05 / 05 / 2024

Yunanistana cami mi inşa edilecek

Yunanistana cami mi inşa edilecek

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, "Önümüzdeki dönem içerisinde Atina'da cami ve Müslüman mezarlığı inşasına doğru ilerliyoruz." ifadesini kullandı.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi restore ediliyor!

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin restore edildiğini açıklayan İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, restore çalışmalarında gelişmiş tekniklerin kullanıldığını dile getirdi.

Eyüpsultan'da dere yatağına cami mi yapılıyor?

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Eyüpsultan Belediyesi'nin Göktürk Mahallesi'nde iki dönümlük arazi alanında kültürel tesis ve cami yaptığını öne sürerek dava açtı.

Su Ada'ya cami mi yapılacak?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Su Ada'ya cami yapılmasının gündemde olmadığını belirtti.

Haydarpaşa Garı'na cami mi yapılacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Haydarpaşa Garı planına cami mi ekledi? İşte Cumhuriyet gazetesinin o haberi...

Ankara Güvenpark'a cami mi yapılacak?

Ankara Büyükşehir Belediyesi yaptığı açıklamada Güvenpark’a cami yapılacağına ilişkin iddialara yanıt verdi, büyükşehir bu iddiaların tamamen gerçek dışı olduğunu bildirdi.

Ümraniye Çakmak Mahallesi'ndeki yeşil alan cami mi oluyor?

Cumhuriyet Gazetesi'nden Hazal Ocak'ın haberine göre Ümraniye, Çakmak Mahallesi’nde yer alan İkbal 1 Parkı’nın bir bölümü, cami alanı yapıldı.

Çorum'daki Ulu Cami ibadete açılıyor!

Vakıflar Genel Müdürlüğünce restorasyonu tamamlanan, geçmişi 18'inci yüzyıla dayanan Ulu Cami, yeniden ibadete açılıyor.

Ayasofya yeniden cami mi olacak?

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Murat Bardakçı bugünkü yazısında Ayasofya'daki müze ve camii tartışmalarına ilişkin açıklama yaptı. Bardakçı, Ayasofya'nın cami olması taraftarıyım dedi.

BM Yunanistan'a cami yapılması için uyarılarda bulundu!

Türkiye, Birleşmiş Milletler'de (BM) Yunanistan'daki insan hakları durumunun incelendiği oturumda, başkent Atina'ya yapılması kararlaştırılan cami projesinin yerine getirilmesi ve Müslümanlara mezarlık tahsis edilmesi tavsiyesinde bulundu.

EXPO 2016 Antalya için cami inşa edilecek mi?

Antalya Dayanışma Platformu, Akdeniz Dayanışma ile Platformu Antalya Gençlik ve Dayanışma Platformu ortak bir basın açıklaması yaparak, EXPO 2016 Antalya alanında cami inşa edilmesi talebinde bulundu.

Yatağanlılar'dan tarihi cami için taşıma talebi!

Yatağan ilçesinde kömür yatağı üzerinde bulunduğu için boşaltılarak başka bir bölgeye taşınan, 4 bin 500 yıllık tarihi geçmişi olan Yeşilbağcılar Mahallesi'ndeki vatandaşlar, tarihi cami ve türbenin de yeni yerleşim alanına taşınmasını istiyor.

İskenderun'da tarihi alanlara cami mi yapılacak?

Hatay’ın İskenderun ilçesine yapılması planlanan 5 yeni camiden bir tanesinin Roma dönemine ait zeytinyağı imalathanesi kalıntıları bulunan üç bin yıllık zeytin işliğinin olduğu alanda projelendirildiği ortaya çıktı.

Merkez Bankası'nın Levent'teki arazisine cami mi yapılacak?

Merkez Bankası’nın, Levent’teki en değerli arazisine cami yapılmasını isteyen Beşiktaş Müftülüğü, plan değişikliği yapılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) başvurdu.

Yunanistana cami mi inşa edilecek Haberi

Yunanistana cami mi inşa edilecek


Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, "Önümüzdeki dönem içerisinde Atina'da cami ve Müslüman mezarlığı inşasına doğru ilerliyoruz." ifadesini kullandı.


Çipras, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ülkedeki azınlık haklarına değindi.


Bu adımların çok daha önce atılması gerektiğini vurgulayan Çipras, "Sadece başkentimizdeki Müslüman vatandaşlarımıza saygı gösterdiğimiz için değil, kendi değerlerimizi de faal bir şekilde müdafaa etmek gerektiği için de bu adımlardı atmamız gerekiyordu." değerlendirmesinde bulundu.


Çipras, azınlık haklarını geliştirmek adına bir dizi planın devreye sokulacağını belirterek, "Önümüzdeki dönem içerisinde Atina'da cami ve Müslüman mezarlığı inşasına doğru ilerliyoruz." ifadesine yer...