22 / 12 / 2024

miras paylaşımı

miras paylaşımı

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde miras kalan gayrimenkullerin satışını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Miras paylaşımında buna dikkat! Herkesin başına gelebilir! Kime ne kadar pay düşüyor?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde vefat eden kişilerin miras paylaşımını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Kardeşi vefat edenler dikkat! Sizin de başınıza gelebilir! Miras...

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde miras paylaşımını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Annesiyle görüşmeyen evlat mirastan faydalanabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde annesiyle görüşmeyen evladın miras hakkını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Miras paylaşımında nelere dikkat edilmeli?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras paylaştırmada nelere dikkat edilmesi gerektiğini kaleme aldı.

Miras kalan arsa mirasçılar arasında nasıl bölüşülür?

Posta yazarı Tamer Heper 'Köyde babamızdan kalan arsamız var. Bunun 3/5’i ağabeyimin, 2/5’i benim. Ağabeyim bu arsanın tamamını istedi, dava açtı. Avukatı ‘satarız’ dedi, teklif ettiğim rakamı kabul etti, ‘tamam ben sattım’ dedi. Şimdi arıyorum bulamıyorum. Bu durumda ne olur?' sorusunu cevapladı.

Üvey kardeşler mirasçı olabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Annemle babam, biz küçükken boşanmış. Annem de bir başkası ile evlendi ve ondan çocuğu oldu. Bu sıralarda ablam da vefat etti. Annem, ablamdan kalan mirası reddetti. Annemin ikinci kocasından olan çocuğu mirasçı çıktı. Bu mümkün mü?' sorusunu cevapladı.

Yargıtay'dan emsal miras kararı! 

Bursa'da kayınpederinden miras kalan arsayı satarak parasını harcayan damat, eşinden boşandı. Olay mahkemeye taşındı. Yargıtay, mahkemenin damat paranın yarısını iade etmeli' kararını bozdu ve emsal bir karar aldı. 

Mirastan mahrum kalanlar dikkat!

Posta yazarı Tamer Heper 'Dedemden tarlalar kaldı. Amcam, kız kardeşleri ve annesinden vekalet alıyor. Anne ve kız kardeşleri adına tarlaları babama satıyor. Sattığı yerleri, kendine sattırarak adına hisseli tapu çıkarıyor. Amcama danışık dayalı tapu iptal davası açabilir miyim?' sorusunu yanıtladı.

Üvey kardeşi olanlar dikkat!

Posta yazarı Tamer Heper 'Babamın dedemden kalma tarlaları var, bu tarlaları biz ağabeyimle satın almak istiyoruz. Üvey ağabeyim var, onun hakkını ödeyeceğiz. Hukuki problem çıkartmaya hakkı var mı?' sorusunu yanıtladı.

Miras nasıl bölünür? Kimler mirasçı olabilir?

Mal varlığından pay alacak olanlar, vefat eden kişi sonrasında büyük anlaşmazlığa düşebiliyor. Vefat eden kişinin eşi kalmış ve bir çocuğu bulunuyor, aynı zamanda anne, babası da sağ ise mirasın 1/4 kısmını eş, 3/4 kısmını ise çocuk alabiliyor. 

Miras kalan bina nasıl paylaşılır?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Önce babamız vefat etti sonra annemiz. Miras olarak bir ev kaldı. Üç kardeşiz. İki kardeşim orada oturuyor, maddi sıkıntı çekiyorum. “Siz çıkın dört sene de ben oturayım” diyorum kabul etmiyorlar. Ne yapabilirim?' sorusunu yanıtladı.

Vasiyetnamenin geçerliliği kesin midir?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Hiç evlenmemiş bir bayanım. Anne ayrı soğuk ilişkileri olan kardeşlerim var. Mirasımı resmi vasiyetname ile öz kardeşlerime bırakabilir miyim? Vasiyetname geçerliliği kesin midir?' sorusunu yanıtladı.

Kardeşler mirastan çıkarılabilir mi? 

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Kardeşlerimi mirasımdan men etmek ve tüm mallarımın eşime kalmasını istiyorum. Noterden vasiyet yapsam olur mu? Vasiyette bankadaki ve tapudaki mallarımı ayrı ayrı belirtmem gerekli mi?' sorusunu yanıtladı.

Miras kalan dubleks ev nasıl paylaşılır?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''Miras kalan dubleks ev nasıl paylaşılır?'konulu sorusunu yanıtladı. 

Miras paylaşımı yapacaklar dikkat! Dededen kalan miras nasıl bulunur?  

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, dedeleriniz adına kayıtlı taşınmazların olup olmadığı öğrenmek için izlenecek yolu belirtildi. Buna göre, bilinmeyen miras sorgulama yöntemi nedir?

Miras paylaşımı nasıl yapılır? Anne babasından miras kalanlar ve kardeşi olanlar dikkat! 

Mirasın paylaşımı, vefat edenin vasiyetnamesine bağlı Mirasta yeni düzenlemeler geçtiğimiz ay yürürlüğe alındı. Peki miras paylaşımı nasıl yapılır?

Mirasta yeni dönem başladı! Eşit miras paylaşımı zorunluluğunun kaldırılmasıyla neler değişti?

