08 / 05 / 2024

Kara listede bulunanlar nasıl kredi alıyor? Sicili bozuk binlerce kişi bu yolla kredi aldı

Kara listede bulunanlar nasıl kredi alıyor? Sicili bozuk binlerce kişi bu yolla kredi aldı

Türkiye Gazetesi’nde bugün kredilerle ilgili dikkat çeken bir haber yer aldı. Bankaların kara listesinde bulunan binlerce kişinin sicili bozuk olmasına rağmen nasıl kredi aldıkları anlatıldı.



SİCİLİ BOZUK OLSA DAHİ BANKA MÜDÜRÜ KREDİ SAĞLIYOR

Haberde şunlar kaydedildi: "Sistem iki şekilde işliyor. Birincisi kredi komisyoncular adı verilen şebekeler. Bu kişiler anlaştıkları banka müdürleri vasıtasıyla belli bir limite kadar kredi çıkarılmasını sağlayabiliyor. Kredi siciliniz bozuk olsa dahi, şube yetkisinde olan belli meblağları alabiliyorsunuz. Örneğin 40 bin liralık bir krediye başvurdunuz. Kendine kredi danışmanı diyen komisyoncu sizden tüm evraklarınızı alıyor. Banka müdürü vasıtasıyla başvurunuz yapılıyor. Çıkan kredinin yüzde 25’lik kısmı (10 bin TL) müdür ve komisyoncu arasında bölünüyor. Sizin elinize 30 bin lira geçiyor. İnternet siteleri bulunan, çağrı merkezleri olan ve kurumsal şirket gibi davranan bu komisyonculara yılda binlerce kişi başvuruyor. Emniyet ekipleri bu tür yapıları deşifre ederek gerekli cezaları veriyor. Geçen yıl İstanbul’da bu yöntemle binlerce kişiye kredi çıkarıp komisyon alan bir çete çökertilmişti."

Kara listede bulunanlar nasıl kredi alıyor? Sicili bozuk binlerce kişi bu yolla kredi aldı

EDİTÖR NOTU: Bu haber 13 Haziran 2022 tarihinde saat 00.32’de yazılmıştır An itibarıyla dolar kuru 17,11  Türk Lirası, euro 18,01 Türk Lirası, altının gramı ise 1.030 Türk Lirası değerinde.

Ekonomistlerin hocası Mahfi Eğilmez doların yükselişinin neden durdurulamayacağını açıkladı

Altının kokusunu alan adam İslam Memiş iktidarın altın planını deşifre etti ! Hangi ülkeden Türkiye’ye altın yağacak

Piyasa Kahini İslam Memiş gram altın ve gümüşte bunu yapanlar oturup ağlayacak dedi

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön