07 / 05 / 2024

Milyonları ilgilendiren EYT için yeni formül! EYT'de son gelişme ne?

Milyonları ilgilendiren EYT için yeni formül! EYT'de son gelişme ne?

Emeklilikte Yaşa Takılanlarda son durumun ne olduğu merak ediliyor. EYT mağdurları uzunca bir süreden bu yana EYT konusunu gündeme getirmeye devam ediyorlar. Peki, EYT'de son durum ne? Yeni gelişme var mı? İşte tüm merak edilenler..



Prim Desteği Düzenlemesi Nasıl Olacak? 

Prim planlamasının yapılması yine EYT planlamasına yönelik beklenilen konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Bu planlama yaşama geçirilirse emekli olmak amacıyla yaşını doldurmuş fakat primini dolduramamış vatandaşlara destek verilecek. 

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; destek kapsamında ise tamamlanması istenen prim gün sayısında ortaya gelen boşlukların doldurulması amacıyla borçlanma yaptırılacak. 

Milyonları ilgilendiren EYT için yeni formül! EYT de son gelişme ne?

Kadınların sigortalı çalışılmaya başlandığı tarihten itibaren oluşturulan her çocuk bağlamında 2 sene olmak üzere belirlenecek. Erkeklerde ise askerlik oluşturulan vakit öneme alıncak ve emeklilik 1 sene erkene alınabilecek.

Bu kapsamda emeklilik yaşı 1999 tarihinde işe girmek koşuluyla erkeklerde 55 kadınlarda ise 50 olabilecek. Bununla birlikte tamamlanması gereken prim gün sayısı koşulu yine devrede olacak. Mevcut hal gerçekleşirse bu sayıda 3600 gün olacak. 

Konut sahibi olmak isteyenlere müjde! 0,99 faizli konut kredisi verilecek!

1.100 TL'lik sosyal destek ödemeleri başladı! Hesaplarınızı kontrol edin...

Elektrik ve doğalgaz fatura desteği ödemeleri başladı! 1.150 TL ve 206 TL hesaplara aktarılıyor!

0.99 faizli konut kredisi veren bankalar hangileri? 0.99 faizli konut kredisi nasıl alınır, şartları nelerdir?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön