09 / 05 / 2024

Kripto para kullanım alanları giderek artıyor!

Kripto para kullanım alanları giderek artıyor!

Bitexen CEO'su Yahya Tuğyan Erdem Para Dergisi'ndeki yazısında kripto paraların kullanım alanlarına tek tek değindi. İşte Erdem'in o yazısı...



Kripto para kullanım alanları giderek artıyor!

Hükümetler ve şirketler, dijital bilgi ekosisteminde daha faz la şeffaflık ve doğruluk sağlamak için blokzincir kullanırken, bankacılık ve finans sektöründen sağlık hizmetlerine kadar çeşitli sektörlerde blokzincir teknolojisi bilinci artış göstermetedir. Blokzincir teknolojisinin kullanıldığı alanların başında finans ve bankacılık sektörü geliyor. Blokzincir altyapısı, yatırım yönetimi süreçlerini iyileştirmek için çeşitli imkanlar sunu yor. Bu iyileştirmeler, herkesin tek bir gerçek kaynağa kolayca erişmesi sayesinde blokzincirin şeffaflığından yararlanılarak, her bir tarafın işlemleri kolayca doğrulamasını destekler. Bankacılık sektöründe blokzincir teknolojisi kullanılarak, veriler değişmez kayıtlarda saklandığından, genel veri güvenliği kolayca sağlanmaktadır. Amerikan menşeili finansal hizmetler ve yatırım bankası olan JPMorgan Chase, ticari müşterileri arasında gerçek zamanlı sınır ötesi ödemeleri kolaylaştırmak için tasarlanan JPM Coin ile blokzincir teknolojisini kullanma ya başlayan bankalar arasında yerini aldı. Blokzincir teknoloji si, finans ve bankacılık sektöründe işlem sürelerini ve maliyetlerini önemli ölçüde azaltma potansiyeline sahiptir.

SAĞLIK HİZMETLERİNDE ARŞİV İMKÂNI

Blokzincir teknolojisinin kendine yer edindiği diğer önemli sektör ise sağlık hizmetleridir. Teknoloji gelişmeye devam ettikçe, sağlık sektöründe tıbbi cihazların kullanımı artmaya devam ediyor. Blokzincir teknolojisi sayesinde, tıbbi cihazların elde ettikleri verileri benzersiz şekilde saklayabilme ve her hastanın tıbbi geçmişini arşivleyebilme imkanı doğmaktadır. Daha önce de bahsettiğimiz üzere, arşivlenen bu kayıtlar üst düzey güvenlik içerisinde korunacak ve hasta gizliliği kolayca sağlanacaktır. Diğer bir yandan, blokzincir teknolojisinin kullanımı, tedarik zincirine gerçek zamanlı görünürlük sağla yarak, tedarik kesintilerine daha hızlı yanıt verilmesine imkan tanıyacaktır. Örneğin, Malezya ve Singapur hükümetleri, aşı gruplarını izleyebilen sistemler kullanarak, aşı sertifikalarının kimliğini doğrulamak için blokzincir teknolojisinden yararlan maktadır."

Bitcoin düşecek mi, yükselecek mi? Kritik tahmin geldi...

Kripto para vurguncusu Faruk Fatih Özer'e bir şok daha! Bütün parasını kaptırmış!

Bitcoin'de büyük düşüş tahmini! 30 bin dolara inecek


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön