02 / 10 / 2024

yurt dışındaki tapu işlemleri nasıl olur

yurt dışındaki tapu işlemleri nasıl olur

Yurt dışı tapu işlemleri, Tapu Müdürlüklerince Yetki Alanı Dışında Kayıtlı Bulunan Taşınmazlarla İlgili Tapu İşlemlerinin Yapılmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik kapsamında açıklanıyor. Peki, yurt dışı tapu işlemleri nasıl yapılır?

Türklerin yurt dışı gayrimenkul yatırımları 10 senede 16 kat arttı!

Yurt içinde yerleşik kişilerin yurt dışındaki doğrudan yatırımları ocak-temmuz arasında 3 milyar 401 milyon dolar oldu. Türklerin 2014 yılından 2024 yılına kadar 16 kat artan yurt dışı gayrimenkul yatırımı, bu yıl 1 milyar 470 milyon dolara ulaştı.

Kaya Holding'den ilk yurt dışı otel yatırımı! Londra'daki Great Northern Hotel'i satın aldı! 

Kaya Turizm Grubu, yurt dışındaki ilk yatırımını Londra'nın en prestijli bölgelerden olan King's Cross'ta yer alan Great Northern Hotel'i satın alarak yaptı. 

Türklerin yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları yüzde 62 artışla 597 milyon dolara ulaştı!

Türklerin  yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları, 2024 yılının ilk üç ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 62 artış göstererek, 597 milyon dolara ulaştı.

Altında makas açıldı, sosyal medyada yurt dışından alın paylaşımları arttı

Altın alım satımında ekranlardaki fiyat ile kuyumcular arasındaki fiyat açıldı. 1 gram altında 200 TL’yi bulan makas farkı piyasayı karıştırdı. Sosyal medyada yurt dışına gidenler altını oradan alsın paylaşımları yapılmaya başlandı, 1 gram altının yaklaşık 5 dolar daha ucuz olduğu belirtildi

Yurt dışından 20 milyon TL'ye ev alınır mı? İşte İngiltere'de 20 milyon TL'ye satılan devasa evler...

Son zamanlarda Türkiye'de uçuşa geçen konut fiyatları sebebiyle, yurt dışındaki evlerin fiyatları sık sık gündem oluyor. Peki Yurt dışından 20 milyon TL'ye ev alınır mı?

Yurt dışından konut alan Türklerin radarındaki 6 ülke!

Türk yatırımcılar yönünü yurt dışına çevirirken, Türklerin en çok konut aldığı 6 ülke de belli oldu. İşte o ülkeler...

Türkiye'de ev sahibine düşman anlayış değişmezse, gayrimenkulde yurt dışına kaçış devam eder!

Ekonomist Tunç Şatıroğlu, resmi X sosyal medya hesabından Türklerin yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları ile ilgili bir paylaşım yaptı ve bu kaçışın sürebileceğini söyledi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Konut yatırımcısı gözünü yurt dışında dikti! Yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları arttı...

Küresel Konut Fiyat Endeksi kapsamında, dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ülke olan Türkiye'de, konut sahibi olma oranları düşüş gösterirken, yatırımcıların yurt dışında gayrimenkul alımlarında ciddi bir artış gözlemleniyor.

Türklerin yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları 2 milyar dolara dayandı!

Türk vatandaşlarının yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları rakamlarında, 2023'te büyük bir yükseliş oldu. 2022 yılının toplamında 701 milyon dolar olan yatırım miktarı, 2023'ün ilk 11 ayında 1 milyar 918 milyon dolara yükseldi. İşte son dakika rakamları...

Rusların yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı!

Rusya vatandaşlarının yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı. Rusların en çok emlak satın aldığı ülkeleri Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye, Tayland, Güney Kıbrıs ve İspanya oldu. 

Yurt dışında yaşayan vatandaşlar tapu işlemlerini artık daha kolay yapacak! İşte yeni sistem!

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları uzaktan kimlik doğrulama sistemi ile fiziki evrakla uğraşmadan tapu işlemleri gibi resmi işlemleri kolaylıkla yapabilecek. İşte yeni sistem...

Konut fiyatlarındaki yükseliş yatırımcıların yönünü değiştirdi! Parası olan yurt dışına gidiyor...

Yurt dışı inşaat firmalarının acenteleri, Türkiye'de gayrimenkul piyasasında yaşanan fiyat yükselişi ve durgunluğu fırsat bilerek parası olan yatırımcıları yurt dışına çekmeye başladı.

Hatay'da yıkılan Rönesans Rezidans'ın yurt dışındaki ortağına kırmızı bülten ve iade talebi! 

Rönesans Rezidans'ın yurt dışındaki ortağı için kırmızı bülten ve iade talebi Adalet Bakanlığına gitti. İşte ayrıntılar...

yurt dışındaki tapu işlemleri nasıl olur Haberi

yurt dışındaki tapu işlemleri nasıl olur

Yurt dışı tapu işlemleri nasıl yapılır?

Yurt dışı tapu işlemleri, Tapu Müdürlüklerince Yetki Alanı Dışında Kayıtlı Bulunan Taşınmazlarla İlgili Tapu İşlemlerinin Yapılmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik kapsamında açıklanıyor.


Yönetmelik gereğince, tapu müdürlükleri, hak sahibinin talebi üzerine, kendi yetki alanı dışında kayıtlı bulunan taşınmazlarla ilgili tapu işlemlerini, taşınmazın kayıtlı bulunduğu tapu müdürlüğünden yetki almak ve kanunen bir engel olmadığını tespit etmek suretiyle yapmaya yetkili oluyor.


Tapu işleminin tamamlanması için mevzuat gereği birden fazla kimsenin veya temsilcisinin irade beyanında bulunması gerekli ise, bunların tamamının imza sırasında yetki verilen tapu müdürlüğünde birlikte hazır bulunmaları zorunlu oluyor.


 Tapu müdürlüğüne, yetki alanı dışında kayıtlı bulunan taşınmaza yönelik tapu işlemiyle ilgili talepte bulunulduğunda aşağıdaki işlemleri sırasıyla yapar:


a) Tapu işleminin taraflarını ve talebin konusunu açıkça belirtmek suretiyle, tapu...