04 / 05 / 2024

İslam Memiş'in dolar tahmini gündeme bomba gibi düştü! Dolar/TL temmuzda 18 lira olacak...

İslam Memiş'in dolar tahmini gündeme bomba gibi düştü! Dolar/TL temmuzda 18 lira olacak...

Dolar kuru yatırımcılar tarafından yakından takip eiliyor. Dün dolar endeksi 5 yılın zirvesini görmesi ile İslam Memiş'ten gündeme bomba gibi düşecek dolar tahmini geldi. İslam Memiş doların, temmuz ayında 18 lira olacağını öngörüyor...



DOLAR ENDEKSİ 5 YILIN ZİRVESİNDE 

Piyasalar IMF ve Dünya Bankası’nın karamsar görünüm raporları ve Bullard’ın açıklamalarının ardından mayıs ve haziran toplantı sonucu olarak 50 baz puanlık artış bekleniyor.  Dolar endeksi dün FED'in enflasyonu kontol altına almak için daha da hızlı sıkılaşacaüı beklentileri ile 5 yılın en yüksek seviyesi olan 101 seviyesini aştı.

Bu gelişmelerle dün güne 14,64 seviyelerinden başlayan dolar/TL 14,65 lira seviyesinde günü kapattı. Kur 20 Nisan Çarşamba sabahı 14,66 lira seviyelerinde işlem görüyor. Euro/TL ise 15,86 liradan satışa sunuluyor.

İslam Memiş in dolar tahmini gündeme bomba gibi düştü! Dolar/TL temmuzda 18 lira olacak...

DOLAR İÇİN YENİ FLAŞ YENİ TAHMİN

 Altın ve Para Uzmanı İslam Memiş, dolar endeksinin her ne kadar 101 dolar seviyesine yükselse de 14,70 liranın üzerinde kalıcı olmadığını söyledi. 

İslam Memiş gündeme bomba gibi düşecek açıklamalarda bulundu: “Mayıs ayı ile birlikte tekrar yukarı yönlü hamlelerini devam ettiren bir trend olabilir. Özellikle temmuz ayında geçen yılın zirvesinin daha üst rakamlarında bir seviye beklediğimi söyleyebilirim. Dolar endeksi yükseliyor. Dolar uluslararası piyasalarda değer artışı sürecinde. Dolar yurt içinde ise değer kaybediyor. Bu ne demek? Dünyada dolar değer kaybedecek. Endeks yeniden 95-96 seviyesine kadar gerileyebilir. Nu da bize dünyada doların değer kaybedeceğini ama bizde de doların değer kazanacağını işaret ediyor. Önümüzdeki 3 ayda mayıs, haziran ve temmuz için işaret ediyor. Çünkü her şey tersine gidiyor. Ama bu baskılanma süreci bittikten sonra manevra ile agresif bir şekilde patlayan döviz kuru karşımızda olacağını tahmin ediyorum. Başta dolar/TL kurunun patlak vermesiyle altın, gümüş gibi emtiaların gram bazında fiyatlamalarında yeni zirvelerin gelmesine neden olacak. O yüzden nisan ayının final ayı olduğunu söylüyorum.''

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön