18 / 05 / 2024

İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi, Şubat'ta 69,30 puan seviyesine geriledi!

İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi, Şubat'ta 69,30 puan seviyesine geriledi!

İnşaat malzemeleri sanayisinin çatı kuruluşu Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan rapora göre; İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi, Şubat'ta 69,30 puan seviyesine geriledi. 



Yeniden imar ve onarım çalışmaları faaliyetleri de artıracak

Söz konusu raporda yer alan detaylara göre, mevsimsellik ile iç pazarda, küresel durgunlukla da dış pazarda yavaşlama eğiliminde olan faaliyetlerde, Şubat'ta meydana gelen depremlerin etkisiyle sert düşüşler de görüldü. Fakat yine raporda yer alan detaylara göre,  göre; deprem bölgesinde yeniden imar ve onarım çalışmaları ile riskli bölgelerdeki yenileme ve güçlendirme çalışmalarının, faaliyetleri artırması bekleniyor. Verilen bilgilere göre, inşaat malzemeleri sektöründe bir önceki ayı yükselişle kapatan Güven Endeksi bir önceki aya göre 0,29 puan arttı. Yaşanan depremin etkisiyle büyük yıkımlar yaşayan 11 şehrin yeniden inşası ile beraber seçime doğru inşaat sektörüne verilen destekler de güven seviyesinde oldukça etkili oldu.

İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi, Şubat ta 69,30 puan seviyesine geriledi!

Üretim beklentilerinde de sıçrama yaşandı

Aktarılan detaylara göre, Beklenti Endeksi de Şubat'ta bir önceki aya göre 0,20 puan arttı. Deprem afetinin yaratmış olduğu genel olumsuz etkilere karşın, yine deprem afeti sonrası inşaat sektörüne yönelik ortaya çıkan iş potansiyeli de beklentileri destekledi. Yine verilen bilgiye göre, iç ve dış pazar koşullarındaki zayıf faaliyetlere rağmen önümüzdeki döneme yönelik faaliyetlerde artış beklentisi de ön plana çıktı. Türkiye ekonomisine ilişkin beklentilerin çok sınırlı ölçüde gerilediği bildirilen raporda, önümüzdeki üç aya ilişkin alınan yurtiçi siparişlerin değişmediği de belirtildi. Önümüzdeki üç aya ilişkin alınan ihracat siparişleri de Şubat'ta sınırlı ölçüde geriledi. Fakat önümüzdeki üç ayın üretim beklentisi Şubat'ta yüksek artış gösterdi. Üretim beklentileri özellikle iç talepteki artış beklentileriyle yükseldi.


İnşaat malzemeleri sanayi üretimi yüzde 0,2 arttı!

Deprem bölgesinde inşaat malzeme fiyatları sabitleniyor! TOBB Başkanı resmen duyurdu!

İnşaat sektörü 2023 yılından umutlu! İşler hareketlendi, güven artıyor! Yeni Evim Kampanyası konuta talebi artıracak


Geri Dön