07 / 05 / 2024

Mesai saatleri değişecek mi? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin duyurdu

Mesai saatleri değişecek mi? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin duyurdu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, mesai saatleri için yeni döneme geçildiğini belirtirken, sosyal güvenlik ve sağlık sigortaları hakkında konuştu.



"GÜVENCELİ ESNEKLİK KAVRAMI ORTAYA ÇIKIYOR"

Bilgin, çalışma hayatında yaşanan değişimlerin birtakım sorunları da yarattığını ifade ederek, "Nedir bu sorunlar? Bir defa çalışanların güvencesini sağlamak. Kişi uzaktan çalışıyor ama bunun sosyal güvenliği ne olacak, sağlık sigortası ne olacak? Çalışma hukukundan kaynaklı kazanımları ne olacak? Bunların yeniden düzenlenmesi lazım. Bu konuda güvenceli esneklik kavramı ortaya çıkıyor. Biz, bu konudaki akademik çalışmalardan istifade ederek mevzuatımızı yeniden düzenlemek durumundayız. Buradaki değişim sorumluluğu bizlere ve Meclis'e düşüyor. Netice itibarıyla insanların 12 saat, 14 saat zorla çalıştırıldığı günler geride kalmıştır. Bugün 8 - 5 mesaisinin geride kaldığı bir dönemden geçiyoruz. Bu da değişimi açıklamaya yeterli değil. Aynı mekanda toplanıp, üretim sürecine katkı verme anlayışı ve geleneğinin de aşınmış olduğu bir dönemden geçiyoruz" ifadelerini kullandı.

"İŞ KAZALARINA KARŞI SIFIR TOLERANS"

Bakan Bilgin, gerçekleşen iş kazalarına karşı önlem konusuna ise, "Burada herhangi bir tolerans yok. Sıfır tolerans. Kaza önlenebilir bir şeydir. Bunu önlemek mecburiyetindeyiz" şeklinde değindi.

Mesai saatleri değişecek mi? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin duyurdu

EDİTÖR NOTU: Bu haber 18 Temmuz 2022 tarihinde saat 14.36’da yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 17,43 Türk Lirası, euro 17,64 Türk Lirası, altının gramı ise 961 Türk Lirası değerinde.

Gram altını olanlar dikkat. Ünlü ekonomist altında kazandıracak formülü açıkladı

Hem çalışan hem çocuk bakan annelere müjde. 55 bin 372 lira verilecek

Online alışveriş yapanlar dikkat. İnternet alışverişinde bu dolandırıcılığa son

 

 


Geri Dön