28 / 07 / 2024

Milyonlara erken emeklilik müjdesi! 50 yaşında emekli olabileceksiniz!

Milyonlara erken emeklilik müjdesi! 50 yaşında emekli olabileceksiniz!

Emeklilikte yaşa takılanların merakla beklediği müjde geldi. Peki nasıl erken emekli olunur? Erken emekli olmak için gerekli şartlar nedir? İşte detaylar...


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Konuyla ilgili olarak verilen bilgilere göre, erken emekli olabilmek için işe giriş tarihine göre de 5000 ile 5975 arasında prim ödenmesi talep ediliyor. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren detaylara göre Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamında sigortalı olanlarla  farklı kurumlarda sigorta yaptıranlar da ayrı hesaplanıyor. 

Milyonlara erken emeklilik müjdesi! 50 yaşında emekli olabileceksiniz!

Son zamanlarda sık sık gündem gelen EYT kapsamının belirlenmesinden sonra emeklilik şartları için farklı formüller masaya yatırılıcak. Verilen detaylara göre, SSK'lılarda primi az olanlara kısmi emeklilik, yıl ve primi tamamlayanlara yaş şartı olmadan ya da 50 yaş formülüyle emeklilik ile maaştan belli oranda kesintinin gerçekleştirildiği Finlandiya modeli bu förmüller arasında yer alıyor. Takvim gazetesinin aktardığına göre, ancak emekliliği, son 7 senelik sigortalılık süresinde 3.5 yıl en fazla hangi kuruma prim ödemişse oradan olacak. Verilen bilgilere göre, bunun için de 1261 günlük prim önem taşıyor.

Emekli olmak isteyenlere şok haber! Şartlar değişiyor!

Emeklilikte yaşa takılanlar için 5 formül!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön