23 / 12 / 2024

yurt dışına konut satışı

yurt dışına konut satışı

Türkiye'de gayrimenkul sahibi olmak isteyen vatandaşlar için asgari taşınmaz bedeli 1 milyon dolardan 250 bin dolara düşürüldü. Yeni düzenleme yurt dışımna konut satışının önünü açtı. 

Yurt dışında konut alanlar nelere dikkat etmeli? 

Platina Development Kurucusu Ela Aydoğan Keskineğe, yurt dışında mülk alacakları uyardı. Peki yurt dışında konut alanlar nelere dikkat etmeli?  İşte ayrıntılar...

Ev sahipleri son beş yılda yurt dışından 5 milyar dolarlık konut aldı! Yatırımcılar ülkeden kaçıyor!

Ülke genelinde ev sahibi düşmanlığının olduğunu söyleyen ev sahibi mağdurları, yatırımcıların artık yurt dışına yöneldiğini belirtti.

Gayrimenkul yatırımında işler tersine döndü! Türkler neden yurt dışından konut alıyor? 

Türkiye'de yabancıya sa­tışla elde edilen döviz geliri hızlı bir şekilde azalırken, Türklerin alım için yurt dışına çıkar­dığı döviz hacmi de istikrarlı olarak arttı. Peki Türkler neden yurt dışından konut alıyor? 

Rönesans Holding rotayı yurt dışına çevirdi! 40 milyar Avroluk projeyi hayata geçirdi!

Rönesans Holding, Avrupa’nın en büyük inşaat şirketlerinden Ballast Nedam’ı 2015 yılında bünyesine katarak rotayı yurt dışına çevirdi. 

Türkiye’den yurt dışına giden doğrudan yatırımlarda, gayrimenkulün sürüklediği yüksek çıkış eğilimi sürüyor!

Türkiye’den yurt dışına giden doğrudan yatırımlarda, gayrimenkulün sürüklediği yüksek çıkış eğilimi hız kesmeden devam ediyor. Yalnızca eylül ayında, 149 milyon doları gayrimenkul alımı olmak üzere yurt dışına giden doğrudan yatırım 236 milyon dolar oldu.

Yurt dışına çıkışta yeni dönem başlıyor!

Yurt dışına çıkarken fiziki olarak alınan "harç pulunun" kullanımı 1 Ocak itibarı ile sona erecek. Buna göre, alınmış yurt dışına çıkış harç pulları ise 10 Ocak 2025'e kadar kullanılabilecek.

Türkiye’den mi yurt dışından mı konut alınmalı?

Konut piyasasında hareketlenme başlarken, Türklerin yurt dışında yaptığı gayrimenkul yatırımı da son 1 yılda yüzde 50’ye yakın arttı. Notte Global CEO’su Yusuf Boz, Türkiye’den mi yoksa yurt dışından mı konut alınmalı konusunu masaya yatırdı.

Türkler yılın ilk 9 ayında yurt dışından 1 milyar 377 milyon dolarlık gayrimenkul aldı!

Yabancıların Türkiye’den taşınmaz alımı 2 milyar dolara kadar gerilerken, Türklerin taşınmaz alımları da dahil yurt dışına çıkardığı para 1 milyar 679 milyon dolara ulaştı. 2024 yılının İlk 9 ayında yurt dışı gayrimenkul alımı ise 1 milyar 377 milyon doları buldu.

Mert Başaran: Yurt dışından ev almak çok karlı, ama aldıktan sonra eziyet!

2024 yılında Türklerin yurt dışındaki konut yatırımının 2023'e göre yaklaşık yüzde 50 yükselişle 3 milyar doları bulabileceği öngörülüyor. Peki yurt dışından ev almak mantıklı mı? İşte ekonomist Mert Başaran'ın o açıklaması...

Gayrimenkulde yeni trend yurt dışı oldu! Türk yatırımcıların gözdesi Dubai ve Yunanistan!

Golden Partner Genel Müdürü Okan Ersan yaptığı açıklamada gayrimenkul yatırımcılarının yönünü yurt dışına çevirdiğini söyledi. İşte Okan Ersan’ın konu ile ilgili o açıklamaları…

Yurt dışında yaşayan Türklerin kira öder gibi ev sahibi olacağı TOKİ gurbetçi konutlarının teslim tarihi belli oldu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın yurt dışında oturum iznine sahip ve ikamet eden Türk vatandaşlarına ya da mavi kart sahiplerine yönelik yapımını sürdürdüğü konutları 2025 yılında hak sahiplerine teslim etmeyi planlıyor.

Tebernüş Kireçci sordu: Yurt dışından ev alanlar yatırım açısından memnun mu?

Ülke genelinde konut fiyatlarının fahiş rakamlara ulaşmasıyla yatırımcılar rotayı yurt dışına çevirdi. Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci sosyal medya hesabından yurt dışından konut alanlara memnun olup olmadıklarını sordu.

Yerli konut yatırımcılarının ardından müteahhitler de çareyi yurt dışında aramaya başladı!

Gayrimenkul sektörü giderek daha da düşen alım gücü, yüksek faizler sebebiyle darboğazda. Yatırımcıların yurt dışı konut alımı 3 milyar dolara yaklaşırken müteahhitler de konut üretimlerine başladı.

yurt dışına konut satışı Haberi

yurt dışına konut satışı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı düzenleme ile Türkiye'de gayrimenkul sahibi olmak isteyen yabancıların Türk vatandaşlığına geçiş için asgari taşınmaz bedeli 1 milyon dolardan 250 bin dolara düşürüldü.

Yeni Bakış Gazetesi'nde yer alan habere göre, inşaat sektörü temsilcileri düzenlemenin olumlu olduğunu ve sürecin hızlanması gerektiğini söyledi. Temsilciler, Türk bankacılık sisteminin de değişmesi gerektiğini savunuyor. 

İşte sektör temsilcilerinin, düzenlemeyle ilgili açıklamaları:

''Konut stoğu azalacak''

AK Parti İzmir Milletvekili ve Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi Necip Nasır:

''Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un açıkladığı Türkiye'den ev alan yabancıya vatandaşlık bedelinin 250 bin dolara indirilmesi düzenlemesini, gayrimenkul sektörü açısından olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyorum. Bu durum, özellikle firmaların elinde var olan konut stoğunun azaltılması açısından önemli. İç piyasanın durağanlaşmasıyla birlikte yurtdışı pazarı daha çok...