17 / 07 / 2024

İslam Memiş 'iddiayı kaybettim' dedi, altında düşüş için tarih verdi!

İslam Memiş 'iddiayı kaybettim' dedi, altında düşüş için tarih verdi!

Gram altın 1000 liranın altına düşmez" diyen altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten 'kaybettim' açıklaması geldi.


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


21 Eylül'de ABD'de faiz kararı açıklanacak. Piyasalar şu anda 100 olarak fiyatlıyor. Bu fiyatlamaların içine dahil oluyor. Küresel piyasalarda bir de resesyon fiyatlanıyor. Borsalarda da sert satışlar gördük. Küresel borsalardaki satışlardan dolayı bizde de satışlar var. Dolar endeksi 110'u tekrar zorluyor. Uluslararası piyasalarda değer kazanıyor. Dolar-TL serbest piyasalarda 18.41-44 aralığında. Gram altında da aynı. 970 yok. Şu anda gram altın TL 992-996 lira seviyesinde anlık.

Peki, bundan sonra ne olabilir? Altının onsu 1660'a kadar geriledi. En güçlü destek 1680 dolar idi. 1680 aşağı yönlü kırılmasaydı problem yoktu ama çok sert fiyatlama gerçekleşti. Bugün 1654'e kadar sert çekilme gördük. 1640-1610 destek seviyesi. Haliyle gram altın 1000 liranın altına sarktı. Aslında dolar kuru bir miktar gram altının kurtarıcısı oldu, daha sert satışlar da görebilirdik. Fed enflasyonla mücadele edemediği için faizi artırıyor. Piyasalar durgunluğu, enerji krizlerini ve Avrupa'daki resesyonu fiyatlıyor. Bu iyi bir şey değil.

İslam Memiş iddiayı kaybettim dedi, altında düşüş için tarih verdi!

Altın ve gümüşü gerçek değerinden bırakırlarsa insanların enflasyona olan güveni iyice düşecek. İşler iyi algısı için kripto paraları, emtia fiyatlarını, borsaları baskılıyorlar. 21 Eylül'e kadar da sanırım bu süreç devam edecek. Küresel piyasaları önümüzdeki aylarda iyi günler beklemiyor. Mantık dışı bir gelişme altın ve gümüşün onsunun baskılanması. 

Altın ve gümüş sınırlı varlıklardır, merkez bankaları stoklamaya devam ediyorlar. Altın ve gümüş şu anda dolar sahiplerine ucuz. Doların sahipleri bedavadan altın ve gümüşü topluyor. Doların sahipleri değerli ve sınırlı varlıkları ucuza topladıkları için içeride gram altın ve gram gümüş yatırımcısı da korku ve panikle satış yapıyor. Ben bunu garipserim. Bütün merkez bankaları rezervlerini artırmaya devam ediyor. Son 20 yıldır gram altın yatırımcısına kazandırmada 1.'liği elden bırakmadı. Yıla 785 liradan başlayan gram altın TL şu anda 997 lira seviyesinde. 9 aydaki getirisini görüyorsunuz. 

EDİTÖR NOTU: Bu haber 17 Eylül 2022 tarihinde saat 19.02'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,27 Türk Lirası, euro 18,34 Türk Lirası, altının gramı ise 986 Türk Lirası değerinde.

Ticari kredilerde şok eden gerçek ortaya çıktı!

Selçuk Geçer'in bu uyarısını dinlemeden dolara yatırım yapmayın!

İslam Memiş'ten gram altın itirafı geldi: 'Kaybettim'

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön