09 / 05 / 2024

İstanbul’daki o gökdelenler için şok karar!

İstanbul’daki o gökdelenler için şok karar!

İstanbul’un Kadıköy ilçesindeki “Four Winds Park Residance” gökdelenleri, 2020 yılından sonra çıkarılan yeni düzenleme sonrası tekrar gündeme oturdu.



FİİLİ DURUMA GÖRE UYGULAMA TALEBİ

Şirket tarafından verilen itiraz dilekçesinde, parseldeki 49 katlı fiili yapılaşma sebebiyle, ‘yapı ruhsatı ve yapı kullanma izin belgesinde yer alan iskana konu toplam inşaat alanına ve yol kotunun üzerindeki kat adedine göre uygulama yapılması’ gerektiği vurgulanarak, plana bu yönde bir not eklenmesi talep edildi.

İstanbul’daki o gökdelenler için şok karar!

İTİRAZA RET GELDİ!

Şirketin talep dilekçesinde yer alan gerçekçeleri inceleyen Şehir Planlama Müdürlüğü, söz konusu parseldeki 4 adet 49 katlı yapının, çevre yapılanma koşullarının çok üzerinde inşaat alanına sahip olduğunu bildirdi.

Ruhsat ve yapı kullanma izin belgesi almış parsellerde yer alan yapıların hukuken ömrünü tamamlayana kadar mevcut haklarının korunacağı, söz konusu yapıların yıkılıp yeniden yapılması halinde ise yeni

plan ve mevzuata göre yani en fazla 15 katlı yapılabileceği belirtildi.

Bu sebeple, talep edilen plan notunun eklenmesine gerek olmadığı sonucuna varıldı.

Diğer yandan İmar ve Bayındırlık Komisyonu da şirketine itirazını reddett ve komisyon kararı oybirliği ile kabul edildi.


Geri Dön