19 / 05 / 2024

Kırsalda 478 projeye 1 milyar TL'yi aşkın hibe ödenecek!

Kırsalda 478 projeye 1 milyar TL'yi aşkın hibe ödenecek!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci yaptığı son dakika açıklamasında kırsaldaki 478 yatırım projesine toplamda 1 milyar 43 milyon 511 bin TL'lik hibe ödemesi vereceklerini kaydetti.



Yine aktarılan detaylara göre, en çok destek sağlanan proje konuları, hayvansal ve bitkisel ürünler ile tıbbi ve aromatik bitkilerin işlenmesi, kurutulması, dondurulması, paketlenmesi ve depolanması, yenilenebilir enerji yatırımları, büyükbaş ve küçükbaş hayvan ile kanatlı yetiştiriciliğine yönelik sabit yatırımlar, modern yeni seralar, çelik silo ve soğuk hava deposu, iç sularda su ürünleri yetiştiriciliği, denizlerde su ürünleri yetiştiriciliği, hayvansal orijinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması ile kültür mantarı üretimine yönelik sabit yatırımlar olarak açıklandı.

Kırsalda 478 projeye 1 milyar TL yi aşkın hibe ödenecek!

Ayrıca yatırımcı sayısına göre söz konusu programdan en çok toplam 21 yatırımcıyla Konya ili yararlandı. Konyayı 17 yatırımcıyla Kayseri, 16'şar yatırımcıyla  Ankara  ve İzmir, 15 yatırımcıyla Mersin izledi. Yine verilen bilgilere göre, destek tutarına göre programdan en çok yararlanan şehir 41,6 milyon Türk Lirası ile yine Konya olurken 34,5 milyon Türk Lirası ile Ankara, 31,8 milyon Türk Lirası ile İzmir, 31 milyon Türk Lirası ile Kırşehir ve 29,6 milyon Türk Lirası ile Kayseri de ilk beş il arasında yer aldı.

Diğer bir taraftan Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen depremler sebebiyle başvuru süresinin uzatıldığı 11 şehirde değerlendirme süreci 8 Mayıs 2023 tarihinde sona erecek.

Çiftçiler hemen bakın! 2023 mazot gübre destek ödemesinde son dakika! Peş peşe açıklandı! 

Çiftçiler şimdi buğday, arpa, mısır fiyatlarına bakın! Borsalar peş peşe açıkladı! Buğday, arpa, mısır bugün kaç lira?

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi çiftçilere müjdeyi verdi! Ödemeler bugün yapıldı! Hemen paranızı alın!


Geri Dön