16 / 05 / 2024

yunanistan ekonomik krizi

yunanistan ekonomik krizi

Krizden kırılan Yunanistan’ın satışa çıkardığı üç otele Ferit Şahenk talip oldu. Doğuş Grubu şu an yıkık haldeki otelleri modernleştirip, dünya zenginlerini Ege Denizi’ne çekmenin hesaplarını yapıyor....

Avrupa'daki konut krizi Z kuşağını endişelendiriyor! Ev fiyatları yüzde 47 kiralar yüzde 18 arttı!

Avrupa'da yaşanan konut krizi Yunanistan'dan Almanya'ya, Hollanda'dan Portekiz'e, Fransa’dan Britanya'ya kadar ciddi bir şekilde hissediliyor. Konut fiyatları ve kiralar yükselirken, yaşanan durum da Z kuşağını endişelendiriyor.

Üniverite öğrencileri de kiralardan şikayetçi: Burs ücretleri kiraya bile yetmiyor!

Üniversite öğrencileri de ekonomik krizi derinden yaşıyor. Öğrenciler hem yüksek kira bedellerinden hem de yetersiz miktardaki burslardan şikayetçi.

Konut krizi büyüyor! Sosyal medyada paylaşılan ilan büyük tepki çekti!

Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz ve konut krizi giderek büyürken benzer bir durum uluslararası kamuoyunda gündem oldu.

Uzman ekonomistten korkutan uyarı: ‘Yanlış politikalar benimsenirse TL krizi yaşanabilir’

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Bölgesel Başekonomisti Roger Kelly, Türkiye’deki ekonomik sorunlara ilişkin değerlendirmede bulundu. Kelly, “Yanlış politikalar benimsenirse TL krizi yaşanabilir” dedi.

Ucuza arsa arıyorsanız dikkat! Bu habere hemen bakın

Ekonomik krizi içinde emlak piyasasında meydana gelen 'çılgınlık' sebebiyle vatandaşlar bütçe dostu prefabrik evlere çevrildi. Prefabrik ev yapmak için arsa sahibi olmak isteyen vatandaşlar için sevindirici haber İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden geldi. İşte detaylar.

BİM’den çok konuşulacak açıklama! Ekonomik krizi gözler önüne serdi!

BİM 2022 yılı kapsamında mali sonuçlarını açıkladı. Firmanın faaliyet raporunda, pazar payını artırırken her kesimden yeni müşteriler kazanmıştır" ifadeleri yer aldı. Raporda alım gücünün düştüğü bir kez daha görüldü.

Kışlık kaban alamayanları sevindirecek haber! Sektörden müjde geldi!

Fiyat sabitleyerek ekonomik krizi aşmak için destek veren zincir marketlerden sonra şimdi de giyim sektöründen sevindiren adım geldi.

Ekonomi profesöründen dolar için kritik uyarı. Dolar 25 lira olacak

Prof. Dr. Duran Bülbül Merkez Bankası'nın faiz indirim kararlarını değerlendirerek, Merkez Bankası ve iktidarın ekonomik krizi algılayamadığını söyledi. Faiz indirim kararlarının yoksulu daha yoksul zengini daha zengin yaptığını belirten Bülbül, bu politikalarla doların 25 lirayı göreceğini söyledi.

Doların yükseleceğini söyleyen ekonomist Esfender Korkmaz, 8 öneride bulundu!

Ekonomist Esfender Korkmaz, doların artışını sürdüreceğini savundu ve AKP hükümetine ekonomik krizi önlemede 8 öneride bulundu.

Emlak krizi bankaları perişan etti! Peş peşe iflas kararı açıkladılar

Emlak krizi Çin'de bankaların peş peşe iflas bayrağını çekmesine neden oldu. Parasını çekmek için bankalara hücum eden halkı durdurmak için askerler devreye girdi. Çin Başbakanı Li, ülkede ekonomik toparlanma için 'zahmet ederek çabalamak' gerektiğini söyledi.

Hazine Bakanı Nebati'den ilginç ekonomik kriz açıklaması: Küçükler debelenmeye devam etsin

Türkiye'de son bir haftada yatırımcının yönünü dolardan Türk lirasına çevirmesi için peş peşe ekonomi paketleri açıklandı. Yaşanan ekonomik krizi ve enflasyonla ilgili açıklamalar yapan Bakan Nebati, 'Bırakın küçükler debelensin büyükler vizyon sahibidir büyük karar alır' dedi.

CHP'den kira artışlarıyla ilgili Meclis araştırması talebi!

CHP, kira artışlarıyla ilgili Meclis araştırması açılmasını talep etti. CHP Grup başkanvekilleri Özgür Özel, Engin Altay ve Engin Özkoç imzasını taşıyan önergede, kirada oturan dar gelirli vatandaşların kira artışları sebebiyle ekonomik krizi daha fazla hissetmeye başladığı belirtildi.

İcra iflas dosyalarında pandemi artışı!

Adalet Bakanlığı’nın verileri, Türkiye genelinde giderek daha da fazlalaşan ekonomik krizi bir kez daha ortaya çıkardı. 

yunanistan ekonomik krizi Haberi

yunanistan ekonomik krizi


Türkiye’de eğlence sektöründe yaptığı yatırımlarla duyuran Ferit Şahenk’in gözü Yunanistan’da. Ekonomik kriz nedeniyle birçok turistik tesisi satışa çıkaran ülkede turizm seferberliği olarak başlatılan ‘Xenia’ projesi kapsamındaki üç otel yakın zamanda Doğuş Grubu’na geçebilir. Yunan medyasında çıkan haberlere göre Yunanistan Özelleştirme İdaresi 22 Kasım’a kadar otellerle ilgili teklifleri alacak. En güçlü adayın Doğuş Grubu olduğu yarışta üç dört şirketin daha adı geçiyor.  İlk olarak 11 Kasım olarak belirlenen son teklif verme tarihi daha sonra 22 Kasım’a ertelenmiş, hatta AB ve IMF Troykası söz konusu ertelemeden duyduğu rahatsızlığı açıkça dile getirmişti. 


99 YILLIĞINA KİRALIK 


Ekonomik kriz sonrası ellerindeki her şeyi satışa çıkaran Yunan Hükümeti, oteller için yap işlet devret modelini seçti. Yani Ferit Şahenk şu an yıkık dökük olan otelleri 99 yıl boyunca...