04 / 05 / 2024

İstanbul'un hangi ilçesinde konut fiyatları katlandı? Yatırımcılar akın ediyor!

İstanbul'un hangi ilçesinde konut fiyatları katlandı? Yatırımcılar akın ediyor!

Zeytinburnu, ulaşım ağının çeşitlilik kazanmasıyla geliri yüksek yatırımcılar tarafından da tercih edilir oldu. Özellikle sahil bölgesinde yer alan projeler gün geçtikçe katlanıyor. Peki Zeytinburnu'nda konut fiyatlarında son durum ne?



Zeytinburnu hak ettiği değere kavuşacak

Para Dergisi'nden Ayşegül Küçükkurt Zor'un haberine göre; Zeytinburnu'nda proje inşa eden büyük markalı konut şirketlerden biri de Aşçıoğlu oldu. İlçenin tarihi surların yakınında yer alan ve 2021'de Kazlıçeşme Mahallesi'nde inşa edilen Selenium Park projesinin şirket için önemi büyük. Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkan Vekili İrfan Aşçıoğlu, İstanbul'un gerçek merkezi olan Zeytinburnu'nun hak ettiği değere kavuştuğuna dikkat çekerken, ulaşım ağının çok güçlü olması ve tarihin içinde bulunması sebebiyle bu projeyi yaptıklarını dile getiriyor. 

İstanbul un hangi ilçesinde konut fiyatları katlandı? Yatırımcılar akın ediyor!

Zeytinburnu ve özellikle Kazlıçeşme Mahallesi, yüksek katlı yapıların çok az bulunduğu, yatay mimari konseptin yer aldığı, düşük emsalli, yeşil ve mavinin buluştuğu nadir bölgelerden olarak ön plana çıkıyor. En önemli özelliklerinden biriyse konumunun İstanbul'un en rahat ulaşım yollarının tam merkezinde yer alması. "Komşuları Fatih ve Bakırköy olan bir konumdan bahsediyoruz, bu yüzden markaların bu bölgeye odaklanması da çok normal. Ciddi bir talep var, ancak yeni proje arzı çok sınırlı” diye konuşan Aşçıoğlu, bölgede çok yakın bir zamanda radikal bir değişim yaşanacağını ve konut fiyatlarının daha da yükseleceğini vurguluyor. 

İstanbul un hangi ilçesinde konut fiyatları katlandı? Yatırımcılar akın ediyor!

Tarihi bir konumda yer alan Zeytinburnu'nda konut inşa edebilecek bir arsa bulunması oldukça zorlaştı. Bu nedenle hayata geçirilen projelerin değerinin katlanarak yükseldiğini dile getiren Aşçıoğlu, "Bizim sektör olarak en büyük sorunlarımızdan biri hammaddemiz olan arsaya erişimin her yıl daha da zor olması" diye konuştu. Kazlıçeşme'nin gelir dağılımı kapsamında ayrıştığına dikkat çeken Aşçıoğlu, bölgeyle ilgili şu açıklamalarda bulundu: 

"Bu bölge çok düşük bir yapılaşma yoğunluğu ile ciddi anlamda gelir durumu yüksek bir kitleye ev sahibi olmaya hazırlanıyor. Bizim projemizden ev sahibi olan müşteri kitlemizin de hane halkı gelir seviyesi oldukça yüksek. Selenium Park'ı fikir aşamasında kurgularken yatay mimari konsept ve aile yaşamına uygun ürün karması ile birlikte kültürümüzün en güzel ve en dostane geleneklerinden biri olan komşuluk ilişkisinin en üst seviyede yaşanacağı bir proje hayal ettik. Bu çerçevede mevcut ilçe konjonktüründen ve sahil hattındaki yüksek katlı karma yaşam projelerinden bağımsız olarak talep alıyoruz. Ne istediğini bilen, yaşam amaçlı alım yapanların ve yatırımcıların, doğru konseptteki bir projeyi bu bölgede nasıl tercih edebildiğini görüyoruz."

Hande Akgün / Zeytinburnu Kurtuşuş Emlak Sahibi 

Markalı projeler bölgedeki konut fiyatlarını yükseltti 

"Kentsel dönüşümde Zeytinburnu'nun dış çevresinde bir yoğunluk yaşanıyor. İlçe, belki de İstanbul'da yabancinin en çok olduğu bölgelerden biri. Hatta mahalle olarak bile ayrılmış durumda. Yeşiltepe Mahallesi'nde Afganistan, Çırpıcı Mahallesi'nde Suriye, Nuripaşa'da Doğu Türkistanlılar yaşıyor. Yabancılar, markalı konutları dövize endeksli olduğu için daha avantajlı olarak görüyor. Tabii ki Türk vatandaşları almıyor demiyorum, ancak ağırlıklı olarak yabancı tercih ediyor. Zeytinburnu'nun yerlisi dediğimiz kişilerin, bu yapılan lüks projelerden çok yerleşen yabancılardan rahatsızlıkları var. Neredeyse 10 kişiden sekizi bizim dilimizi konuşmuyor. Yerlileri rahatsız eden durum bu oluyor. Türkiye'de yabancı olup vatandaşlık almak çok kolay. Geliri iyi olan yabancılar da bunu fırsata çeviriyor. Sahil bandında yapılan markalı konut projelerinde sosyal donatılar içerisinde oluyor. Yani dışarı çıkarak sahilde hava almak ya da dışarıda aktivite yapmak gibi bir fikri olmuyor. İlçeyi tercih etmelerinin en büyük nedeni ulaşım ağının her yönden gelişmiş olması. Tramvay, metrobüs, Avrasya Tüneli, Marmaray çok yakınında bulunuyor. Markalı projelerin başlaması bölgedeki ev fiyatlarını da etkiledi. İç kesimlerde orta halli bir ailenin oturabileceği ev 700-800 bin TL değerinde. Bu daireler 20-30 yıllık. Kiralar ise 3 bin ile 3 bin 500 TL arasında değişiyor."

Konut sektöründe neler oluyor? Metrekare fiyatları 30 bin TL'yi aştı!

Konutta yatırım iştahı arttı: Sektör hareketlendi!


Geri Dön