30 / 04 / 2024

yunanistan konut schengen vizesi

yunanistan konut schengen vizesi

Yunanistan'dan ev alanlara 5 yıllık Schengen vizesi de verilecek, 300 bin Euro üzerinde ev alanlara ise AB'de oturma izni verilecek

Yunanistan ‘altın vize’ için gayrimenkul alım sınırını 500 bin Euro'ya çıkarmayı planlıyor!

Yunanistan'da 'altın vize’ 5 senelik oturum izninin dışında sahiplerine Schengen bölgesi içinde vizesiz seyahat hakkı, Yunanistan'da iş kurma ve eğitim hakkı da tanıyor. Yunanistan ‘altın vize’ için gayrimenkul alım sınırını 500 bin Euro'ya çıkarmayı planlıyor...

Atina, konut fiyatlarının en hızlı arttığı Avrupa kenti oldu!

Yunanistan'da konut fiyatlarındaki artış hız kesmeden devam ediyor. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre Yunanistan'da fiyatların en hızlı arttığı kent ise başkent Atina oldu.

Türkler, Schengen ülkelerine konut yatırımı ile giriyor!

Açıklanan rakamlara göre, Golden Visa ile konut sahibi olanlar yüzde 40 arttı. Türk iş insanları artık Schengen ülkelerine konut yatırımı ile giriyor. İşte detaylar...

Yunanistan'da enflasyon 27 sene sonra çift haneyi gördü! Konut maliyetlerinde dikkat çeken artış!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, Yunanistan’da yıllık enflasyon, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Rusya-Ukrayna savaşının enerji ve gıda maliyetlerini artırmasıyla 1995 yılından bu yana ilk defa yüzde 10'un üzerine çıktı.

Yunanistan'da 10 bin mülteci evlerden tahliye edilmekle tehdit ediliyor!

Yunanistan'da yarısı başkent Atina'da olmak üzere konut ve kamplarda kalan, aldıkları maddi destek de kesilecek olan yaklaşık olarak 10 bin mülteci, çeşitli programlar kapsamında kendilerine tahsis edilen evlerden tahliye edilmekle tehdit ediliyor.

Yunanistan'da emlak fiyatları arttı!

Yunanistan'da 2019 yılının ikinci çeyreğinde konut fiyatları yüzde 7,7, başkent Atina'da ise yüzde 11,1 arttı...

Yunanistan'da konut fiyatları artıyor!

Yunanistan'da ekonomik kriz döneminde büyük düşüş yaşayan konut fiyatları, 2018 yılında da yükselişini sürdürerek üçüncü çeyrekte yıllık bazda yüzde 2,5 arttı.

Yunanistan'da konut vergisi yarı yarıya düşecek!

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, vergi indirimleri ve maaş artışını içeren yeni ekonomi paketini açıkladı...

Yunanistan, üç FETÖ üyesini ülkeye almadı iddiası!

Yunan polisinin, Yunanistan'a kaçan FETÖ üyelerinin konaklaması için konut şebekesi kuracağı öne sürülen üç Türk asıllı ABD vatandaşının ülkeye almadıkları belirtildi. 

Türkler Altın Vize için Yunanistan'dan konut alıyor!

Geçen yıl Türkiye’den 191 kişi Altın Vize için komşu Yunanistan'dan ev aldı. Türkiye ülkede bu konuda Çin ve Rusya'dan sonra üçüncü sırada bulunuyor.

Konut alana oturma izni veren 7 AB ülkesi!

AB ülkeleri, yabancı konut yatırımcılarını markaja aldı. Belirli bir rakamın üzerinde konut alanlara ailesiyle birlikte oturma izni yeriliyor. Para dergisi Yunanistan'dan İspanyaya, Güney Kıbrıs'tan Portekiz'e birçok ülkeyi araştırdı. İşte o ülkeler...

Yunanistan'da konut fiyatları Ocak'ta geriledi!

Yunanistan'da ocakta tüketici fiyat endeksinin yıllık bazda yüzde 0,7 düşmesiyle bir aylık aradan sonra tekrar deflasyon sürecine girildi. Enflasyondaki düşüşün nedeni olarak konut fiyatlarında yüzde 3,7'lik gerilemeye işaret edildi.

Yunanistan'da konut kredilerinde icraya izin verilmeyecek!

Yunanistan Başkanı Aleksis Çipras, hükümetinin mortgagelerde büyük bir icra dalgasına izin vermeyeceğini, bunun kreditörler ile Atina’da devam eden müzakerelerde kırmızı çizgileri olduğunu söyledi.

yunanistan konut schengen vizesi Haberi

yunanistan konut schengen vizesi

Yunanistan ekonomiyi canlandırmak için otellerdeki kampanyalardan sonra şimdi de konut sektöründe kampanyaya hazırlanıyor. Ülkede gayrimenkul sektörünü canlandırmaya hazırlanan hükümet Yunanistan'dan ev alacaklara 5 yıllık Schengen vizesi vaad ediyor. Yunanistan'da 200 bin konut alıcı...