14 / 05 / 2024

Kripto para borsasında büyük kriz! İflas işlemleri resmen başladı

Kripto para borsasında büyük kriz! İflas işlemleri resmen başladı

Dünyanın en büyük kripto borsası Binance'in Kurucusu ve İcra Kurulu Başkanı Changpeng Zhao, FTX'teki erimenin tam etkisinin henüz hissedilmediğini ifade ederek, "kademeli" kripto krizi konusunda kullanıcılara uyarıda bulundu. FTX'ten bugün yapılan açıklamada ise şirketin ABD’de iflas süreci başlattı



Changpeng Zhao'nun bu yorumları, Binance'in rakip kripto para borsası FTX'i satın almaktan vazgeçmesinin hemen arkasından geldi.

BİNANCE, FTX’İ SATIN ALACAKTI ANCAK KISA SÜREDE VAZGEÇTİ

Dünyanın en büyük kripto borsası Binance'in Kurucusu ve İcra Kurulu Başkanı Changpeng Zhao, 8 Kasım 2022 tarihinde FTX'in Binance'ten yardım istediğini açıklamış ve FTX'i satın almayı planladıklarını duyurmuştu.

Binance'in FTX’i satın almasına için taraflar niyet mektubu imzaladıklarını açıklamıştı. Binance görüşmelerin başlamasından çok kısa bir süre sonra FTX’i satın almaktan vazgeçtiğini açıklamıştı.

FTX'in Üst Yöneticisi Sam Bankman-Fried, nakit kaynağı bulunamaması durumunda şirketin iflas başvurusunda bulunmak zorunda kalabileceği konusunda FTX yatırımcılarına uyarıda bulunmuştu. Bankman-Fried, kripto para borsasının 8 milyar dolarlık bir açıkla karşı karşıya olduğunu ifade etmişti.

İFLAS SÜRECİ BAŞLATILDI

FTX'ten bugün yapılan açıklamada ise şirketin ABD’de iflas süreci başlattığı, şirketin Üst Yöneticisi Bankman-Fried’in da istifa ettiği duyuruldu.

BAHAMALAR’DAKİ VARLIKLARI DONDURULDU

Öte yandan FTX’in alt şirketi FTX US için de flaş bir gelişme yaşandı. Şirketin merkezinin bulunduğu Bahamalar’daki varlıkları donduruldu. Şirketten çalışanlara maaş ödenemeyeceği ihtimaline yönelik bir bilgilendirme mesajı gönderildiği de gelen haberler arasında yer alıyor.

Şirketin varlıklarının dondurulmasıyla ilgili yapılan açıklamada amacın kullanıcıları korumak olduğu ifade edildi.

Kripto devine şok! Varlıkları donduruldu, kullanıcılara uyarı mesajı gönderildi

İşten çıkarma dalgası büyüyor! 2 şirket daha küçülmeye gideceğini açıkladı!

Kredi kartı kullanan herkesi ilgilendiriyor! 24 saat içinde almak mümkün!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön