03 / 05 / 2024

yurt sektörü

yurt sektörü

Yurt sektörünün yatırımcı için kârlı olduğu vurgusunu yapan Giray, "Konutta 200 ayda kirası amorti ediyorsa bu çok iyi bir yatırım olarak görülüyor.

Yatırımcıların yeni gözdesi öğrenci yurtları olacak!

EVA Gayrimenkul'ün raporuna göre, 2013 itibarıyla İstanbul'da öğrenim gören üniversite öğrencilerinin yüzde 35 ila 40'ının şehir dışından geldiği, ancak sadece yüzde 35'inin barınma olanağı bulduğu ortaya koyuluyor.

Türk müteahhitlik sektörü yurt dışında 2024'ün ilk çeyreğinde 4,3 milyar dolarlık iş üstlendi!

Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi verilere göre Türk müteahhitlik sektörünün 2024'ün ilk çeyreğinde yurt dışında üstlendiği proje tutarı 4,3 milyar dolar şeklinde oldu.

İnşaat sektöründe derin kriz: 2 bin TL'ye işçi yok, ithal işçi getirilebilir! 

Türkiye'de inşaatlarda çalışacak işçi sorunu patlak verdi. Sektör temsilcileri eleman sıkıntısının depremlerinin ardından arttığını belirtti. Yine sektör temsilcileri böyle giderse yurt dışından ithal iş gücü getirmek zorunda kalacaklarını belirtti...

İnşaat sektörü işçi arıyor! 100 bin lira maaş veren var

İnşaat sektörü, yurt dışına gidişlerin artmaya başlamasıyla birlikte işçi bulamamaktan şikayetçi. Günlük yevmiyede ücretler, geçen yıla göre 3 kat artıp Avrupa’yı yakalasa da sektördeki işçi ihtiyacının ancak yüzde 20’si karşılanabilmekte. Vinç operatörlüğünde de maaşlar, milletvekillerini geçiyor.

Özel sektör 1 yıl içerisinde 44,5 milyar dolar kredi borcu ödeyecek!

Özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu ağustosta, 2022 sonuna oranla 2,5 milyar dolar azalışla 155,3 milyar dolar oldu. 1 yıl içinde gerçekleştirilecek olan anapara geri ödemelerinin toplamı ise 44,5 milyar dolar olarak belirlendi.

Yatırımcıların gözü yurt dışına çevrildi! Konut sektörü daralıyor mu?

Türkiye'de gayrimenkul sektöründe daralma yaşandığını belirten Masse Gayrimenkul Ofis Brokeri Seyhun Acar yatırımcıların gözünün yurt dışına çevrildiğini açıkladı.

Özel sektörün yurt dışına olan kredi borcu temmuz ayında azaldı!

Merkez Bankası verilerine göre özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu, temmuzda 2022 sonuna oranla 2,6 milyar dolar azalışla 155,2 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Bakan Ömer Bolat: Türk inşaat sektörü 430 milyar dolarlık hacme ulaştı!

Yurt Dışı Müteahhitlik Hizmetleri Ödülleri Töreni'nde konuşan Ticaret Bakanı Bolat, Türk inşaat sektörünün, bölgesinde lider ve küresel inşaat piyasasında önemli bir aktör konumuna geldiğini belirterek, 20 yılda 430 milyar dolarlık hacme ulaştığını söyledi.

Özel sektörün yurt dışı kredi borcu 154,6 milyar dolara düştü!

Özel sektörün yurt dışından aldığı toplam kredi borcu, 2021 yıl sonuna göre 7,6 milyar dolar düşerek 154.6 milyar dolar oldu. 1 yıl içinde yapılması gereken anapara geri ödemelerinin ise 45,2 milyar dolar olduğu belirtildi.

BDDK’nın kredi kartına taksiti yasaklaması turizm sektörünü şok etti!

BDDK, kredi kartlarında havayolu, seyahat ve konaklama ile ilgili yurt dışı harcamalarda taksitli harcamayı yasakladı. BDDK’nın almış olduğu bu karar ise turizm sektöründe büyük bir şoka ve hayal kırıklığına yol açtı.

Özel sektörün yurt dışı kredi borcu 155 milyar dolar oldu!

Özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu Mayıs sonu itibarıyla 2022 yıl sonuna oranla 2,5 milyar dolar azalarak 155,4 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Özel sektörün yurt dışı kredi borcu 1,1 milyar dolar azaldı!

Özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu, nisanda bir önceki aya göre 1,1 milyar dolar azalarak 156,5 milyar dolar oldu.

Züccaciye sektöründe 2023 hedefi: 7 milyar dolarlık ihracat!

Geçen yıl ev ve mutfak eşyalarında 6,1 milyar dolarlık yurt dışı satışı gerçekleştiren züccaciye sektörü, bu yılı 7 milyar dolarlık ihracatla kapatmayı hedefliyor.

Özel sektör sahiplerinin yurtdışı borçlarında azalma var! Borçlar 1,2 milyon azaldı!

Özel sektör sahibi olan vatandaşların kredi kart borçlarına azalma geldi. Yurt dışı borçlarında yaşanan azalmalar sayesinde elleri rahat edecek. Peki azalmada son durum ne oldu? 

yurt sektörü Haberi

yurt sektörü

Yurt doğru lokasyonu tespit ettiğinizde 100 ayda kendini amorti eden bir yatırım" ifadelerini kullandı. Sektörde işletmeciliğin büyük öneme sahip olduğunu anlatan Giray, ilerleyen süreçte yurtların otelcilik sistemiyle işletileceğini belirterek, şunları anlattı: "Yani yurt sektöründe de tıpkı otellerde olduğu gibi işletme markaları çıkacak. Biz de uzun vadede doğru yatırımlar olduğu sürece işletmecilik de yapmayı planlıyor 


80 BİN ÖĞRENCİ YURT İÇİN SIRADA BEKLİYOR


 Türkiye'de 3 milyon yüksek öğretim öğrencisi bulunurken, devlet yurtlarında 307 bin, 62 bin 408'i üniversitenin yurtları ve özelde 220 bin öğrenci kalıyor. 

 2013-14 döneminde yüksek öğretimde yurt kapasitesi 589 bine ulaştı. 

 163 yeni yurt inşaatı devam ediyor. Ancak, YurtKur'a bağlı yurtlarda öğrencilerin yerleşebilecekleri 94 bin 708 yatak varken, başvuran öğrenci sayısı 368 bin 101. Sırada bekleyen 80 bin civarında da öğrenci bulunuyor. 

 Yurtların...