10 / 05 / 2024

Kız Kulesi'nin imar planları açılıştan sonra geldi! Planda neler yer alıyor? 

Kız Kulesi'nin imar planları açılıştan sonra geldi! Planda neler yer alıyor? 

İstanbul’un simgelerinden Kız Kulesi’nin imar planları, restorasyonun bitirilip açılışının yapılmasından sonra hazırlandı ve itirazlar için askıya çıkarıldı. İşte ayrıntılar...



Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre; Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın “Kız Kulesi gözlerini yeniden açıyor” projesi çerçevesinde restorasyon ve güçlendirme çalışması yapılması amacıyla hazırlanan plan teklifinde alana “rıhtım, iskele, deniz feneri ve tescilli bina” fonksiyonları verildi. 

2 bin 117 metrekarelik alan üzerinde yer alan Kız Kulesi, 1.derece korunması gerekli kültür varlığı tescilli.

Kız Kulesi nin imar planları açılıştan sonra geldi! Planda neler yer alıyor? 

Plan açıklama raporunda, Kız Kulesi alanında zaman içerisinde meydana gelen derin çatlakların onarılması ve Kız Kulesi'nin dalgalardan korunabilmesi amacıyla güçlendirme çalışması yapılması ihtiyacının oluştuğuna dikkat çekildi. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından planlanan proje çerçevesinde mevcut Kız Kulesi'ne herhangi bir alan ilave edilmeden güçlendirme çalışmaları yapılacağının, bu şekilde mevcut iskelede ebat değişikliği olmadan güçlendirme ve revizyon çalışmalarının gerçekleştirileceği ifade edildi. 

Kız Kulesi nin imar planları açılıştan sonra geldi! Planda neler yer alıyor? 

Söz konusu plan açıklama raporunda; Kız Kulesi'nin tescilli yapısının müze gibi kullanılacağı kültürel amaçlı faaliyetler sürdürüleceği dile getirildi. Yolcu indirme-bindirme faaliyetleri, destek ve yönetim birimleri ile ilgili işlemler dışında kullanılamayacağı ve ilave yapı eklenmeyeceği de belirtildi. 

Işık ve lazer şovu ile birlikte açılışı gerçekleştirilen Kız Kulesi'ne girişlerin ücretli olup olmadığı da merak ediliyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu ve vatandaşların rahat ulaşabilmesi için Mayıs ayının sonuna kadar ücretsiz olacağını belirtti. Kız Kulesi'nde 1 Haziran tarihinden itibaren müzekart da geçerli olacak. 

İŞKUR duyurdu! 81 ilde başvurular başladı! En az ilkokul mezunu işçi alımı ve tüm detayları açıklandı!

Gram altın alalım mı? Altının efendisi İslam Memiş beklediğimiz oluyor dedi! Bu haberi okumadan kuyumcuya gitmeyin

TOKİ'den İzmir'e 885 konutluk iki yeni proje geliyor! Tarihler resmen tek tek açıklandı!

 


Geri Dön