21 / 05 / 2024

Hükümetin yeni ev kampanyasında beklenmeyen engel! Bu habere dikkat!

Hükümetin yeni ev kampanyasında beklenmeyen engel! Bu habere dikkat!

Evin satış bedeli düşük gösterilerek hem devletten vergi kaçırılıyor hem de vatandaşın ucuz krediye erişiminin önü kesiliyor. Bir diğer sorun ise kredilerde maaş geliri şartı…



Bu yıl geliri 32 bine çıkarsa bu oran 1.1 milyona tekabül ediyor. Yeni evim kampanyasına sıfır evler dahil olacak. Emlak Konut Genel Müdürlüğü'nün ürettiği projeler;

GYODER, İNDER, KONUTDER, İMKON ile Türkiye Müteahhitleri Birliği'ne bağlı olan şirketlerin projeleri ve 81 ilin tamamındaki firmaların ürettiği büyük ve küçük ölçekli tüm konut projeleri, teknik ve mali kriterleri karşıladıkları takdirde kampanya kapsamında düşük finansmanla satılabilecek. Ancak hangi firmaların kampanyaya dahil olduğu konusunda da bir belirsizlik var.

RESMİ EVRAK İSTENİYOR

Hükümetin yeni ev kampanyasında beklenmeyen engel! Bu habere dikkat!

Banka çalışanları bu konuda da resmi belge talep ediyor. Ancak bu belge de temin edilemiyor. Bu sorunu çözmek için bakanlık devreye girdi.

Şikâyetler kampanyayı ortaklaşa yürüten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'na iletildi. İki bakanlığın bilgilendirilmesinin ardından "Yeni Evim" kampanyasının internet sitesine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) logosu da eklendi.

Emlak Katılım GYO ile kampanyaya finansman sağlayan kamu bankaları logolarının olduğu bölümde TOBB logosuna da yer verildi. Müteahhitlerin TOBB'a kayıtlı olması şartıyla 81 ildeki bütün sıfır konutlar, 'Yeni Evim' kampanyasıyla 15 yıllık vadeyle alınıp satılabilecek.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 19 Ocak 2023 tarihinde saat 22.55'te yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18.79 Türk Lirası, Euro 20,32 Türk Lirası, altının gramı ise bin 159 Türk Lirası değerinde.

2023'ün ilk faiz kararı açıklanacak! İşte ekonomi dünyasının tahminleri

EYT'lilerin ne zaman maaş alacağı belli oldu! AK Parti'den resmi açıklama

Zamlardan sonra emekliye bir müjde daha! 50 bin TL!


Geri Dön