14 / 05 / 2024

Küresel piyasalarda gözler ABD'nin tarım dışı istihdam verisinde!

Küresel piyasalarda gözler ABD'nin tarım dışı istihdam verisinde!

Küresel piyasalar, enflasyon ve resesyon endişesiyle negatif seyrine devam ederken, bugün gözler ABD'de açıklanacak olan istihdam raporundaki verilere çevrildi.



Ayrıca diğer bir taraftan, Fed'in şahin tutumunu da bir süre daha devam ettirebileceğine yönelik öngörülerin güçlenmesiyle birlikte altının ons fiyatı yüzde 0,2 değer kaybetti ve 1.910 dolara indi.

Açıklanan verilere göre, dün New York borsasında S-P 500 endeksi yüzde 0,79, Nasdaq endeksi yüzde 0,82 ve Dow Jones endeksi yüzde 1,07 geriledi. ABD'de endeks vadeli kontratlar, yeni güne de düşüş göstererek başladı.

Ayrıca Avrupa'da da enflasyon ve resesyon endişesi varlık fiyatlarını baskılamayı sürdürürken, dün açıklamalar yapan Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, bankanın enflasyonu düşürmek amacıyla hala çok yolu olduğunu fakat enflasyonda önemli bir geri çekilme sağladıklarını kaydetti.

Paylaşılan detaylara göre, para piyasalarındaki fiyatlamalarda ECB'nin bu ayki toplantıda 25 baz puan faiz artırmasına kesin gözüyle bakılırken, bankanın yıl sonuna kadar toplamda 50 baz puan faiz artırımı yapması da bekleniyor.

Küresel piyasalarda gözler ABD nin tarım dışı istihdam verisinde!

Ayrıca açıklanan rakamlara göre dün İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 2,17, Almanya'da DAX 40 endeksi yüzde 2,57, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 3,13 ve İtalya'da MIB 30 endeksi 2,53 geriledi. Aktarılan detaylara göre, Avrupa'da endeks vadeli kontratlar, yeni güne yükseliş göstererek başladı.

Asya borsalarında karışık bir seyir ön plana çıkarken, gözler ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ile Çin Başbakanı Li Qiang arasındaki görüşmede.

Konu ile ilgili açıklamalar yapan  analistler, iki ülke arasında son zamanlarda ihracat izinleri üzerinden yeniden yükselen tansiyonun risk iştahını olumsuz etkilediğini kaydederek, görüşmeden çıkacak olan kararların varlık fiyatları üzerinde etkili olmasının beklendiğini kaydetti.

Diğer bir taraftan bugün Japonya'da resmi olarak açıklanan verilere göre öncü endeks 96,8'den 109,5'e çıktı.
  
Aktarılan detaylara göre, kapanışa yakın Japonya'da Nikkei 225 endeksi yüzde 0,6, Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 1,2 ve Hong Kong'da Hang Seng endeksi yüzde 0,3 oranında gerilerken, Çin'de Şanghay bileşik endeksi yüzde 0,1 yükseldi.

Dolar/TL şu anda ne kadar? 7 Temmuz Cuma dolar yükseldi mi, düştü mü? Dolar bugün kaç lira?

Altın şaha kalktı! Gram altın fırladı! Çeyrek, yarım altın, Cumhuriyet altını ne kadar? 7 Temmuz 2023 altın fiyatları

Katma Değer Vergisi yüzde 20'ye yükseltildi! KDV artışı Resmi Gazete'de! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön