06 / 05 / 2024

Yüksek Şehir Plancısı Bülent Yalazı kimdir

Yüksek Şehir Plancısı Bülent Yalazı kimdir

Şehrin Geleceği, Geleceğin Şehri Kentsel Dönüşüm zirvesi konuşmacılarından Bülent Yalazı kimdir? Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nde görevli Yüksek Şehir Plancısı Bülent Yalazı kimdir?

Şehir Plancısı Buğra Gökce'den yeni imar affı tepkisi: Kabul edilemez! 

Bugün aktarılan bilgilere göre, yeni bir imar affı Meclis gündemine geldi. Şehir Plancısı (Phd), Dr. Buğra Gökce, X sosyal medya hesabından bunun kabul edilemez olduğunu söyledi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kira getirisi en yüksek 10 şehir! Listedeki sürprizler şaşırttı!

Yeni bir konut almak isteyen yatırımcılar kira getirisi yüksek olan şehirleri merak ederken en yüksek kira getirisinde ilk 10 şehir arasında İstanbul yer almadı. İşte kira getirisi en yüksek 10 şehir...

İzmir'deki deprem riski İstanbul'dan da yüksek! Prof. Dr. Sözbilir'den korkutan açıklama! 

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İzmir’de çoğu ilçenin fay hattı üzerinde olduğuna dikkat çekerek, "İzmir'deki deprem riski İstanbul'dan da yüksek" dedi. İşte Sözbilir'in o açıklaması...

Şehir Plancısı Dr. Buğra Gökce: Konut piyasasının dengesi için yabancılara konut satışının askıya alınması gerek!

Türkiye genelinde yaşanan konut krizi için çözüm önerileri peş peşe sıralanıyor. Şehir Plancısı Dr. Buğra Gökce de yabancıya konut satışının kısıtlanmasıyla konut sorununun çözüleceğini söyledi. İşte o açıklama... 

Şehir Plancıları Odası'ndan imar planı çağrısı: Ranta değil, doğayla barışık yaşamaya uygun alanlar seçilmeli!

Antalya Şehir Plancıları Odası yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremlerin 1. yıl dönümünde, benzer felaketlerin tekrar yaşanmaması için acil önlemlerin alınması çağrısı yaptı.

Türkiye'de bir konut ortalama 61 günde satılıyor! Büyükşehirlerde bu süre kaç gün? Vatandaşlar ne dedi? 

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu, X sosyal medya hesabından konutların satış süresi ile ilgili açıklamada bulundu. İşte Celal Erdoğdu'nun o paylaşımı ve vatandaşlardan gelen yanıtlar...

Şehir plancısından imar planlarındaki sisteme isyan! Artık kazanan siyaset değil, planlama olmalı!

Şehir plancısı Feriha Binici Mazı, Kıbrıs'taki imar planlarının hazırlanmasından daha çok yürürlüğe girmesinde zorluklar yaşandığını belirterek ''Artık kazanan siyaset değil, planlama olmalı'' diyerek isyan etti.

Dünyaca ünlü Şehir Plancısı Prof. Dr. Carlos Moreno: 15 Dakikalık Şehir'i açıkladı! Hayatımız kolaylaşacak...

Esenler Belediyesi, 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’nü ünlü akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşen Uluslararası Şehircilik Paneli'nde Dünyaca ünlü Şehir Plancısı Prof. Dr. Carlos Moreno  ‘15 Dakikalık Şehir”i anlattı.

Türkiye'den Kazakistan'a tüm zamanların en yüksek ihracatı gerçekleşti!

Türkiye, Kazakistan'a 727 milyon 450 bin dolarla tüm zamanların en yüksek ocak-mayıs ihracatını yaptı. Kazakistan'a bu dönemde en fazla ihracatı, 164 milyon 768 bin dolarla hazır giyim ve konfeksiyon sektörü gerçekleştirdi.

Sanayi bünyesindeki 7 sektör en yüksek ocak-mayıs ihracatına imza attı!

Sanayi bünyesindeki 7 sektör, resmen tüm zamanların en yüksek ocak-mayıs ihracatına imza attı. İşte Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerinden derlenen o bilgiler...

Avrupa Merkez Bankası’ndan yüksek enflasyon uyarısı!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, enflasyonist baskıların yüksek seyretmeye devam ettiğini aktardı. Lagarde, çekirdek enflasyonun zirve yaptığına yönelik net bir kanıt bulunmadığını belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi sürpriz bir kararla personel alacak! Son başvuru tarihi 5 Mayıs!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi personel alımı gerçekleştireceğini duyurdu. İlgili kadrolara başvuru yapacak adaylarda aranan başvuru şartları ve kadro bilgisi de belli olurken, son başvuru tarihinin 5 Mayıs olduğu öğrenildi.

Yüksek performans ve motor gücü ile BMW 8 bayilerde! İşte 14 Nisan 2023 fiyat listesi

BMW 8 Serisi'nin en büyük özelliklerinden biri yüksek performans sunmasıdır. Aracın tasarımı, motor gücü ve performans özellikleri, BMW markasının yüksek performans ve sürüş keyfi sunma konusundaki uzmanlığını yansıtır.

Yüksek Şehir Plancısı Bülent Yalazı kimdir Haberi

Yüksek Şehir Plancısı Bülent Yalazı kimdir

Bülent Yalazı kimdir?


Bülent Yalazı, 1970 yılında Ankara'da doğdu. ODTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nde lisans ve yüksek lisansını tamamlayan Bülent Yalazı, özel sektör tecrübesinden sonra, şimdiki adı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olan Bayındırlık ve İskân Bakanlığında çalışmaya başladı. 


Bülent Yalazı, Bakanlıkta sırasıyla, Doğal Afetler Eğitim Merkezi, AB ile İlişkiler Birimi, Yapı Malzemeleri Dairesi ve Dönüşüm Alanları Dairesinde görev yaptı. 


Yalazı, halen “Ekolojik Yerleşme Birimi Standardı” hazırlanması projesini...