22 / 11 / 2024
fuzul

Eminönü Meydanı

Eminönü Meydanı

1938 yılında İstanbul'un planını hazırlayan Prost, suriçinde yeni açılacak caddelerin istikametlerini büyük camilerin konumuna göre belirlemiş. Açılacak üç yeni cadde ile Eminönü'nden Sultanahmet, Ayasofya ve Süleymaniye camileri görülebilecekmiş.

1938 yılında Eminönü'nde istimlak faaliyetlerine başlandı!

1938 yılında İstanbul Belediyesi, Yeni Cami'nin önünü ve Eminönü Meydanı'nı açmak üzere yapacağı istimlak faaliyetlerine başlamış. Bayındırlık Bakanlığı bu istimlak faaliyeti için 1 milyon 700 bin liralık tahsisat ayırmış.

1938 yılında Karakaş ve Eminönü hanları yıktırılacak!

1938 yılında Eminönü Meydanı'nı genişletmek için meydanda bulunan Karakaş ve Emimönü hanları istimlak edilerek yıktırılacakmış. İstimlak edilecek hanlardan Karakaş Han'ı 34 bin liraya istimlak edilmiş.

1938 yılında Eminönü Meydanı'nın açılmasına başlanacak!

1938 yılında İstanbul Belediyesi, Bayındırlık Bakanlığı'ndan gelen talimatnameyle Eminönü ve Yeni Cami etrafının açılması işine başlayacakmış. Yeni Cami'nin önündeki binalar ve Valide Han'ın bulunduğu ada kaldırılacakmış.

Eminönü Meydanı açılıyor!

1937 yılında Eminönü Meydanı'nın açılması işine başlanacakmış. Genişletme çalışmalarıyla tarihi Yeni Cami meydana çıkarılacakmış. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

1937 yılında Eminönü Meydanı'nın açılmasına başlanıyor!

1937 yılında Eminönü Meydanı'nın açılması işine başlanacakmış. Genişletme çalışmalarıyla tarihi Yeni Cami meydana çıkarılacak ve caminin arka kısmı da temizlenecekmiş. Meydandaki bir kısım dükkanlar da yıktırılacakmış.

Eminönü Meydanı genişletiliyor!

1935 yılında Eminönü'ndeki Yeni Cami'nin etrafındaki dükkanlar ve barakalar istimlak edilecekmiş ve caminin etrafında yollar açılacakmış. İşte, Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın hazırladığı özel haber...

1935 yılında Eminönü Meydanı genişletilecek!

1935 yılında Eminönü'ndeki Yeni Cami'nin etrafındaki dükkanlar ve barakalar istimlak edilecekmiş ve caminin etrafında yollar açılacakmış. Tarihi caminin tamamen meydana çıkarılmasıyla birlikte Eminönü Meydanı'da genişletilecekmiş.

1999 yılında Ziraat Bankası'ndan Belediye'ye trilyonluk meydan davası!

1999 yılında Ziraat Bankası, Eminönü'nde otobüs durağı ve yol olarak kullanılan 1.7 dönümlük arsa için İBB'ye dava açmış. Belediye metrekaresine 50 milyon lira verip almak isterken, Ziraat Bankası 400 milyon lira talep etmiş.

1988 yılında Eminönü Meydanı yenileniyormuş!

1988 yılında Eminönü ve Karaköy meydanları düzenleniyormuş. Eminönü Meydanı'na yapılacak üç altgeçitten biri ''çarşılı'' olacakmış ve yarı yarıya tamamlanmış. 1990 yılında tamamlanması öngörülen Galata Köprüsü'yle meydan düzenlemeleri tamamlanacakmış.

1980 yılında Eminönü Meydanı piknik yeri olmuş!

1980 yılında İstanbul'un en kalabalık yerlerinden biri olan Eminönü Meydanı piknik yeri olmuş. Bunaltıcı sıcaklardan korunmak isteyen halk, Eminönü Meydanı'ndaki orta refüjü dinlenecek yer haline getirmişler.

1975 yılında Eminönü ve Galata'daki düzensizliğe son verilecekmiş!

1975 yılında İstanbul Belediye Ahmet İsvan, Eminönü Meydanı ve Galata Köprüsü'nde incelemeler yapmış. Düzensizliğe son verilecek diyen İsvan, iskelelerin bulunduğu yerin otobüs durağı olacağını söylemiş.

1967 yılında Eminönü Meydanı inşaatı devam ediyormuş!

1967 yılında Eminönü'nü Sirkeci'ye bağlayan ikinci yol inşaatı devam ediyormuş. Meydanda çok az bir işçi çalışıyormuş. Haşim İşcan çalışmaların aksamadığını, normal olarak devam ettiğini belirtmiş.

1939 yılında Eminönü'ne 13 parça emlak istimlak edilecekmiş!

Reşat Altın'ın 15 liraya satıldığı 1939 yılında, Eminönü'nde yıktırılan Valide Han arkasında 13 parça emlak istimlak edilecekmiş. İstimlak edilecek 13 gayrimenkule sadece 110 bin lira kıymet biçilmiş.

