02 / 05 / 2024

Motorin fiyatları neden artıyor? Artış sürecek mi?

Motorin fiyatları neden artıyor? Artış sürecek mi?

Motorine ardı ardına gelen zamlarla litre fiyatı 26 TL'yi geçti. Geçtiğimiz Aralık ayında dolar 18 TL'yi aştığında motorin fiyatın bugünkü seviyenin ancak yarısı kadardı. Dolar yine 18 TL civarında, motorinin fiyatı ise son 10 günde 23,23 TL'den 26,9 TL'ye çıktı. Peki fiyat neden yükseliyor?



ADER Akaryakıt Ana Dağıtım Şirketleri Derneği Başkan Yardımcısı Cemil Direkci, benzin ve motorin fiyatları arasındaki farkın bu kadar açılmasının pek rastlanan bir durum olmadığını belirterek, Merkez Bankası'nın açıkladığı faiz indirimi sonrasında doları kurunun yükselmesi ve ardından pek çok faktörün üst üste gelmesiyle motorine üst üste üç kez zam yapıldığını söyledi.

Motorin fiyatlarının pek çok ürünün fiyatını da doğrudan etkilediğini belirten Direkci, pek çok sektörde fiyat artışının yaşanacağını söyledi. Gazete Durum'a değerlendirmelerde bulunan Direkci, haziran ayında 30 liraya dayanan motorin fiyatlarının şu an o düzeyin altımda kaldığı ancak bir sürü ürünün fiyatını artıracağını kaydetti.

Doğal gaz krizi motorin fiyatını artırıyor

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön