06 / 05 / 2024

Kiracılara müjde! İşte kira artışının önüne geçecek yöntemler!

Kiracılara müjde! İşte kira artışının önüne geçecek yöntemler!

Fahiş kira artışının önüne geçmek için yasal düzenleme yolda. Kira zammına yüzde 25 sınırının süresinin uzatılması kesinleşirken, fahiş kira zammıyla haksız kazanç sağlayan kişilere 3 seneye kadar hapis cezası verilmesi planlanıyor. Peki kira artışlarının önüne geçmek için ne yapılması gerekiyor?



İŞTE KİRA ARTIŞLARINI ENGELLEYECEK YÖNTEMLER

Yalnızca kiralama amaçlı konut üretimi, yap-kirala-devret modelinin özel sektöre verilecek teşvikler ile beraber geliştirilmesi, bunun yanı sıra, mal sahiplerine belki belli bir süreyle gelir vergisi muafiyeti getirilmesi, İtalya'nın Floransa kentindeki gibi bazı kentlerde günlük kiralık gibi kısa dönemli kiralara getirilen kısıtlamaların benzer bir biçimde uygulanması bu süreçte bazı önlemler olarak öne çıkabilir.

Kira değer haritalarının oluşturulmasına yönelik çalışmalar Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nde sürse de e-Devlet’e yönelik beklentiler gelecek seneyi gösteriyor. Mal sahiplerine verilebilecek bazı para cezaları ve gündeme gelen hapis cezaları da sektörde tedirginlikle karşılandı.

Kiracılara müjde! İşte kira artışının önüne geçecek yöntemler!

Mal sahipleri kayıt dışı yollara deneyebilir mi? Peşin kira gibi ücretler alarak baştan bazı koşullar öne sürebilir mi? Bunlar da aslında sorgulanan diğer başlıklar.

Sektörde bu düzenleme adı altında önemli önerilen değer barışı adıyla gayrimenkul sektöründe bir barış düzenlemesi olduğu belirtildi. Gayrimenkullerinin değerini beyan edenlere göre kira değer ve satış değer haritalarının yapılması süreci kolay hale getirebilir.

Gerek ilçe bazlı gerekse kent temelli çok net kira değer haritaları da bulunmuyor. Kiralama odaklı konut üretimleri merkezi yönetim ve yerel yönetimlerin desteğiyle beraber konutların üretilmesi sürecini kolay hale getirebilir.

Emekliye kademeli zam tablosu sonunda belli oldu! Tüm oranlar tek tek hesaplandı!

ŞOK’ta ütü masası 500 TL’ye, 3 raflı lambader 200 TL’ye, mini abajur 100 TL’ye düştü!

TEB az önce resmen duyurdu! TEB müşterileri bu parayı geri ödemesiz alacak!


Geri Dön