07 / 05 / 2024

Kripto paralarda kan kaybı! Yatırımcılar tedirgin!

Kripto paralarda kan kaybı! Yatırımcılar tedirgin!

Geçtiğimiz hafta sonu 25 bin dolar olan kritik seviyenin üzerine çıkan lider kripto para birimi Bitcoin’de bu tarihten itibaren rüzgarlar ters yönde esmeye başladı. Dijital varlıklarda son günlerde baskı artarken, kripto paralardaki düşüşün sebebi de merak konusu oldu. İşte detaylar...



KRİPTO PARALAR NEDEN GERİLİYOR?

Kripto para piyasası ABD Merkez Bankası’nın (Fed) para politikasından etkileniyor. Çarşamba günü yayınlanan Fed toplantı raporlarında enflasyonda belirgin bir iyileşme görülene kadar faiz artışlarına devam edileceği yönünde mesajlar verildi. Ve piyasalarda Fed’in eylül ayında gerçekleştirilecek olan toplantıda politika faizinin 75 baz puan artırılabileceği yönünde bir kanı oluştu. Bu durum da kripto para piyasasını olumsuz yönde etkiledi.

Bugün dolar endeksi 108.018’in üzerine çıkarak son 1 ayın en yüksek seviyesine geldi. Yatırımcıların güvenli varlık olarak gördüğü dolara yönelmesiyle birlikte riskli varlıklardan kaçış hızlandı. Kripto para birimleri bu sebepten dolayı aşağı yönlü bir seyir izliyor.

KRİPTO PARALARIN GENELİ KIRMIZI TARAFTA

Bitcoin ve Ethereum liderliğinde süren satışların etkisi piyasanın geneline yansıdı. Kripto para birimlerinin toplam sermaye değeri bugün neredeyse 1 trilyon dolara geriledi.

Cardano bugün yüzde 9.22 kayıpla 0.4645 dolar, Ripple yüzde 8.69 oranında azalışla 0.3382 dolar, Solana yüzde 8.76 oranında gerileyerek 36.04 dolardan işlem görürken, Binance Coin yüzde 5.50 oranında düşüşle 281 dolar seviyesinde bulunuyor

Belediye ve banka anlaştı! Çalışana rekor promosyon...

Son dakika! Motorine bir zam daha: Pompa fiyatlarına yansıyacak! (19 AĞUSTOS 2022)

Bitcoin madencilerinin kaybı 1 milyar dolardan fazla!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön