06 / 05 / 2024

Manisa Turgutlu'da 8.8 milyon TL'ye icradan fabrika!

Manisa Turgutlu'da 8.8 milyon TL'ye icradan fabrika!

Turgutlu 1. İcra Müdürlüğü, Manisa ili Turgutlu ilçesinde bulunan fabrika binasını 8 milyon 810 bin 593 TL'den satışa çıkardı. Satış, 13 Ağustos 2012 Pazartesi 16:00-16:10 saatleri arasında yapılacak



Verilen ilan şöyle;


TURGUTLU 1. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN 

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Dosya No: 2008- 3593 Bir borçtan dolayı hacizli bulunan:

Tapu Kaydı: Manisa ili Turgutlu ilçesi Filibe Tepesi 6, Mıntıka Mevkii 2589 Ada 4 parselde kayıtlı toplamda 37.363,30 m2 olan arsa vasıflı taşınmazın 2328/2400 payda kısmı.

Özellikleri: Yukarıda yazılı şekilde tapuda arsa vasıflı olarak kayıtlı olan taşınmaz üzerinde metruk tuğla fabrikası mevcuttur. Parselin zemi- I ni 37.363,30 m2 olan taşınmazın 2328/2400 hissesi borçlu şirket adına kayıtlıdır, Fabrikanın çevresinde Meram ve Çaylak Tuğla fabrikası olup, Kemalpaşa-İzmir-Ankara devlet yolu kenarına yapılan ve parselin kuzey sınırına komşu olan alışveriş merkezi KİPA vardır. Taşınmaz Kemalpaşa yol kavşağı yakınındadır. Ayrıca Irlamaz çayı rekreasyon çalışmaları taşınmazın bulunduğu yerin tercih edilirliğini olumlu yönde etkilemiştir. Fabrikada üretim durmuş olup, karayolu girişinde bulunan idari binanın kapı pencere doğramaları alınmış, camları kırılmıştır. Parsel içerisinde yazıhane binası, 2 adet 22 gözlü fırın ve çelik makaslı sayalar, ahşap makaslı ve betonarme taşıyıcılı üretim ve kurutma sayaları bulunmakta iken tüm çelik makaslı sayaların çelik çatıları ve üzerindeki çatı örtüleri alınmıştır. Fırının her iki yanındaki ahşap sayalar mevcut iken 2. fırının yanında bulunan sayaların tamamı göçmüş vaziyettedir. Meram bloğa bitişik sınırda prefabrik taşıyıcılı makine bakım dairesi de tamir bakım atölyeleri, iki katlı yatakhane ahşap çatılı saya binaları bulunmakta iken binaların trapez sac çatı örtüsü alınmış, iki katlı yatakhane binasının kapı pencereleri sökülmüş haldedir, imalat hazırlama sayalarından ahşap çatılı olanların yarısından azı (yaklaşık) 2000 m2'lik kısmı ayakta durmaktadır. 2 adet 75x15 metre ebatlarında olan fırın da mevcuttur. Fabrika giriş kontrol, fabrika sahası içerisinde çevre betonu bulunmaktadır.

İmar Durumu: imar uygulaması ile oluşmuş İmar parselidir, imar planında sanayi bölgesindedir.

Değeri: 8.810.593,00 TL Satış Saati: 16.00-16.10 Açık artırma suretiyle satılarak paraya çevrilecektir.

Satış Şartları:

1-Satış 13.08.2012 günü yukarıda yazılı saatler arasında Turgutlu Adliyesi 1. kat 32 nolu odada açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetinin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla 23.08.2012 günü yukarıda yazılı saatler arasında Turgutlu Adliyesi 1. kat 32 nolu odada ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse taşınmaz en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadar ki, artırma bedelinin. malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetinin % 20'si nispetinde pey akçesi (T.Lirası veya devlet tahvili dışındaki döviz kabul edilmeyecektir) veya bu miktar kadar bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tellaliye resmi satış bedelinden ödenecek, damga resmi, tahliye ve teslim masrafları ile kDV, tapu alım-satım harcı alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4-Satış bedelini hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanunu'nun 133. maddesi gereğince ihale feshedilir, iki ihale arasındaki farktan ve reeskont oranında temerrüt faizinden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiçbir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.

5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup, masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2008-3593 dosya numarası ile müdürlüğümüze başvurmaları ve satış ilanın tebliğ edilemeyen alakadarlara tebliğ yerine kâim olacağı ilan olunur.

İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.www.bik.qov.tr B: 43272 


İlan için tıklayın!


Geri Dön