26 / 07 / 2024

zabıt katibi maaş

zabıt katibi maaş

Zabıt Katibi nasıl olunur, şartları neler, ne iş yapar ve alımlar ne zaman gibi sorularınızın tüm cevapları...

Türkiye’de asgari ücretli brüt maaşının tamamı ile 84,6 ay çalışarak araba alabiliyor: Almanya'da bu rakam 15,4 ay!

Otomobil sahibi olmak isteyen tüketiciler, fiyatların çok yüksek olduğunu sık sık dile getirirken; otomobil almak için yapılan Almanya ve Türkiye kıyaslaması gündem oldu. Türkiye’de bir asgari ücretli brüt maaşının tamamı ile 84,6 ay çalışarak otomobil alırken, Almanya'da bu rakam 15,4 ay oldu.

Çalıştıkça emekli maaşı düşüyor mu? Toplam prim gününe göre yeni maaşlar tek tek hesaplandı! 

Emekli aylığı bağlanırken 2000 öncesi, 2000 – 2008 arası ve 2008 sonrası dönemin kurallarına göre ayrı ayrı hesaplamalar gerçekleştiriliyor. Peki Çalıştıkça emekli maaşı düşüyor mu? İşte o son dakika maaş hesabı....

Akaryakıt zammı, memur ve emeklilerin maaşlarını etkileyecek! Dar gelirlinin cebine daha az para girecek!

Akaryakıt zammı, emekli ve çalışanın aleyhine olacak şekilde 5 gün bekletip uygulamaya alındı. TÜİK eski Başkanı Birol Aydemir maaş zamlarının az da olsa olumsuz etkileneceğine dikkat çekti. 

İnşaat işçileri artık yurt dışını değil, Türkiye'yi seçiyor: Yeni bir işçi 40 bin TL maaş alıyor!

İnşaat işçileri artık yurt dışı yerine Türkiye'de çalışmaya yöneliyor. Sektöre yeni giren bir inşaat işçisi 40 bin TL maaş alıyor. İşte ayrıntılar...

Emekli maaşını başka bankaya taşımak isteyenlere kötü haber!  Promosyonların önündeki engel emeklileri şok etti!

Milyonlarca emekli banka promosyonları ile ilgili araştırmalar yaparken, emekli maaşlarını başka bankalara taşımak isteyenler ise beklenmedik bir engel ile karşı karşıya kaldı. 

Kredi borcunu emekli maaşı ile ödeyenlere kötü haber! Geçmiş dönemdeki kesintiler geri alınamayacak!

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, kredi borcunu emekli maaşı ile ödemeyi taahhüt eden emeklilerin, maaş kesintilerine itiraz etmeleri halinde  bankadan önceki kesintileri talep edemeyeceklerini hükmetti.

Son dakika: 10 bin TL'lik emekli maaşı 8.691 TL'ye, asgari ücret 14 bin 777 TL'ye düştü!

Ardı arkası kesilmeyen zamlar sebebiyle en düşük emekli maaşının, asgari ücretin, memur maaşının alım gücü düştü. İşte o son dakika rakamlar...

Türk Hava Yolları açıkladı! 31-48 bin TL maaşla personel alımı yapacağını duyurdu!

Türk Hava Yolları, teknisyen personel alımı yapılacağını açıkladı. En az 31 bin Türk Lirası maaşlı yapılacak alımın şartlarının neler olduğu da merak ediliyor! Başvuru yapacak olan adaylarda bulunması gereken nitelikler neler? Başvurular nereden ve ne zamana kadar yapılacak?

2 milyon memura kötü haber! Maaşlar bir anda düşebilir! 

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) 18 Ocak 2024'te almış olduğu bir kararla, kamu görevlilerinin toplu sözleşme ikramiyesinden yararlanabilmesi için "yüzde 2 barajını aşan sendikalara üye olma" şartı iptal edildi. Peki bu durum maaşları nasıl etkileyecek? 

5 Türk emeklinin aylığı, Almanya’daki standart emekli maaşını bile karşılamıyor: 10 bin TL ile 298 Euro alınabiliyor!

Bir Türk vatandaş ile bir Alman vatandaşın emekli maaşları karşılaştırıldığında, 5 Türk emeklinin aylığının Almanya’daki standart emekli maaşını bile karşılamadığı belirlendi. İşte rakamlar...

Çarpıcı rapor: Asgari ücretli 17 yıl boyunca tüm maaşını verdiğinde konut sahibi olabiliyor!

Konut krizinin masaya yatırıldığı Toplumun Görünümü 2023 raporunda bir asgari ücretlinin tüm maaşının ödeyerek ancak 17 senede konut sahibi olabileceği kaydedildi. İşte raporda yer alan detaylar...

Emekli maaşlarının milli gelire oranında Türkiye sondan ikinci sırada!

2021'de emekli/yaşlı ve dul/yetim maaşlarının GSYH’den aldığı pay Türkiye’de yüzde 6,1 olarak gerçekleşti. Türkiye, sondan ikinci sıraya yerleşirken, AB ortalaması yüzde 13 şeklinde belirlendi. 

Milletvekilleri emekli maaşlarını tartıştı: Kirada oturup ev sahibi olmayan emeklilere kira desteği verilsin!

Milyonlarca emekli en düşük maaş olarak 10 bin TL alacak. Meclis'te bu maaşların kiraya bile yetmeyeceğine işaret eden milletvekilleri tek tek önerilerini paylaştı. İşte detaylar...

zabıt katibi maaş Haberi

zabıt katibi maaş

Zabıt katibi olma şartları başvuru yöntemleri pek çok kamu personeli adayınınmerak ettiği konulardandır. Adalet Bakanlığı personel alımları anlık olarak sunduğumuz üzere güncel bilgiler takip edilmelidir.

Zabıt katibi olmak için KPSS puanı dışında genel özel koşullar göz önüne alınarak yapılmaktadır. Zabıt katipliği görevini yapacak kişiler yardımcı yargı personeli olarak görev almaktadırlar.

Zabıt Katibi ne kadar maaş alır?

Kamu Personeli Alım'da yer alan habere göre; zabıt katibi olan kişiler 4 bin 580 lira ve 7 bin 90 lira aralığında maaş alır. Öğleden önce saat 8.30 ve 17.00 aradında çalışırlar. Öğle araları da diğer devlet kurumlarında olduğu gibi 12.00 ve 13.00'da dır.

Adalet Bakanlığı Zabıt Katibi Ne İş Yapar?

Adalet bakanlığı personel alımı bünyesinde görevlendirilen zabıt katipleri başka kamu kuruluşlarında da bulunabilmekdedir.
İcra daireleri, Seçim...