06 / 05 / 2024

yurt binaları baz istasyonu mesafesi

yurt binaları baz istasyonu mesafesi

Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği'nin yurt binalarında ve bahçelerinde baz istasyonu bulunamayacağına dair hükmü TBMM'de konu oldu...

İstanbul'daki mega projelere 127 milyar TL'lik yatırım!

Mega kent İstanbul'da 127 milyar TL'lik yatırımla pek çok mega projeye imza atılıyor. 24 bine yakın TOKİ konutunun yapımı devam ederken 8 bin yataklı yurt binaları ile Bezmialem, Hasdal ve Cerrahpaşa hastanelerinde de sona geliniyor. İşte o projeler...

1952 yılında Karaköy meydanın inşası için binalar yıkılmış!

Karaköy'de yoğunluğu gidermek için Karaköy'e meydan yapılması planlaması yapılmış. Bunu için de Karaköy'deki bazı binaların yıkılmasına karar verilmiş.

Adana’da yıkılmayı bekleyen ağır hasarlı binalar tehlike saçıyor!

Adana’da 6 Şubat deprem felaketinde ağır hasar alan binaların yıkımı halen yapılmadı. Uzmanlar ağır hasarlı bu binalardan bazılarının her an yıkılabileceğini ifade ediyor.

Orta hasarlı binalar artık ağır hasarlı sayılacak! AFAD genelgeyi yayımladı!

6 Şubat tarihli depremlerin ardından halen bazı bölgelerde yıkım çalışmaları sürerken, AFAD tarafından orta hasarlı yapılar ile ilgili genelge yayımlandı. Yayımlanan genelgeye göre, orta hasarlı binalar, ağır hasarlı olarak kabul edilecek.

Kamu binaları için son dakika kararı! Resmen açıklandı! Enerji tasarrufu hedefi yüzde 30'a yükseltildi!

Cumhurbaşkanlığı kararına göre; bazı kamu binaları için belirlenen enerji tasarruf hedefinin 2030 yılına kadar yüzden 15’ten yüzde 30’a çıkarılması kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yıkılmış, ağır ve orta hasarlı binaların hak sahipliği açıklandı mı, nasıl sorgulanır?

Depremden etkilenen vatandaşlar yıkılmış, ağır ve orta hasarlı binaları için bazı haklara sahip olabilecek. Peki, hak sahipliği açıklandı mı, nasıl sorgulanır? İşte detaylar...

İstanbul'un o ilçesindeki 60 yıllık binalar depreme dayanıklı çıktı! Uzmanlar zemin konusunda uyardı! 

İstanbul’un sakin, düzenli ve yeşil bölgesi Ataköy de bazı eski binalar depreme dayanıklı çıkarken, Prof. Dr. Cenk Yaltırak zemin ile ilgili uyarılarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Deprem bölgesinden şok iddia! Enkazın üzerine çakıl döküyorlar!

Büyük deprem felaketinin ardından gözlerin çevrildiği müteahhitlerin kimisi yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalanırken, bazılarının ise delilleri karartmak için çöken binaların enkazlarına çakıl döktükleri iddia edildi.

Yurt dışı alışveriş yapanlar bu haber sizin için! Online alışveriş limiti belirlendi! 

Çağımız düntyasında artık alışveriş için zaman mekan kavramı kalmadı, yurt dışı alışverişleri de moda hale geldi. Tabi bu durum beraberinde bazı kuralları da getiriyor. Peki  Peki Yurt dışı alışveriş limiti ne kadar?

Yurt dışı alışveriş limiti ne kadar, kaç TL?

Yurt dışından ürün satın almak isterseniz bazı düzenlemeler ve kurallar geçerlidir. Yurt dışı alımlarda kısıtlamalar nelerdir? Yurt dışı alışveriş limiti ne kadar, kaç TL?

Kentsel dönüşümde müteahhitler harçlardan muaf mı?

Kentsel dönüşüm kapsamındaki binalar bazı harç ödemelerinden muaf tutuluyor. Peki, kentsel dönüşümde müteahhitler de harçlardan muaf mı?

SOCAR Türkiye yönetim binalarında ve tesislerinde yeşil enerjiye geçiyor!

SOCAR Türkiye'den karbon ayak izinin azaltılması amacıyla yeni bir adım geldi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; SOCAR Türkiye tarafından yönetim binalarının ve bazı tesislerin yenilenebilir enerjiyle kullanılmasına karar verildi.

Yapı kayıt belgesi alan binalar için yıkım kararı verilmesi TBMM'de!

İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alan bazı binalar için yıkım kararı verilmesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Nuhoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

yurt binaları baz istasyonu mesafesi Haberi

yurt binaları baz istasyonu mesafesi



CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği'nin yurt binalarında ve bahçelerinde baz istasyonu bulunamayacağına dair hükmünü meclis gündemine taşıdı.

Konuya ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP'li Gürer sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a iletti.

"Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği, 20 Şubat 2017 tarihinde Bakanlar Kurulu tarafından yürürlüğe konulmuştur. Yönetmeliğin 9. maddesi ile yurt güvenliği konusunda getirilen yükümlülükler arasında Kurum binaları ve bahçelerinde baz istasyonları bulunamaz, hükmü yer almaktadır." şeklinde açıklamalarda bulunan Gürer aşağıdaki soruları sordu.


Gürer'in soruları

1- Baz istasyonlarının yurt binası ve bahçe içinde olmaması olumsuzluklarından etkilenilmemesi için yeterli midir?

2- Zarar görülmemesi adına çevresinde ne kadar mesafede olması kabul edilebilir bir durumdur?

3- Bir sorun oluşturmadığı düşünülüyorsa bu madde neden eklenmiştir?