1963 yılında Eminönü Meydanı'na Emlak Kredi Bankası sahip çıkmış!

1963 yılında, Eminönü Meydanı'nda otobüs duraklarının bulunduğu yere Emlak Kredi Bankası sahip çıkmış, saha için 7 milyon lira istemiş. Belediye ise durakların bulunduğu yerin yola ait olduğunu iddia etmiş.

1940 yılında Eminönü Meydanı inşaatı için Romanya'dan beton getirilmiş!

1940 yılında Eminönü'ndeki inşaatın yavaş ilerlemesinden dolayı şikayet edilmiş, çalışmaların hızlandırılması için de Romanya'dan beton getirilmiş.

Eminönü Meydanı'nın inşaatı için Romanya'dan asfalt getirilmiş!

1940 yılında Eminönü Meydanı'nın inşaatı yavaş ilerlediğinde şikayet edilmiş. Belediye tarafından yapılan tetkikler sonrasında hava durumu değelendirilmiş ve ona göre karar verilmiş.

1938 yılında Eminönü Meydanı'ndaki Valide Hanı iki ayda yıkılacakmış!

Belediye tarafından 1938 yılında Eminönü Meydanı'ndaki Valide Han'ının yıkımı için 2 ay süre verilmiş.

1940 yılında Eminönü'ne 20 milyon TL'lik proje! Ticaret Sarayı ve Vakıf binasının yapımı planlanmış!

1940 yılında, Eminönü Meydanı'na için yapılan çalışmaların ardından, Eminönü ile Unkapanı arasında 20 milyon lira bütçeyle Ticaret Sarayı ve Vakıf binası yapılacağının bilgisi verilmiş.

Eminönü Meydanı 1939 yılında tasarlanmış!

1939 yılında belediyenin imar planlarının arasında Gazi Köprüsü'nün iki tarafındaki yolların açılması ve Eminönü Meydanı'nın tasarlanması varmış.

Eminönü Kürkçü Han'da 10 milyon TL'ye icradan satılık dükkan!

İstanbul 17. Satış Memurluğu Eminönü Kürkçü Han'da yer alan dükkanı 10 milyon TL'ye satışa çıkardı.

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı yıl sonunda tamamlanacak!

Ulaşım yatırımlarıyla ilgili açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nın Küçükpazar ve Eminönü istasyonlarının, 2022 yılının sonunda tamamlanacağını dile getirdi.

Eminönü- Alibeyköy Tramvay Hattı'nın 2. kısmı Aralık 2022'de açılıyor!

İBB ile Fransız Kalkınma Bankası arasında, Eminönü- Alibeyköy Tramvay Hattı'nda kullanılması amacıyla, 93 milyon Euro tutarındaki ön protokole imzalar atıldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, hattın kalan kısmının 2022 Aralık'ta açılacağını duyurdu.

Ekrem İmamoğlu'ndan Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nın 2022'de tamamlanacağını müjdeledi.

Eminönü-Alibeyköy tramvay hattında seferler başladı!

İstanbul halkının uzun süredir beklediği Eminönü-Alibeyköy hattında ilk sefer bugün saat 12:00'de başladı. 

Eminönü-Alibeyköy tramvay hattında seferler bugün başlıyor! 

1 Ocak'ta resmi olarak açılan T5 Eminönü-Alibeyköy tramvay hattında seferler bugün saat 12.00 itibarıyla başlıyor. Seferler ilk 10 gün ücretsiz olacak. 

Eminönü-Alibeyköy tramvay hattında seferler yarın başlıyor!

1 Ocak'ta resmi olarak açılan T5 Eminönü-Alibeyköy tramvay hattında seferler 4 Ocak 12.00 itibarıyla başlıyor. Seferler ilk 10 gün ücretsiz olacak. 

Eminönü - Alibeyköy Tramvay Hattı açıldı!

İstanbul halkının uzun süredir beklediği Eminönü - Alibeyköy tramvay hattı bugün açıldı. Hattın açılış törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşaner katılım sağladı. 

Eminönü Meydanı Haberi

Eminönü Meydanı



Eminönü'nden Süleymaniye, Sultanahmet camileri ve Müze görülebilecek


B. Prost'un raporuna göre İstanbul tarafında açılacak büyük caddeler


    İstanbul'un imar planını hazırlamakta olan B. Prost, İstanbul ve Beyoğlu taraflarında açılacak başlıca büyük caddelerin takip edeceği istikameti tespit etmiş ve raporunda bu hususta izahat vermiştir:

    İstanbul cihetinde açılacak yolların mühim bir kısmı için Eminönü başlangıç noktası olarak kabul edilmiştir. Buradan ayrılacak yollar şunlardır:

   



1- Eminönü'nden Sultanahmet'te Atmeydanı'na ve Divanyolu'nun başına çıkacak yol.

    Bu yol Eminönü Meydanı'ndan sonra Dördüncü...