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ceyda Ufuk resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda eşit miras paylaşımı zorunluluğunun kalktığını belirterek, böylece mülk paylaşımı hızlı ve pratik bir şekilde yapılabileceğini söyledi.

Miras paylaşımında sistem sil baştan değişti! Yapılan köklü değişiklikler neler? 

Tapu işlemleri ve miras paylaşımı konusundaki düzenlemelerde köklü değişikliklerin yürürlüğe girdiği kaydedildi. Yapılan bu değişiklikle beraber, mirasın eşit paylaşım zorunluluğunun tamamen kaldırıldığı belirtildi. 

Eşit miras paylaşımı zorunluluğu kalktı, kardeşler arası miras paylaşımı düzenlendi! Miras ve tapu işlemleri sil baştan!

Tapu işlemleri ve miras paylaşımı ile ilgili beklenen düzenlemeler resmen yürürlüğe alındı. İşte yeni düzenlemeler...

24 yıllık 34 mirasçılı arazi paylaşımı arabuluculukla 1 ayda çözüldü! 

Edirne'de 24 yıldır süren ve 34 mirasçısı olan arazinin paylaşımına ilişkin uyuşmazlık, arabuluculuk sistemiyle 1 ayda çözüldü ve gayrimenkuller paylaşıldı. İşte ayrıntılar..

Miras paylaşımlarında yeni uygulama! Uymayanlar ceza ödeyebilir...

Miras paylaşımında aranan yeni şart ortaya çıktığı kaydedildi. Yapılan değerlendirme kapamında, bundan sonra buna uymayan ceza ödeyecekler.

Kardeşler arası miras paylaşımında dikkat edilmesi gerekenler...

Hisseli tapu sahiplerini ilgilendiren önemli bir değişiklik uzmanlar tarafından açıklandı. Buna göre, kardeşler arasında gerçekleşen miras paylaşımında artık yeni düzenlemeler hayata geçirilmiş olacak.

Miras hakkında bilmeniz gereken önemli bir detay! Tüm miras hakkınız otomatik silinebilir...

Miras hukukunda yapılan değişiklikler kapsamında miras hakkınız otomatik olarak silinebilmektedir. Miras hukukunda yapılan yeni düzenlemeler kapsamında kardeşler arasında miras paylaşımından kaynaklanmış olan anlaşmazlıkları en aza indirmeyi de amaçlıyor.

Miras paylaşımında önemli detay! Çocuklarına eşit miras bırakmayan anne ve baba hakkında yeni düzenleme...

Türkiye'de milyonlarca ebeveyn, miras dağıtımı konusunda çocukları arasında ayrım yapabiliyorlar. Fakat, kanunlara göre anne ve babaların kendi üzerine kayıtlı tapuları hayatta oldukları süre boyunca istedikleri çocuklarına bırakabilme hakları vardır.

Miras paylaşımında merak edilenler! Bağışlanmış olan miras bozulur mu?

Miras paylaşımları zaman zaman sürpriz sonuçların ortaya çıkmasına neden olabilmektedir. Bu süreçte de özellikle de bağışlanan miras için yasal mirasçılar bozma yolunu arıyorlar. Peki, miras paylaşımı nasıl bozulur ve yasal süreçler nedir?

Miras bekleyenler nelere dikkat etmeli? Miras paylaşımı hakkında yeni karar!

Günümüz şartlarında miras kavgalarına son veren yeni karar ile birlikte kardeşler arasındaki anlaşmazlıklara da çözüm getirilmesi bekleniyor. Buna göre, ebeveynlerini bakmak ile sorumlu olan çocuklar, ebeveynlerinin vefat durumundan sonra miras konusunda söz hakkı sahibi olabilecekler.

Miras paylaşacak kardeşler nelere dikkat etmeli?

Aile tarafından bırakılan miras paylaşımlarında kardeşler arasında yaşanan anlaşmazlıklar ve sonrasında çıkna sorunlar karşısında atılabilecek adımlar vatandaşlar tarafından merak edilmektedir. Buna göre, kardeşler eşit payda miras almak zorunda mı?

miras paylaşımı Haberi

miras paylaşımı

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde miras kalan gayrimenkullerin satışını kaleme aldı. Tamer Heper'e bir okuyucusu, babasından iki tane tarla miras kaldığını, tarlaların mirasçılar adına tescilinin yapıldığını ancak annesinin Alzheimer hastası olduğunu belirtti. Mirasçıların tarlaları satma konusunda anlaştığına dikkat çeken okuyucu annesinin durumu sebebiyle satışı yapamadıklarını belirterek bu meselenin nasıl halledileceğini sordu. 

Peki bu durumda Alzheimer hastası bir gayrimenkul sahibi, gayrimenkulünü satabilir mi? İşte ayrıntılar...

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, okuyucusunun sorusuna verdiği yanıta, "Bir kimsenin hukuki işlem yapabilmesi için o kişinin reşit ve mümeyyiz olması şart. Reşit demek ‘18 yaşını ikmal etmiş olmak’, mümeyyiz olmak demek de ‘yaptığı işin mahiyetini anlayacak akıl sağlığına sahip olmak’ demek" ifadelerini kullanarak başladı. 

Alzheimer hastalarının mümeyyiz kabul edilmediğine dikakt çeken Heper,...