21 / 05 / 2024

Menteş Albayrak kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Menteş Albayrak kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Anadolu Grubu, Denetim başkanı Menteş Albayrak kimdir? Menteş Albayrak daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Menteş Albayrak'ın eğitim hayatı nasıldı? İşte Menteş Albayrak'ın hayatına dair merak edilenler.



TEİD 2023-2025 Dönemi Yönetim Kurulu Başkanı, AG Anadolu Grubu Holding Denetim Bölümü Başkanı

Menteş Albayrak, 1991 senesinde Kadıköy Anadolu Lisesi’ni bitrdi. Ardından 1995 senesine İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat bölümünü bitrerek eğitimini sürdürdü. 2007 senesinde ise Sabancı Üniversitesin’den İşletme dalına yüksek lisans derecesi (MBA) aldı. 1995 yılında Anadolu Endüstri Holding’de göreve başladı.

1995 – 2018 seneleri içinde Anadolu Grubu’nun farklı şirketlerinde çeşitli finans ile denetim rol ve mesuliyetlerini üstlendi. 2018 senesinden beri AG Anadolu Holding A.Ş. Denetim Başkanı olarak viazfiseni idame ettirmektedir.

Menteş Albayrak kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Mesleki sahada ise; 2010-2016 seneleri içinde Türkiye İç Denetim Enstitüsü’nde (TİDE) Yönetim Kurulunda Üyelik ve Başkan Yardımcılığı yapmasının arkasından, 2016 – 2018 seneleri içinde Yönetim Kurulu Başkanlığı vizafesini devam ettirmiştir. Halen TİDE Yüksek Divan Kurulu Üyesidir.

Ayrıca 2014-2016 senelerinde, European Confederation of Internal Auditors’ta (ECIIA) Halkla İlişkiler Komitesi üyeliği yapmıştır. Çeşitli makale, yayın (TV ve web), konferans, eğitim, seminer ve panellere katılarak, İç Denetim mesleğine katkı sağlamıştır.

Albayrak, TEİD 6. Dönem Yönetim Kurulu Üyesi ve Saymanı olarak da vazife yapmıştır.

Dr. Markus C. Slevogt kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Rıdvan Özer  kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Demet Özdemir kimdir? Nereli? Kaç yaşında?


Geri Dön