05 / 05 / 2024

Merkez Bankası Başkanı konuştu: Tek ülke Türkiye

Merkez Bankası Başkanı konuştu: Tek ülke Türkiye

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Avrupa başta olmak üzere birçok ülkenin resesyon riski ile karşı karşıya olduğunu dile getirirken, "Resesyon konusu konuşulmayan tek ülke Türkiye” diye konuştu. Başkan Kavcıoğlu, son beş yılın en düşük faiz oranlarının uygulandığını kaydetti.



2021 yılının son çeyreğinden itibaren uygulamaya konulan para politikası ve makro ihtiyati tedbirler ile birlikte kredi kompozisyonunda Türk Lirası’nın payının da arttığını bildiren Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletme, esnaf ve de tarım kredileri gibi krediye erişim imkanı daha sınırlı olan müşterilerin uzun vadeli ve düşük maliyetli finansman imkanına kavuşarak faaliyetlerini devam ettirilebilir bir yapıda sürdürmelerinin amaçlandığını anlattı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, “Makro ihtiyati politikalarla yatırımlar, istihdam, katma değerli üretim ve ihracatı da yükseltmeye yönelik selektif kredi anlayışını uygulamaya başladık” ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, 2021 yılında ortalama yüzde 23 civarında olan ticari kredi faizlerinin şu anda yüzde 18 seviyesine gerilediğini dile getirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön