04 / 05 / 2024

Kira fiyatları TOKİ ile düşecek! Uzman isim kiraların ne zaman düşeceğini açıkladı!

Kira fiyatları TOKİ ile düşecek! Uzman isim kiraların ne zaman düşeceğini açıkladı!

250 bin Sosyal Konut Projesi TOKİ’inin ilk temel atma töreni bu hafta gerçekleşecek. Peki TOKİ projesi evlerin fiyatlarını düşürmeye yardım edecek mi? Uzman isim açıkladı…



KONUT MU, ARSA MI DAHA AVANTAJLI? 

Konut almak daha avantajlı, arsa alıp konut yapmak özel olarak sosyal konut, marka projelerini ayırmak lazım. Konut almak daha avantajlıdır. Dar gelirli olan vatandaşlarımızın son iki senede yaşanan sıkıntılardan dolayı bu aşamada başvuru yapmaları, emeklilerimizin, şehit ve aynı zamanda gazi yakınlarımız hesaba katıldığında bunların öncelikli olmasını düşünmekteyim. 

PROJE EV FİYATLARINI DÜŞÜRÜR MÜ? 

Ev fiyatlarının düşmesi için ilk olarak maliyetin düşmesi gerekir. Ev fiyatlarının düşmesi bu zaman diliminde olur mu? Ben olacağını düşünmüyorum. 

Bu ülkede yüzbinlerce konut yapılmakta. 400 metrekare arsalara dikilen konutların tamamı sosyal konut olmaktadır. Ev fiyatlarının düşmesinin haricinde kiraların düşeceğini beklemekteyim. Sosyal konutun kira konusunda da etkili olacağını düşünüyoruz. İki sene içinde 250 bin konut teslim edilecek ve bunun etki alanını kirada olacağını düşünmekteyim. 

Konut fiyatlarını aşağı çekeceğini varsaysak burada yanılabiliriz. Burada maliyetleri tartışmamız lazım Hız ile artan maliyet artışları konut fiyatlarını yukarı şekilli yönlendiriyor. 2022 senesinde en güvenli liman konuttur. Eylül ayının sonuna baktığımızda 1 milyon 60 bin konut satılmış. Bu kampanyanın konut arzındaki soruna etki olacağını ve devletin elini taşının altına koyduğunu ifade edebiliriz.

KİRALAR NE KADAR DÜŞER? 

Önümüzdeki iki senelik süreç var. Etki olur mu evet olur. Ev sahipleri, 'Bu kadar konut yapılıyor biz de kiralara zam yapmayalım' diyebilir. Bir senenin sonunda etkilerinin daha net ortaya çıkacağını düşünüyorum. “ 

Kira fiyatları TOKİ ile düşecek! Uzman isim kiraların ne zaman düşeceğini açıkladı!

Türkiye’den rekor! 9 ayda 16 milyar dolarlık ihracat

Demirde flaş gelişme! Bu kez indirim geldi! 23 Ekim 2022 fiyat listesi

2022-2023 KYK bursları ne kadar? KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak?


Geri Dön