktı!

ABD'de konut başlangıçları, geçtiğimiz ay kasıma göre yüzde 5,8 yükselerek 1 milyon 669 bine ulaştı ve Eylül 2006'dan beri en yüksek seviyeye çıktı.

Konut kredisi faizleri 2 Ağustos 2019'dan beri en yüksek seviyesinde!

Türk Lirası mevduat faizi ve ihtiyaç kredisi faiz oranlarında yükseliş devam ediyor. İhtiyaç kredisi yıllık faizleri yüzde 22,85'e ulaştı. TL bazlı konut kredi faizleri 39 baz puan artış göstererek yüzde 17,88 oldu ve konut kredisi faizleri 2 Ağustos 2019’dan beri olan en yüksek seviyesini gördü.

Ordu kıyılarındaki yüksek katlı bina inşalarına son!

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Belde Evler örneğinde olduğu gibi kıyılar yargı kararıyla koruma altına alındı. Buna göre kıyılarda yüksek ölçekli bina inşasının önüne geçildi. 

yüksek katlı konut yapımı Haberi

yüksek katlı konut yapımı

VATANDAŞLARIMIZIN yüksek katlı binalarda oturmasına gönlüm razı değil." dedi. Sakarya Büyükşehir Belediyesi ekim ayı olağan meclis toplantısı Toçoğlu'nun başkanlığında gerçekleştirildi. Toçoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, vatandaşlara seslenerek imar uygulamaları hakkında belediye tarafından ilan edilmeyen hiçbir şeye itibar etmemeleri gerektiğini söyledi. Toçoğlu, "Bakanlığın çıkardığı yönetmelik üzerinde çalışıyoruz. İmar konusunda, bizim söylemediğimiz hiçbir şeye vatandaşımız itibar etmesin. Şu anda mevcut yönetmeliklerle projeleri uyguluyoruz." ifadelerini kullandı. 


Toplantıda Sakarya Ulaşım Ana Planı'nın kabulünü de değerlendiren Toçoğlu, "Plan, uzun vadede bizim için bir yol haritasıdır. Yaptığımız anketler ve yürütülen çalışmalar ile elde edilen bilgileri bu raporda topladık. Bundan sonraki ulaşım adımlarımız elimizdeki bu bilgiler ışığında atacağız. Büyükşehir trafiğinde kronikleşmiş bir sorun yok. Plan köklü bir çalışmadır." diye konuştu. 


Toçoğlu, şehir merkezinde kalan ve arazisi TOKİ'ye devredilen Atatürk...