21 / 05 / 2024

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! Döviz üzerinden kiralamalarda şok!

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! Döviz üzerinden kiralamalarda şok!

Türkiye'de kira sözleşmeleri hukukumuzun 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu hükümlerine göre gerçekleşmektedir. Peki bu kurallar kapsamında kira sözleşmelerinde ki sınırlamalar nelerdir? İşte detaylar...



Türkiye’de yerleşik yolcu, yük veya posta taşıma faaliyetinde bulunan ticari havayolu işletmeleri; hava taşıma araçlarına, motorlarına ve bunların aksam ve parçalarına yönelik teknik bakım hizmeti veren şirketler; sivil havacılık mevzuatı kapsamında havalimanlarında yer hizmetleri yapmak üzere çalışma ruhsatı alan veya yetkilendirilen kamu ya da özel hukuk tüzel kişiliği statüsündeki kuruluşlar ile söz konusu kuruluşların kurdukları işletme ve şirketler ile doğrudan veya dolaylı olarak sermayelerinde en az yüzde elli hisse oranına sahip olduğu ortaklıkların Türkiye’de yerleşik kişilerle döviz cinsinden veya dövize endeksli bedeller içeren gayrimenkul satış, gayrimenkul kiralama ve iş sözleşmeleri haricindeki sözleşmeleri akdetmeleri mümkündür.

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! Döviz üzerinden kiralamalarda şok!

Yukarıda belirtilen kanuni düzenlemeler incelendiğinde görülmektedir ki, kural olarak kira sözleşmelerinde kira bedeli, ülke parasına göre belirlenir ancak bu kuralın istisnaları da vardır ve bu istisna hükümlerine dayanarak belirlenmiş olan kira bedellerinin ülke parasına çevrilmesi gerekmemektedir."

Kiracının evi satılırsa ne olur?

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! Rekor artış!

Kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli belgeler 2022!

Kira geliri olanlar dikkat! Kimler beyanname verecek?


Geri Dön