29 / 04 / 2024

Konut piyasası tepe taklak olacak! İşte korkutan analiz

Konut piyasası tepe taklak olacak! İşte korkutan analiz

Dünyada yaşanan enerji ve tedarik krizinin ardından enflasyon rakamları tırmanmaya devam ederken son olarak inşaat sektörü de büyük bir çıkmazın eşiğinde. Türkiye’de de bir süredir sorun yaşan sektörde küresel çapta bir kriz bekleniyor.



Kapakları ile çok konuşulan Londra merkezli haftalık haberler, uluslararası ilişkiler ve ekonomi dergisi The Economist, bu haftaki sayısında dünya çapında bir ev fiyatları krizinin gelmekte olduğunu, bu krizin finansal sistemi çökertmese de mali durumu berbat olmuş bir grup insan bırakacağını ve siyasi bir fırtına başlatacağını iddia etti.

Söz konusu dergide konu ile ilgili yapılan analizde ev fiyatlarının yıllarca güvenilir bir şekilde yükseldiği ve bunun ardından korona virüs salgını sırasında hızla arttığı hatırlatıldı. 

Yazıda, “Bugün servetiniz gayrimenkule bağlıysa gergin olmanın zamanı geldi. Ev fiyatları şimdi 9 zengin ekonomide düşüyor. Amerika’daki düşüşler şu zamana kadar küçük ama bazı piyasalarda şimdiden dramatik bir seviyeye ulaştı” ifadelerine yer verildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön