06 / 05 / 2024

yunanistan krizi datçayı nasıl etkiledi

yunanistan krizi datçayı nasıl etkiledi

Simi Adası'ndan alışverişe gelen Yunanlıların ekonomik kriz nedeniyle yok olması, Muğla'nın Datça ilçesindeki ticaret ve turizmi olumsuz etkiledi. Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, krizin ilçe esnafını da etkilediğini söyledi.

Yunanistan’da  250 bin Euro’ya yatırım yapmak isteyen Türkler için son 6 ay

Yunanistan Golden Visa programında değişiklik yaparak, 250 bin Euro’luk alt limini yükseltti. Türkler için fırsatların hala devam ettiğini söyleyen,  77A Real Estate Athens’in kurucu ortağı Deniz Sevgür Siourounis, Yunanistan’da yatırım yapacakların bilmesi gerekenleri anlattı.

İnşaat işçisi krizi tam gaz: Günlük 3 bin liraya çalışacak işçi bulunamıyor!

İnşaat sektörünün yılın 12 ayı hareketli olduğu Antalya'da inşaat işçisi krizi de tam gaz devam ediyor. Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı İsmail İltemir konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada 5 bin işçiye ihtiyaç duyduklarını, günlüğü 3 bin TL yevmiyle işçi bulamadıklarını söyledi.

Patates ve soğan krizi büyümeye devam ediyor. Nisan ayındaki fiyat artışı yüzde 440’a ulaştı!

Türkiye yaz sezonunda patates ve soğanda yeni krizlere gebe görünüyor. Hem arz sorunu hem de hava şartları nedeniyle geçen yıl 5 liradan satılan soğanın kilo fiyatı nisan ayında 27 liraya çıktı.

Sofraların tadını kaçıracak! Kapıdaki büyük tehlike herkesi etkileyecek! Pirinç krizi geliyor…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'nde 'Gıda ve Enerji Güvenliği oturumunda konuştu. Dünyanın önümüzdeki yıl daha büyük bir gıda krizi ile karşı karşıya kalacağını söyleyen Erdoğan, "Buğday, ayçiçek yağı ve mısırdan sonra pirinç krizi çıkabilir" dedi.

Ayçiçek yağında büyük indirim! 5 litresi 82 liraya mı düşecek? 14 Mayıs fiyat listesi

Ayçiçek yağında Rusya Ukrayna krizi odaklı fiyat artışları hükümeti harekete geçirdi. Geçtiğimiz 28 Nisan’da 18 bin ton ham ayçiçeği yağı ithalat ihalesi yapıldı. Hükümet ayrıca üretimde artışı sağlamak için İstanbul Çatalca'da ayçiçeği tohumu dağıtımı yaptı.

Tarım Bakanı Vahit Kirişçi'den 5 lt ayçiçek yağına kısıtlama açıklaması! Türkiye'nin nüfusuna dikkat çekti

Ukrayna'nın Rusya ile tutuştuğu savaş dünyada ayçiçek yağı arzını derinden etkiledi. Ayçiçek yağında fiyatlar stok krizi nedeniyle yükselişe geçmişti. İngiltere'de zincir marketi Tesco ayçiçek yağı satışlarında kısıtlama getirdi. Türkiye'deki son durumu ise Bakan Kirişçi açıkladı.

Migros'ta ayçiçek yağlarında büyük indirim. Ayçiçek yağlarının fiyatı 32 TL'ye düştü. İşte Ayçiçek yağ fiyatları

Ukrayna-Rusya savaşının etkisi ile başlayan yağ krizi Ayçiçek yağlarında fiyatların art arda rekor zamlar görmesine neden oldu. Zamların ardından vatandaşı sevindiren haber Migros'tan geldi. Migros ayçiçek yağlarının fiyatını 32 liraya kadar düşürdü.

Seyfi Dursunoğlu'nun mirasında masraf krizi!

Temmuz ayında hayatını kaybeden Seyfi Dursunoğlu, servetini Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağışlamıştı. Son olarak Dursunoğlu'nun mirasında masraf krizi yaşandı. Dursunoğlu’nun mirasını bağışladığı ÇYDD’nin masraf talebi mahkeme tarafından yerine getirilmedi. 

Avrupa Konutları Atakent 4 B'de 0,64 faiz oranı ve 180 ay vade fırsatı!

Geleceğin Bağdat Caddesi olarak isimlendirilen konumda Avrupa Konutları Atakent 4’ü inşa eden Artaş İnşaat, şimdi de projenin 2. etabı Atakent 4 B’yi satışa çıkardı. Alıcılara, projedeki konutlara 0,64 faiz oranı, 180 ay vade ve 12 ay sonra ödeme avantajlarıyla sahip olma fırsatı sunuluyor.

Nusr-Et Steakhouse’ın ilk şubesi Dubai'de, İkincisi Bağdat Caddesi'nde!

Nusr-Et Steakhouse'ın ilk şube sessiz sedasız Aralık ayında Dubai'de açılmış, ikinci şube ise İstanbul'un ünlü Bağdat Caddesi'nde Erenköy'de sessiz sedasız hizmete girmiş...

Bağdat Caddesi'nden kentsel dönüşüm 2020'de yüzde 30 artacak!

AYİDER Başkanı Melih Tavukçuoğlu, İnşaat Zirvesi'ndeki konuşmasında 2020 yılında Bağdat Caddesi’nde ve çevresinde, kentsel dönüşüm çalışmalarının yüzde 30 artacağını söyledi...

Bağdat Caddesi'nde 15 bin bina yıkılmayı bekliyor!

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER) Başkanı Melih Tavukçuoğlu ve AE Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Ahmet Erkurtoğlu Bağdat Caddesi'ndeki gelişmeleri değerlendirdiler.

Park Residence Cadde'de 60 ay 0 faiz imkanı!

Bağdat Caddesi’nde inşa edilen Park Residence Cadde projesinde teslime hazır daireler için yeni bir kampanya başladı. Park Residence Cadde'de 60 ay 0 faiz imkanı.

yunanistan krizi datçayı nasıl etkiledi Haberi

yunanistan krizi datçayı nasıl etkiledi

Özellikle Simi Adası'ndan alışverişe gelen Yunanlıların, mali kriz nedeniyle yok denecek kadar azalması, Güney Ege'nin turizm merkezlerinden Datça'daki ticareti ve turizmi olumsuz etkiledi.


Datça'da hafta sonları kurulan semt pazarlarına gelip sebzeden meyveye, giyimden ev eşyasına kadar tüm ihtiyaçlarını karşılayan Yunanların sayısının, ülkelerindeki ekonomik kriz nedeniyle oldukça düşmesi, ilçe ekonomisini vurdu.


Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önceki senelerde Simi'den hemen her gün ilçeye belli sayıda Yunan turistin geldiğini, günlük alışverişlerini Datça'dan yaptıklarını söyledi.


Yunanistan'da yaşanan ekonomik krizin ilçe esnafını da etkilediğini dile getiren Uçar, "Simi Adası'ndan gelenler Datça esnafına çok büyük katkı sağlıyordu. Geçen yıl krizin hissedilmeye başlamasıyla gelen sayısı düşmeye başlamıştı. Bu yıl gelen ise sayı az değil, hiç yok" diye konuştu.


Özellikle cumartesi günleri ilçe esnafının Simi Adası'ndan...