07 / 05 / 2024

İstanbul'da A sınıfı ofis arzı 5.13 milyon metrekare olarak sabit kaldı!

İstanbul'da A sınıfı ofis arzı 5.13 milyon metrekare olarak sabit kaldı!

Pamir-Soyuer 2021 yılı 3. çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporuna göre, 2021 yılı 3. çeyrekte İstanbul ana ofis bölgelerindeki A sınıfı ofis arzı 5.13 milyon metrekare olarak sabit kaldı.



Gayrimenkulde Sosyal Değer

Sosyal Değer Nedir?

TOPLUM
Gayrimenkulde 'sosyal değer' hakkında konuştuğumuzda, gayrimenkul yatırımlarının yerel topluluklar ve bir bütün olarak toplum üzerindeki etkisinden ve nasıl daha olumlu etki yaratabileceğimizden bahsediyoruz.
Geliştiriciler için sosyal değerin anlamı, çevre halkının ihtiyaçlarına karşılık ortak alanlar yaratmak, uygun fiyatlı konut üniteleri üretmek olarak tanımlanabilir. Bunun yanı sıra inşaat dönemi boyunca çevre halkı ve dezavantajlı gruplar için istihdam fırsatları ve gençler için iş deneyimi sunmak sosyal fayda olarak
değerlendirilir.

Varlık yöneticileri için sosyal değerin anlamı daha çok istihdam yaratmak, daha çok fırsat yaratmak için çevre halkı ile çalışarak tedarik zincirini oluşturmak, ayrıca yerel ihtiyaçları karşılamak için çevre grupları/yardım kuruluşları ile çalışmaktır. İşyerleri çalışmanın en önemli parçasıdır, onlarla birlikte katılım programları geliştirebilir, satın alma ve tedarikçi kararlarının alınmasında katkı sunabilirler.
Genel olarak sosyal değer yaratma, sadece ekonomik değeri değil, aynı zamanda gayrimenkulün yerel halk ve bir bütün olarak toplum refahını iyileştirdiği zaman getirdiği etkiyi de dikkate almak anlamına gelir.

Gayrimenkulde Sosyal Değer

Sosyal Değer Yaratmak

COVID-19 pandemisi gayrimenkul sektörü için bir uyanış çağrısı oldu. Pandemi sektör için büyük riskler ve zorluklar getirirken, aynı zamanda gayrimenkul geliştirme ve yatırımlarının yerele dayalı ihtiyaçlar ve önceliklerle
nasıl yeniden tasarlanacağını düşünmek, mekânsal eşitsizliklerin üstesinden gelmeye çalışmak ve gayrimenkul sektörünün toplum üzerindeki etkisini değerlendirmek için fırsatlar sunuyor.

ULI'nin «Sosyal değer yaratmada gayrimenkulün geleceği için yol haritası» raporunda gayrimenkulde sosyal değer yaratmak için bir yol haritası sunuyor. Yol haritasının 6 eylem başlığı aşağıdaki gibidir:

İstanbul da A sınıfı ofis arzı 5.13 milyon metrekare olarak sabit kaldı!


Geri Dön