24 / 05 / 2024

İhracatta hedef aşıldı! Ekonomiyi canlandıracak gelişme

İhracatta hedef aşıldı! Ekonomiyi canlandıracak gelişme

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, 2022’yi hedefin üzerinde, 252 milyar dolar civarında bir ihracatla kapatacaklarını belirtti. İşte tüm detaylar...



"YENİ SEKTÖRLER YERLİ KAYNAKLARIMIZA DEĞER KATIYOR"
Çimento, cam ve seramik sektörlerinin 5 yılda ihracatta yüzde 100’ün üzerinde bir artışa imza attığına işaret eden Gültepe, "Yüksek enerji maliyetlerine rağmen artırmaya da devam ediyorlar. 2021’i 4,8 milyar dolarla kapatan sektör, bu yıl 11 ayda 5,2 milyar dolarlara ulaştı. Yılı inşallah 5,5 milyar doların üzerinde kapatacağız." diye konuştu.

Gültepe, çimento, cam ve seramik, yerlilik oranının en yüksek olduğu sektörler arasında yer aldığını ifade ederek, "Yani bu sektörler yerli kaynaklarımıza değer katıyor, ülkemize net döviz kazandırıyor. Katkının gelecekte artarak devam edeceğinden hiç kuşkum yok. Çünkü modern tesislerle sektörün üretim kapasitesi ve ürün çeşitliliği her yıl daha da artıyor. Tasarım kapasitesi ve esnek yapısı küresel pazarlarda sektöre avantaj sağlıyor. Ancak 2026’da yürürlüğe girecek sınırda karbon düzenlemesinin bir maliyeti olacak. Karbon vergisi maliyetini en aza indirmek için devlet-sektör iş birliğinde önümüzdeki üç yılı çok iyi değerlendirmeliyiz." değerlendirmesinde bulundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön