02 / 05 / 2024

Kocaelili Kavanlar İstanbul'un dönüşümünde biz de varız diyor!

Kocaelili Kavanlar İstanbul'un dönüşümünde biz de varız diyor!

Kocaeli'nde 40 yılı aşkın süredir inşaat sektöründe faaliyet gösteren Kavanlar İnşaat, yönünü İstanbul'da kentsel dönüşüm projelerine çevirdi. Firma, Kartal'da 750 milyon dolarlık bir kentsel dönüşüm projesine start vermeye hazırlanıyor...



Kocaeli'nin ilk karma projesi olarak lanse edilen Symbol Kocaeli projesinin Odeabank ile yaptığı anlaşmanın detaylarını paylaşmak üzere yapılan toplantıda konuşan Kavanlar İnşaat CEO'su Cengiz Kavan, Kartal projesini Ayhanlar Holding ortaklığında hayata geçireceklerini belirtti. Kavan, 38 bin dönüm alan üzerinde yükselecek olan Kartal projelerinin rezidans, otel ve hastane birimlerinden oluşacağını açıkladı. Kartal Yakacık'ta bu projenin dışında 40 dönümlük başka bir arazilerinin de olduğunu vurgulayan Kavan, İstanbul'da arazi arayışlarının devam ettiğini söyledi. 


Kocaelili Kavanlar İstanbul un dönüşümünde biz de varız diyor!


Symbol Kocaeli 22 ay sonra hizmete açılacak

Kocaeli'nin ilk karma projesi olan Symbol Kocaeli projelerinin bölgeye sosyo-ekonomik anlamda büyük katkı sağlayacağının altını çizen Kavan, otel, AVM, hastane ve kongre merkezinden oluşan projede tüm birimlerin 22 ay sonra hizmete açılacağını belirtti. 


Kocaeli'nin ilk kongre merkezi

Symbol Kocaeli projesi ile bölgenin ilk kongre merkezini de hataya geçireceklerinin altını çizen Kavan, "5 bin metrekare alan üzerinde yer alacak olan kongre merkezi toplam bin 650 kişilik kapasiteye sahip olacak" dedi. 


Symbol Kocaeli AVM, Kavanlara yıllık 24 milyon dolar kazandıracak

Odeoabank'ın 105 milyon dolar finansman sağladığı ve toplam yatırım maliyet 200 milyon dolar olan projenin en önemli fonksiyonlarından birinin de AVM olduğuna dikkat çeken Kavan, "Projenin en önemli fonksiyonlarından biri de Turkmall tarafından işletilecek olan AVM. Symbol Kocaeli AVM'den yıllık 24 milyon dolar aylık ise 2 milyon dolarlık bir gelir elde etmeyi planlıyoruz"


2 bin 600 kişiye istihdam sağlayacak

Symbol Kocaeli projesinin sanayi ve liman şehri olan Kocaeli şehrinin bu performansını daha da yukarı taşıyacağını belirten Kavan, projenin 2 bin 600 kişiye istihdam sağlayacağını vurguladı. 


Symbol Kocaeli hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayınız


Sektör devleri Symbol Kocaeli'nde bir araya geldi

Toplam 185 bin metrekare alan üzerinde hayata geçirilen Symbol Kocaeli projesinin 62 bin metrekaresini Turkmall tarafından işletilecek olan AVM, 43 bin metrekaresi Medicalpark Kocaeli Hastanesi, 12 bin metrekaresini Hampton by Hilton Oteli, 5 bin metrekaresini ise toplam 3 salondan oluşan 1650 kişilik kongre merkezi oluşturuyor. 


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön