30 / 04 / 2024

Meta’dan dikkat çeken satın alma! Hangi akıllı gözlük şirketini aldı?

Meta’dan dikkat çeken satın alma! Hangi akıllı gözlük şirketini aldı?

Son dönemde artırılmış gerçeklik çalışmalarına iyiden iyiye yoğunlaşan Meta, bu alanda önemli bir satın alma daha gerçekleştirdi.



REÇETELİ AR GÖZLÜKLERİ ÜRETECEK

Bloomberg HT’den Hande Berktan’ın haberine göre, Met’nın, Luxexcel'i bünyesine dahil etmekteki hedefinin, Meta'nın Reality Labs'e yaptığı milyarlarca dolarlık yatırımdan çıkacağı beklenen bir ürün olan reçeteli AR gözlükleri üretmek için şirketin teknolojisinden yararlanmak olduğu tahmin ediliyor.

Meta, Quest 2 ve Quest Pro modelleri dahil olmak üzere  sanal ve artırılmış gerçeklik gözlüğü pazarının en önemli oyuncularından biri konumunda. Akıllı gözlükler konusunda geçtiğimiz yıl Ray-Ban ile iş birliği gerçekleştiren Meta, Ray-Ban Stories isimli gözlüğü Eylül ayında piyasaya sürmüştü.

 Meta’dan dikkat çeken satın alma! Hangi akıllı gözlük şirketini aldı?

ARTIRILMIŞ GERÇEKLİK ÇALIŞMALARINA ODAKLANDI

Mark Zuckerberg’in Meta’sı, daha önce de duyurduğu gibi son dönemde tamamen artırılmış gerçeklik tarafına odaklandı.  Bu alanda önemli yatırımlar yapan şirket, geleceğin sadece VR’da olmadığının farkında olan oyuncular arasında bulunuyor.

LOG’da yer alan habere göre, Mark Zuckerberg’in “metaverse” geleceği ışığında hayatımıza soktuğu Meta, şimdiye kadar daha çok VR (sanal gerçeklik) tarafına yoğunlaştı.  Yine de sadece VR altyapısı ile sınırlı kalmak istemeyen şirket,  AR ( artırılmış gerçeklik)  cephesinde de bir biri ardına yatırımlar yapıyor.

Şirket, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, bünyesindeki başlık odaklı çalışan Reality Labs’ın işletme giderlerinin yaklaşık yüzde 50’sinin AR tarafına gittiğini belirtiyor. Reality Labs özelinde çok ciddi miktarda para harcayan şirket, bu nedenle yatırımcıları endişelendiriyor. Meta, 2022’nin üçüncü çeyreğinde 27,7 milyar dolarlık gelir ve 4,3 milyar dolar net kar açıklarken, geçtiğimiz yılın her çeyrek döneminde bir önceki yıla göre daha az net kar duyurdu.

Düğün planları yapanlar bu haberi bekliyor! Mobilyaya zam yolda mı?d

2008 krizi kahininden ABD’ye korkutan haber! Resesyona mı giriyor?

 Milyonlarca ücretli nefesini tuttu, yarını bekliyor! Ekonomistler ne diyor?

2022 yılının ihracat şampiyonu o sektör oldu! Tam 33,5 milyar dolar!

İstanbul’da Aralık ayında astronomik zamlanan ürün bakın ne oldu?  Bir ayda tam yüzde 47 zamlandı!


Geri Dön